11
David Coote
London Stadium
62474

VIDEO - Was dit penalty? Manchester United verliest na discutabele fase in extra tijd

zo 27 oktober 2024 17:05
  1. 25' - Geel - Lucas Paquetá
  2. 30' - Geel - Konstantinos Mavropanos
  1. 59' - Geel - Matthijs de Ligt
  2. 59' - Verv. Marcus Rashford door Amad Diallo
  3. 71' - Verv. Michail Antonio door Danny Ings
  4. 74' - Doelpunt - Crysencio Summerville (1 - 0)
  5. 75' - Geel - Crysencio Summerville
  6. 79' - Verv. Christian Eriksen door Joshua Zirkzee
  7. 81' - Doelpunt - Casemiro (1 - 1)
  8. 84' - Verv. Noussair Mazraoui door Victor Lindelöf
  9. 90+2' - Doelpunt strafschop - Jarrod Bowen (2 - 1)
  10. 90+4' - Verv. Guido Rodríguez door Aaron Cresswell
  11. 90+5' - Geel - Emerson Palmieri
  12. 90+6' - Geel - Aaron Cresswell
Premier League - speeldag 9 - 27/10/24 - 15:00
74'
Crysencio Summerville
74'
1 - 0
81'
Casemiro
1 - 1
Casemiro
81'
90+2'
Jarrod Bowen
90+2'
2 - 1

Manchester United heeft op bezoek bij West Ham een pijnlijke nederlaag geleden. Het raakte 2 keer de lat en Dalot miste onbegrijpelijk in de eerste helft, maar vooral de penaltyfase in de extra tijd zal nog besproken worden. Na een lange VAR-interventie wees de scheids naar de stip en Bowen trapte de 2-1 binnen.

Was dit een penalty? Oordeel vooral zelf

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Hoeveel pech kan je hebben? Manchester United heeft tegen West Ham vooral in de eigen voet geschoten, al zal het na de wedstrijd ook met de vinger richting de scheids wijzen.

In de toegevoegde tijd kreeg United nog een (discutabele?) penalty tegen. Jarrod Bowen nam het geschenk in dankbaarheid aan en zette de 2-1-eindstand op het bord.

Al kunnen ze het bij Manchester United niet enkel op de scheids steken. In de eerste helft kwam de ploeg van Ten Hag tot driemaal toe bijna op voorsprong. Al na 2 minuten schoot Garnacho op de lat, maar vooral de misser van Diego Dalot was heel pijnlijk.

En in minuut 40 ging de bal nog eens op de lat van West Ham. Een West Ham-verdediger verschalkte bijna zijn eigen doelman, maar had dus het geluk aan zijn zijde.

En nog voor de rust moest West Ham-doelman Fabianski zich onderscheiden met een prima redding op een kopbal van Casemiro.

Lopetegui had begrepen dat het zo niet verder kon en besloot in te grijpen bij de rust. Hij voerde prompt 3 wissels uit en dat miset zijn effect niet. West Ham kwam voor het eerst echt in de match en na 73 minuten zette een van de wissels - Summerville - West Ham zowaar op voorsprong.

Van het deksel op de neus gesproken.

Maar Manchester United liet het daar niet bij. Nog geen 10 minuten later stond het al opnieuw gelijk. Zirkzee kopte richting doel, maar Casemiro besloot er ook zijn hoofd tegen te zetten. 1-1 en alles weer te herdoen. Tot die bewuste penaltyfase, dus. Een ultiem slotoffensief mocht niet meer baten.

Man United blijft in de rechterkolom hangen en ziet West Ham zelfs naast zich komen te staan.

Fase per faselaatste update: 1 dag geleden

90+14' tweede helft
90+14'
Joshua Zirkzee (Manchester United) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+12'
Bruno Fernandes (Manchester United) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+9'
André Onana (Manchester United) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+9'
Emerson Palmieri (West Ham United) haalt uit...
90+6'
90+5'
90+4'
Emerson Palmieri (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Diogo Dalot (Manchester United).
90+4'
90+2'

Jarrod Bowen (West Ham United) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
90+1'

12 - extra time

Er komen 12 minuten extra tijd bij.
90'
Strafschop voor West Ham United. De VAR heeft de beelden bestudeerd en de scheidsrechter legt de bal op de stip.
87'
Fout van Matthijs de Ligt (Manchester United). Danny Ings (West Ham United) werd afgestopt.
86'
Jarrod Bowen neemt de hoekschop voor West Ham United. Hij dropt de bal centraal voor doel.