Bukayo Saka
88'
Bukayo Saka
3 - 1

Een brede Spaanse glimlach na het laatste fluitsignaal bij Mikel Arteta. Arsenal speelde zeker voor rust niet zijn beste wedstrijd, maar had dan toch een sterke reactie in huis na de openingstreffer van Southampton. Zo blijven de Londenaars ongeslagen, de bezoekers blijven dan weer in het sukkelstraatje met 1/21. Trossard viel in het slot nog in, maar kon geen doelpuntje meepikken.

Fase per faselaatste update: 39 minuten geleden

90+10' tweede helft
90+9'
Flynn Downes (Southampton) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+6'
Gabriel (Arsenal) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+6'
Declan Rice neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+2'
Pech voor Arsenal, want het schot van Takehiro Tomiyasu strandt op de paal.
90+2'
90+2'
Aaron Ramsdale (Southampton) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
90+2'
De voorzet komt tot bij Kai Havertz (Arsenal). Zijn kopbal gaat richting doel...
90+2'
Bukayo Saka neemt de hoekschop voor Arsenal. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

9 - extra time

Er komen 9 minuten extra tijd bij.
90+1'
Bukayo Saka (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'

Arsenal

Bukayo Saka (Arsenal) scoort. Het staat 3 - 1.
85'
Bukayo Saka (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kyle Walker-Peters (Southampton).
84'
Gabriel (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Paul Onuachu (Southampton).
83'
Declan Rice (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
80'
Kai Havertz (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
79'
Taylor Harwood-Bellis (Southampton) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
79'
Yukinari Sugawara neemt de hoekschop voor Southampton. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Tyler Dibling (Southampton) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
74'
74'
73'
73'
Bukayo Saka (Arsenal) haalt uit...
70'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Arsenal bevestigd.
68'

Arsenal

Gabriel Martinelli kan scoren voor Arsenal. De assist komt op naam van Bukayo Saka.
67'
Kai Havertz (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Flynn Downes (Southampton).
67'
Kai Havertz (Arsenal) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
67'
Bij Arsenal wordt de hoekschop genomen door Declan Rice. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
65'
Mikel Merino (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joe Aribo (Southampton).
64'
Hoekschop voor Arsenal. Bukayo Saka trapt die naar de tweede paal.
64'
Thomas Partey (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
63'
63'
Vrije trap voor Arsenal. Cameron Archer (Southampton) hield Mikel Merino vast en dat had de scheidsrechter gezien.
62'
Declan Rice (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
61'
60'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Gabriel Jesus (Arsenal) stond buitenspel.
58'

Arsenal

Kai Havertz kan scoren voor Arsenal. De assist komt op naam van Bukayo Saka.
56'
Mateus Fernandes (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Arsenal).
55'

Southampton

Cameron Archer kan scoren voor Southampton. De assist komt op naam van Mateus Fernandes.
53'
Riccardo Calafiori (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joe Aribo (Southampton).
52'
51'
Declan Rice (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Flynn Downes (Southampton).
49'
Mateus Fernandes (Southampton) probeert met zijn lichaam de bal richting doel te deviëren, maar zijn poging belandt buiten het kader.
49'
48'
Cameron Archer (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Arsenal).
46'
Gabriel Jesus (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
45+4' eerste helft
45+4'
45+3'
45+2'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
45+1'
Redding van Aaron Ramsdale (Southampton), die de bal al duikend kan pareren.
45+1'
Thomas Partey (Arsenal) haalt uit...
45'
Raheem Sterling (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
43'
Ryan Manning (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bukayo Saka (Arsenal).
40'
Jorginho (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
40'
38'
,
Southampton
38'
Vrije trap voor Arsenal. Tyler Dibling (Southampton) hield Riccardo Calafiori vast en dat had de scheidsrechter gezien.
38'
Joe Aribo (Southampton) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
36'
Gabriel (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
34'
,
Southampton
34'
Vrije trap voor Arsenal. Jan Bednarek (Southampton) hield Gabriel Jesus vast en dat had de scheidsrechter gezien.
33'
Bukayo Saka (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
32'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Declan Rice (Arsenal), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
31'
Kai Havertz (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
29'
Jan Bednarek (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gabriel Jesus (Arsenal).
27'
25'
Gabriel Jesus (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Flynn Downes (Southampton).
24'
Declan Rice (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ross Stewart (Southampton).
23'
,
22'
Kyle Walker-Peters (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bukayo Saka (Arsenal).
22'
Riccardo Calafiori (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aaron Ramsdale (Southampton).
22'
Hoekschop voor Arsenal. Declan Rice trapt die naar de tweede paal.
20'
16'
De poging wordt gered door David Raya (Arsenal), die geen rebound weggeeft.
16'
Kyle Walker-Peters (Southampton) haalt uit...
15'
12'
12'
11'
8'
Bukayo Saka (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ryan Manning (Southampton).
7'
Raheem Sterling (Arsenal) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
5'
Gabriel Jesus (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
4'
4'
Gabriel (Arsenal) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
4'
1'
Tyler Dibling (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Riccardo Calafiori (Arsenal).