Premier League - speeldag 6 - 28/09/24 - 13:31
58'
Anthony Gordon
58'
1 - 1

Voor de tweede week op rij wrijft Pep Guardiola over zijn bol na puntenverlies. Zonder geblesseerde metronomen De Bruyne en Rodri had Manchester City het erg moeilijk om grip te krijgen in Newcastle. Verdediger Gvardiol leek de leider te bevrijden met een echte spitsengoal, maar een penaltyfout van Ederson nekte zijn ploeg. Bekijk de beelden.

Vorige week een punt gered tegen Arsenal, maar vandaag moest het beter tegen Newcastle United. Al werd het niet eenvoudig voor Manchester City: Rodri is voor de rest van het seizoen uit, ook Kevin De Bruyne was (nog) niet beschikbaar.

Op de diensten van Jeremy Doku rekende Guardiola niet bij de start. Vanaf de bank zag onze landgenoot hoe City op eigen helft moest kamperen tegen een fel opzittende thuisploeg. Iets wat ze bij de landskampioen niet gewoon zijn.

Toch mochten de bezoekers vieren wanneer Gvardiol plots opdook in de zestien. De verdediger mikte een echte spitsengoal in doel. Zo verhinderde de Kroaat een donderpreek bij rust.

Maar vat op de wedstrijd? Die kreeg Manchester City nooit écht. Mede omdat de thuisploeg iedereen hard aanpakte - getuige de bloedende enkel van Haaland.

Newcastle bleef opzetten, ging ook hoger staan en kreeg in de tweede helft loon naar werken. Al kreeg het wel een handje hulp van Ederson. De Braziliaanse doelman beging een penaltyfout, een koud kunstje voor Gordon.

Na een goedkeurende knik van zijn Spaanse T1 kwam Jeremy Doku alsnog het veld op. Potten breken kon de Belg niet. Zo moet City afdruipen met een punt en kijken naar wat de tegenstand bovenin de komende uren doet.