51'
Curtis Jones
51'
2 - 1

Vier potentiële penalty's, een rood randje, maar ook vooral een meesterlijke Mo Salah. De topper tussen Liverpool en Chelsea had alles wat een thriller nodig heeft. Maar na heel wat discutabele fases was het toch Liverpool dat Roméo Lavia en co. puntenloos naar huis stuurde. The Reds staan zo alleen aan de leiding van de Premier League.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Tien om te zien

Meer controversiële fases dan klinkklare kansen in de topper tussen Liverpool en Chelsea.

In een evenwichtige beginfase - waar de terugkerende Romeo Lavia meteen uitblonk in eenvoud en controle -, zetten beide ploegen de toon voor een ferme zenuwslag van 90+ minuten.

En dat zal ook scheidsrechter John Brooks geweten hebben. Meer dan hij zal willen toegeven, werd hij door de hele wedstrijd heen geplaagd door moeilijke beslissingen en discutabele acties.

Het begon al na zeven minuten toen Chelsea-verdediger Tosin Adarabioyo Jota - die anders alleen door leek te zijn - neerhaalde. Rood bengelde al meteen boven het hoofd van een Chelsea-speler, maar tot grote ergernis van de thuisploeg mocht Adarabioyo gewoon blijven staan.

Terecht? Oordeel hieronder vooral zelf.

Penaltyparty

Het zou lang niet de laatste discutabele fase van de thriller betekenen. Nog voor de rust zouden zich vier potentiële penaltygelegenheden afspelen.

Eerst werd Jadon Sancho nog op de hielen getrapt door zijn landgenoot Trent Alexander-Arnold, maar opnieuw wuifde de scheidsrechter het incident weg.

Quid pro quo? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Toch zou het Liverpool zijn die uiteindelijk wel een bal op de stip zou mogen leggen bij de derde fout in de grote rechthoek. Een koud kunstje voor Mohamed Salah, die de geanimeerde eerste helft met 1-0 zou bezegelen.

2 goals, 2 minuten

Door de explosieve beginfase van de tweede helft zou de aandacht wel opnieuw naar het sportieve verschuiven.

Vooraleer de thuissupporters goed en wel op hun zitje zaten in Anfield, moesten  ze zich al naar de haren grijpen. Chelsea-aanvaller Nicolas Jackson glipte door de buitenspelval en drukte de gelijkmaker droogjes in doel.

Toch zou de treurnis in de tribunes al snel mogen plaatsruimen voor dolle vreugde. Bij de eerste aanval aan de overkant was het alweer prijs.

De immer beslissende Salah zette Curtis Jones met een leep balletje alleen voor doel en de gelegenheidsspits verzilverde zijn eigen bedrijvigheid met een goal: 2-1.

Dat zou meteen ook de eindstand betekenen van de zenuwslopende topper. Liverpool klimt zo alleen naar de kop van het klassement, Chelsea zal met een onvoldaan gevoel achtergebleven zijn.

Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

90+8' tweede helft
90+8'
Malo Gusto (Chelsea) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+6'
Luis Díaz (Liverpool) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Luis Díaz (Liverpool) stond buitenspel.
90+4'
Christopher Nkunku (Chelsea) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Renato Veiga (Chelsea) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+2'
90+2'
Alexis Mac Allister (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cole Palmer (Chelsea).
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'
Moisés Caicedo (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ryan Gravenberch (Liverpool).
88'
Christopher Nkunku (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joe Gomez (Liverpool).
86'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Christopher Nkunku (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
80'
80'
Chelsea krijgt een vrije trap. Ibrahima Konaté (Liverpool) haalde Christopher Nkunku onderuit.