81'
Mohamed Salah
2 - 2
81'

Arsenal en Liverpool hebben na een intense topper de punten gedeeld. Saka en Merino zetten Trossard en co. 2 keer op voorsprong, maar Liverpool kwam 2 keer terug dankzij Van Dijk en Salah. Manchester City is de lachende derde in het klassement.

Op het scherpst van de snee. De topper tussen Arsenal en Liverpool stelde zeker niet teleur. In een intense eerste helft maakten Van Dijk en Havert meteen duidelijk dat er iets op het spel stond met een (onnodig) opstootje.

Het zou ervoor zorgen dat de wedstrijd de hele tijd onder hoogspanning stond. En na nog geen 10 minuten stond Arsenal al op voorsprong. Ben White stuurde Bukayo Saka heerlijk diep en Saka maakte het zo mogelijk nog mooier af.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Maar Liverpool reageerde meteen en nog geen 10 minuten later stond het 1-1. Van Dijk stond op de goede plaats om gelijk te maken. Vanaf dat moment nam Arsenal de wedstrijd opnieuw in handen.

Zowel Merino, Saka als Martinelli waagden hun kans, maar scoren lukte niet, tot Merino net voor rust Arsenal toch op voorsprong zette. Na een lange VAR-interventie bleek dat hij net geen buitenspel stond op een vrije trap en Arsenal mocht dus met een 2-1-stand gaan rusten.

In een tweede helft, die niet meer het spektakel bracht van de eerste, leek Arsenal de overwinning over de streep te kunnen trekken. Maar Mo Salah dacht daar anders over. Hij werkte na een mooie voorbereidende actie van Nunez beheerst af.

Maar bijna ging Arsenal - waar Trossard de 90 minuten volmaakte - nog met de drie punten aan de haal. Na een paar stevige duels duwde Jesus de bal binnen, maar scheids Taylor had een voorgaande fout gezien. Geen 3-2, dus.

Met het gelijkspel wrijft vooral Manchester City zich in de handen. City is nu leider. Liverpool volgt als tweede op een punt, Arsenal deelt de derde plek met Aston Villa op 5 punten van City.

Fase per faselaatste update: ongeveer 4 uur geleden

90+8' tweede helft
90+8'
90+4'
90+4'
Darwin Núñez (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leandro Trossard (Arsenal).
90+3'
Kai Havertz (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wataru Endo (Liverpool).
90+3'
Wataru Endo (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ethan Nwaneri (Arsenal).
90+3'
Bij Liverpool wordt de hoekschop genomen door Trent Alexander-Arnold. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
Jakub Kiwior (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dominik Szoboszlai (Liverpool).
88'
De poging wordt gered door Caoimhin Kelleher (Liverpool), die geen rebound weggeeft.
88'
Gabriel Jesus (Arsenal) haalt uit...
88'
Hoekschop voor Arsenal. Ethan Nwaneri trapt die naar de tweede paal.
87'
Gabriel Jesus (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
84'
Jakub Kiwior (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mohamed Salah (Liverpool).