PSG heeft (vertrekkende?) Neymar niet nodig om 1e zege te pakken

  1. 45+1' - Geel - Marco Verratti
  2. 24' - Doelpunt strafschop - Edinson Cavani (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Theo Valls door Theo Sainte Luce
  2. 80' - Verv. Gaëtan Paquiez door Pierrick Valdivia
  3. 80' - Verv. Thiago Silva door Leandro Paredes
  4. 75' - Verv. Thilo Kehrer door Thomas Meunier
  5. 73' - Verv. Romain Philippoteaux door Haris Duljevic
  6. 69' - Doelpunt - Ángel Di María (3 - 0)
  7. 64' - Verv. Pablo Sarabia door Ángel Di María
  8. 61' - Geel - Julian Draxler
  9. 56' - Doelpunt - Kylian Mbappé (2 - 0)
  24'penalty goalEdinson Cavani1 - 0
  56'goalKylian Mbappé2 - 0
  69'goalÁngel Di María3 - 0

  PSG is weinig verrassend met een overwinning aan de Ligue 1 begonnen. In afwezigheid van Neymar namen Cavani, Mbappé en Di Maria de goals voor hun rekening. Thomas Meunier kwam een kwartier voor tijd de geblesseerde Kehrer vervangen.

  PSG had op speeldag 1 geen moeite met Nîmes. Cavani bracht de Parijzenaars halverwege de eerste helft vanaf de stip op voorsprong. Na rust legden Mbappé en invaller Di Maria de eindstand vast.     

   

  Thomas Meunier moest de basisplaats op de rechtsachter aan de Duitser Thilo Kehrer laten, maar mocht het laatste kwartier toch opdraven. Kehrer viel geblesseerd uit en dat zou dus kunnen betekenen dat de Rode Duivel de komende weken nog speelkansen zal krijgen.

   

  Een eenvoudige zege en dus ging er veel aandacht naar de afwezige Neymar. Die zat door een lichte blessure niet in de selectie. De fans waren daar alleszins niet rouwig om want verschillende toeschouwers hadden spandoeken bij met daarop geen al te fraaie boodschappen voor de Braziliaan.

   

  Voor de partij gaf trainer Thomas Tuchel toe al na te denken over een ploeg zonder sterspeler Neymar. "Er is op dit moment geen nieuws over zijn toekomst en dat is misschien goed. Het is ook mogelijk dat hij blijft. Maar de hele soap is nog niet voorbij, daar zijn we realistisch in. Ik zal niet goed slapen als hij vertrekt want je kan hem niet vervangen, maar ik zoek naar een spelsysteem zonder hem."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  3. De poging wordt gered door Alphonse Aréola (Paris Saint-Germain). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 90.
  4. Renaud Ripart (Nîmes Olympique) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 90.
  5. Thomas Meunier (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pablo Martinez (Nîmes Olympique). tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Nîmes Olympique, Theo Sainte Luce erin, Theo Valls eruit
  7. Antonin Bobichon (Nîmes Olympique) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 89.
  8. Antonin Bobichon neemt de hoekschop voor Nîmes Olympique. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 88.
  9. Pierrick Valdivia (Nîmes Olympique) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ángel Di María (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 87.
  10. Nîmes Olympique krijgt een vrije trap. Juan Bernat (Paris Saint-Germain) haalde Zinedine Ferhat onderuit. tweede helft, minuut 84.
  11. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Nîmes Olympique, Pierrick Valdivia erin, Gaëtan Paquiez eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Leandro Paredes erin, Thiago Silva eruit
  14. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 79.
  15. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Thomas Meunier erin, Thilo Kehrer eruit
  16. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 75.
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Nîmes Olympique, Haris Duljevic erin, Romain Philippoteaux eruit
  18. Julian Draxler (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sofiane Alakouch (Nîmes Olympique). tweede helft, minuut 70.
  19. Ángel Di María kan scoren voor Paris Saint-Germain. De assist komt op naam van Kylian Mbappé. tweede helft, minuut 69.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Ángel Di María van Paris Saint-Germain. 3, 0.