Kristoffer Ajer
2 - 1
83'

Burnley mag weer wat harder dromen van een verlengd verblijf in de Premier League. Het team boekte een welgekomen thuisoverwinning tegen 10 spelers van Brentford.

Na een VAR-interventie begon de wedstrijd prima voor Burnley. Voormalig Anderlecht-speler Jacob Bruun Larsen opende de score vanaf de strafschopstip en Brentford moest nog 80 minuten met z'n tienen voort.

Net voor de pauze liet Fofana de 2-0 liggen voor de thuisploeg. In de tweede helft zette hij zijn misser recht, nu bleef de jonge huurling van Chelsea wel kalm.

Na de late eerredder van Ajer voor Brentford werd het nog bibberen en beven voor het team van Vincent Kompany, maar de 2-2 werd afgekeurd.

Burnley won een tweede keer in eigen huis op het hoogste niveau. In het klassement van de Premier League blijft het team voorlaatste, op 8 punten van een veilige haven.