West Ham UnitedAston Villa
Tony Harrington
London Stadium
62463

VIDEO - Belgisch koningskoppel bij Aston Villa: Onana kopt bij debuut meteen raak op corner van Tielemans

za 17 augustus 2024 20:24
  1. 4' - Doelpunt - Amadou Onana (0 - 1)
  2. 8' - Geel - Leon Bailey
  3. 31' - Geel - Lucas Paquetá
  4. 37' - Doelpunt strafschop - Lucas Paquetá (1 - 1)
Premier League - speeldag 1 - 17/08/24 - 18:30
4'
Amadou Onana
0 - 1
4'
37'
Lucas Paquetá
37'
1 - 1
79'
Jhon Durán
1 - 2
Jhon Durán
79'

Amadou Onana heeft zijn debuut voor Aston Villa niet gemist. Na nog geen 5 minuten kopte de Rode Duivel al raak op een hoekschop van Youri Tielemans. Een droomstart voor het Belgische duo van Aston Villa. En meteen ook belangrijk voor de einduitslag tegen West Ham.

Van een binnenkomer gesproken.

Amadou Onana stond vandaag voor zijn eerste Premier League-minuten bij nieuwe werkgever Aston Villa. Na amper 4 minuten liet hij iedereen weten dat hij gearriveerd was.

Die andere landgenoot,  Youri Tielemans, sneed een hoekschop perfect aan, Onana buffelde van dichtbij snoeihard binnen op bezoek bij West Ham United.

De thuisploeg prikte wel al voor rust terug. Een penalty van Paquetá zorgde ervoor dat de zeepbellenmachine van West Ham een eerste keer dit seizoen mocht draaien.

Maar Villa zou uiteindelijk wel met 3 punten aan de haal gaan. Kort voor affluiten trapte Duran het leer nog door de benen van doelman Areola.

Zo bleek de goal van het Belgische koningskoppel meteen van groot belang. "Goed beginnen is altijd positief", beaamde Tielemans bij Play Sports. "Winnen in West Ham is altijd moeilijk, want dat is een stugge ploeg. Maar we hebben het gedaan, dus ik ben heel blij."

Ook voor Onana had hij lof. "Je kan eigenlijk niet beter beginnen bij een nieuwe club", lachte Tielemans. "We weten dat hij een wapen is op stilstaande fases en dat moeten we gebruiken."

"Zijn integratie gaat heel goed en hij is zichzelf. Hij heeft veel talent en gaat alleen maar beter worden. Zo'n speler hadden we ook echt nodig in onze kern."

Fase per faselaatste update: 24 dagen geleden

90+9' tweede helft
90+7'
Tomáš Soucek (West Ham United) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+7'
Tomáš Soucek (West Ham United) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
Jaden Philogene-Bidace (Aston Villa) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Konstantinos Mavropanos (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jhon Durán (Aston Villa).
90+3'
James Ward-Prowse neemt de hoekschop voor West Ham United. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90+1'
Emerson Palmieri (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jaden Philogene-Bidace (Aston Villa).
90'
90'
Jaden Philogene-Bidace (Aston Villa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Crysencio Summerville (West Ham United).
87'
Jean-Clair Todibo (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jhon Durán (Aston Villa).
86'
De poging wordt gered door Emiliano Martínez (Aston Villa). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
86'
De voorzet komt tot bij Danny Ings (West Ham United). Zijn kopbal gaat richting doel...
85'
85'
85'
Niclas Füllkrug (West Ham United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youri Tielemans (Aston Villa).