4
Aston VillaArsenal
Michael Oliver
Villa Park

VIDEO - Leandro Trossard solliciteert naar basisplaats: invallen en 2 minuten later scoren tegen Aston Villa

4. 65' - Verv. John McGinn door Jacob Ramsey
  5. 67' - Doelpunt - Leandro Trossard (0 - 1)
  6. 72' - Geel - Amadou Onana
  7. 76' - Verv. Amadou Onana door Ross Barkley
  8. 76' - Verv. Lucas Digne door Ian Maatsen
  9. 77' - Doelpunt - Thomas Partey (0 - 2)
  10. 79' - Verv. Jurriën Timber door Riccardo Calafiori
  11. 88' - Verv. Bukayo Saka door Reiss Nelson
  12. 89' - Geel - Martin Ødegaard
Premier League - speeldag 2 - 24/08/24 - 18:36
67'
Leandro Trossard
0 - 1
67'
77'
Thomas Partey
0 - 2
77'

In de Premier League heeft Arsenal de topper tegen Aston Villa gewonnen. Ollie Watkins liet de kansen liggen voor de thuisploeg, invaller Leandro Trossard sloeg meteen na zijn invalbeurt ijskoud toe (en juichte amper). 0-2: 6 op 6 voor Arsenal, Villa blijft achter met de helft van de punten.

Wat als? Wat als Ollie Watkins zijn 2 gigantische kansen niet had laten liggen?

Bij de thuisploeg zal die bedenking door de hoofden blijven spelen. Zeker omdat een voorsprong en een uiteindelijke zege niet onverdiend geweest zou zijn voor Aston Villa.

In een evenwichtige eerste helft had Arsenal niet te veel klaargemaakt, al toonde doelman Emiliano Martinez nog eens waarom hij in Qatar wereldkampioen werd met een sublieme redding.

Villa verdiende vooral een doelpunt in een sterk openingskwartier na de pauze, maar Watkins was vanavond geen sluipschutter.

Een afgeweken bal van Amadou Onana werd via de lat de ideale assist voor Watkins, die al duikend geen hoek maakte met zijn kopbal.

Een prima redding van doelman Raya, maar vooral ook een dure misser, want amper 2 minuten had Leandro Trossard daarna nodig om zijn invalbeurt glans te geven met een doelpunt.

Gevleid, maar de klinische Trossard zette zijn kandidatuur voor een basisplaats duidelijk kracht bij. Dat hij zijn treffer als een ijskonijn vierde, was voer voor interpretatie.

Villa was van slag en incasseerde niet veel later de 0-2 na een slap handje - ja, ook die versie krijg je altijd te zien - van Martinez. 0-2, Arsenal heeft zijn start niet gemist.

De misser van Watkins na de afgeweken inzet van Onana:

Fase per faselaatste update: 19 dagen geleden

90+4'
Leandro Trossard (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+3'
Ian Maatsen (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Reiss Nelson (Arsenal).
90+1'
Ross Barkley (Aston Villa) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

89'
89'
Martin Ødegaard (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youri Tielemans (Aston Villa).
88'
Reiss Nelson (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ian Maatsen (Aston Villa).
88'
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Ian Maatsen (Aston Villa) stond buitenspel.
87'
Jhon Durán (Aston Villa) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Youri Tielemans (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bukayo Saka (Arsenal).
84'
Youri Tielemans neemt de hoekschop voor Aston Villa. Hij dropt de bal centraal voor doel.