Premier League - speeldag 7 - 06/10/24 - 15:00
57'
Noni Madueke
57'
1 - 1

Matz Sels heeft voor Nottingham Forest een punt gered op bezoek bij de "A-ploeg" van Chelsea. De doelman moest zich vooral op het einde een paar keer onderscheiden. Nottingham kwam na de rust op voorsprong, maar Madueke wiste die achterstand voor Chelsea uit. Nottingham Forest moest de wedstrijd met 10 man afmaken na een dwaze rode kaart voor James Ward-Prowse.

40 minuten had Matz Sels het relatief rustig tegen Chelsea, waar alle sterspelers opnieuw aan de aftrap stonden na hun rustdag tegen Gent. Zij ondervonden dat Nottingham Forest zich niet zomaar zou laten doen.

Sels zag in de eerste helft een paar ballen over en naast gaan, maar in minuut 40 moest hij zich een eerste keer onderscheiden met 2 reddingen. 3 minuten later was de doelman wel bijna geklopt. Met wat geluk kreeg hij de bal via de paal in zijn handen.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Nottingham Forest toonde zich aanvallend wel in de eerste helft, maar tot groot gevaar kjwamen ze niet. Tot Chis Wood Nottingham Forest na de rust plots op voorsprong zette. Na een vrije trap kon Wood de bal voorbij doelman Sanchez devieren. Lang kon Forest wel niet genieten van die voorsprong. Madueke liet Sels nog geen 10 minuten later kansloos achter.

Die gelijke stand leek Nottingham gemakkelijk te kunnen vasthouden, tot het licht uitging bij James Ward-Prowse. Hij liet de bal glippen op de middenlijn en zag hoe Nicolas Jackson naar het doel van Sels kon gaan.

Maar Ward-Prowse wilde dat niet laten gebeuren en smeet zich naar de bal. Hij greep de bal en voorkwam zo een gevaarlijke situatie. Alleen besefte hij zelf snel genoeg dat het een tweede gele kaart zou opleveren. Met 10 man moest Nottingam Forest nog een kwartier standhouden.

En dat had Matz Sels meer dan begrepen. Met een dubbele redding hield Sels de gelijke stand op het bord en in de toegevoegde tijd toonde Sels zijn klasse opnieuw tot 2 keer toe. Ook zijn collega aan de overkant zorgde met een paar puike reddingen dat de stand niet meer veranderde.

Nottingham Forest blijft zo in de veilige middenmoot staan. Chelsea mist de kans om de aansluiting vooraan te maken. Het staat nu 4e.

Fase per faselaatste update: ongeveer 1 uur geleden

90+15' tweede helft
90+14'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jota Silva (Nottingham Forest) stond buitenspel.
90+14'
Redding van Robert Sánchez (Chelsea), die de bal al duikend kan pareren.
90+14'
De voorzet komt tot bij Jota Silva (Nottingham Forest). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+13'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Neco Williams (Nottingham Forest), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+13'
Murillo (Nottingham Forest) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+12'
90+12'
Wesley Fofana (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jota Silva (Nottingham Forest).
90+10'
De poging wordt gered door Robert Sánchez (Chelsea), die geen rebound weggeeft.
90+10'
Neco Williams (Nottingham Forest) haalt uit...
90+9'
,
Chelsea
90+8'
Nottingham Forest krijgt een vrije trap. Pedro Neto (Chelsea) haalde Nicolás Domínguez onderuit.
90+7'
,
90+6'
Cole Palmer (Chelsea) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+6'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Christopher Nkunku (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+6'
Hoekschop voor Chelsea. Pedro Neto trapt die naar de tweede paal.
90+6'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Pedro Neto (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.