John Stones
1 - 2
John Stones
90+5'

De ultieme ontknoping voor Manchester City. Wat een frustrerend gelijkspel leek te worden voor de ploeg van Pep Guardiola tegen Wolverhampton, werd in de allerlaatste minuut toch nog een zoete overwinning. Met een late kopbal knikte John Stones City nog naar de overwinning. Bekijk de fase hieronder.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Wat een moment voor Manchester City.

Na een frustrerende namiddag tegen Wolverhampton Wanderers zorgde John Stones in de 95e minuut toch voor de ultieme ontlading bij de Citizens.

Op de hoekschop van de laatste kans, torende de verdediger boven alles en iedereen uit om de bal in het doel te knikken. De blauwhemden barstten in dolle vreugde uit, maar werden toch al snel de mond gesnoerd door de VAR.

Stond Bernardo Silva in de baan van de bal en belemmerde hij zo het zich bij de verlossende treffer? Neen, oordeelde de scheidsrechter, die naar de middenstip wees en niet veel later ook affloot. De spelers van City mochten een tweede keer vieren.

Oef, de scheve situatie was in allerlaatste instantie dan toch goedgemaakt. Want, de wedstrijd van City begon nochtans ongelukkig met al een tegengoal na 7 minuten.

Na een dominante beginfase van de bezoekers doorbraken de Wolves plots toch de defensie van City met een scherpe counter. Dankzij een uitgemeten voorzet van Semedo stond het – als een donderslag bij heldere hemel – al na zeven minuten 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Vloeken op Doku, parel van Gvardiol

City kon ook maar moeilijk verbergen dat het zijn metronomen Rodri en De Bruyne mist.

Hoewel de blauwhemden uitblonken in balbezit, werden er te vaak verkeerde keuzes gemaakt in de aanval. Bewijs: toen Jeremy Doku – die nochtans een meer dan degelijke match speelde – besloot om zelf vanuit de tweede lijn te schieten, kon Guardiola zijn frustratie niet verbergen.

Enkele wegwerpgebaren en een tekenende "facepalm" later haalde hij onze landgenoot naar de kant.

Toch was er één iemand, Josko Gvardiol, die hem vandaag het tegendeel kon bewijzen.

Hoewel het devies "Don't shoot, don't shoot" nog steeds ingebakken zit in het DNA van Pep en City, haalde de verdediger net voor de rust toch verschroeiend uit vanuit de tweede lijn.

Een bommetje in de bovenhoek die de miniremontada van City initieerde.

Fase per faselaatste update: ongeveer 6 uur geleden

90+9' tweede helft
90+8'
90+7'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Manchester City bevestigd.
90+5'

Doelpunt voor

Phil Foden (Manchester City) schildert een voorzet op het hoofd van John Stones en die kopt de 1 - 2 tegen het net.
90+5'
Phil Foden neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+5'
Hoekschop voor Manchester City. Jack Grealish trapt die naar de tweede paal.
90+4'
Bij Manchester City wordt de hoekschop genomen door Jack Grealish. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+4'
Phil Foden (Manchester City) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Jack Grealish (Manchester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+4'
Matheus Nunes (Manchester City) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+3'
90+1'
Mario Lemina (Wolverhampton Wanderers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jack Grealish (Manchester City).
90+1'

90'
89'
Bernardo Silva (Manchester City) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
De poging wordt gered door José Sá (Wolverhampton Wanderers). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.