66'
Danny Welbeck
66'
3 - 2

Brighton heeft voor de comeback van het weekend gezorgd. Na de eerste helft stonden ze 0-2 achter tegen Tottenham, maar in de tweede helft keerden ze het helemaal om. Na 20 minuten in de tweede helft stond de eindstand op het bord. Het werd 3-2.

Na de glansrijke 0-3-overwinning tegen Manchester United en de zege in de Europa League tegen Ferencvaros kon Tottenham met vertrouwen afzakken naar Brighton. Brighton kon op zijn beurt al 4 wedstrijden niet meer winnen.

En Tottenham greep Brighton meteen bij de keel. Na 18 seconden probeerde Timo Werner Brennan Johnson te bereiken, maar zijn voorzet was niet op maat.

één abonnement verandert alles
champions league + europa league + conference league
vanaf 21,95€ per maand

Tottenham bleef jagen op de voorsprong. James Maddison werd tot 2 keer toe afgeblokt, en het openingsdoelpunt van Werner werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel. Al had Tottenham een minuut later wel reden tot vieren. Johnson scoorde voor de 6e wedstrijd op een rij.

Net toen Brighton wat beter in de wedstrijd leek te komen, schoot het zichzelf wat in de voet. Maddison haalde uit vanop afstand en Bart Verbruggen liet zich verrassen. Een pakbare bal verdween zo alsnog in doel en Tottenham mocht met een 0-2-voorsprong gaan rusten.

Maar voetbal is een vreemde sport en waar Tottenham in de eerste helft de wedstrijd volledig onder controle had, verloor het die helemaal in de tweede helft.

Na een dikke 2 minuten zorgde Minteh voor de aansluitingstreffer toen 2 verdedigers naast de bal maaiden. Het werd het begin van een totale ommekeer.

Want 10 minuten na de 1-2 loodste Mitoma Georginio Rutter door de verdediging en de Fransman werkte beheerst af. En nog eens 10 minuten later zorgde Danny Welbeck met een rake kopbal voor de 3-2. De comeback was compleet.

Nadien probeerde Tottenham nog wel, maar een doelpunt maken lukte niet meer. Zo blijft Tottenham achter in de middenmoot. Brighton heeft 2 punten meer en staat 6e.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+4'
Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pape Sarr (Tottenham Hotspur).
90+2'
Danny Welbeck (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur).
90+2'
Brennan Johnson neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

88'
Julio Enciso (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yves Bissouma (Tottenham Hotspur).
87'
85'
85'
Yankuba Minteh (Brighton & Hove Albion) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Julio Enciso neemt de hoekschop voor Brighton & Hove Albion. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
De poging wordt gered door Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
83'
Iyenoma Udogie (Tottenham Hotspur) haalt uit...
82'
Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pedro Porro (Tottenham Hotspur).