Premier League - speeldag 28 - 10/03/24 - 16:45
50'
Alexis Mac Allister
50'
1 - 1

Het huidige Premier League-seizoen blijft ongezien spannend. Een gehavend Liverpool heeft op enthousiasme (en kwaliteit) gelijke tred kunnen houden met Man. City. Bij de bezoekers toonde Kevin De Bruyne zich met een schitterende assist, invaller Doku trapte in het slot nog op de paal. Liverpool moet zo Arsenal naast zich dulden aan de leiding, Man. City volgt op één puntje.

Liverpool tegen Manchester City, dat is in de Premier League nummer 1 tegen nummer 2.

Bij Man. City startte Doku op de bank met een lichte blessure. Bij Liverpool was de schade nog wat groter, met onder anderen Salah, Robertson, Alexander-Arnold en Alisson die niet konden starten.

Kevin De Bruyne was er wél bij. En dat hebben ze bij Liverpool geweten.

Onze landgenoot was in een stormachtige openingsfase de dirigent van een voortvarend City, en het was ook dankzij hem dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Met een geweldige ingestudeerde hoekschop zorgde hij ervoor dat Stones de bal maar hoefde in te tikken.

Liverpool herstelde na die tegenslag het evenwicht, langs beide kanten werden mogelijkheden gemist. 0-1 bij de rust dus, na een eerste helft van wereldniveau.

De tweede helft begon fantastisch voor Liverpool. Darwin Núñez dook op voor Ederson na een ziekenhuisbal van Aké en ging over het been van de doelman. Penalty dus, die werd omgezet door Mac Allister.

Tot overmaat van ramp raakte Ederson geblesseerd bij de fout, zijn vervanger Ortega had vervolgens werk genoeg. Diaz en Nunez misten oog in oog met de Duitse doelman.

Winning goal van invaller Doku sterft op de paal

Aan de overkant viel Doku in voor De Bruyne, die niet verhulde dat hij het daar niet mee eens was. Het bracht wel nieuw leven in Man. City, Foden raakte met flink wat geluk de lat.

In het slot hield Liverpool de bovenhand, maar toch gingen de punten nog bijna naar Manchester. Doku kreeg wat vrijheid en werkte overtuigend af, maar de Rode Duivel trof de binnenkant van de paal.

Aan de overkant kwam diezelfde Doku nog met de schrik vrij wanneer de VAR geen strafschop zag in een wilde ingreep op Mac Allister.

Zo bleef het bij 1-1, een uitslag waar geen van beide teams echt ontevreden mee kan zijn.

Liverpool komt naast Arsenal aan de leiding, maar de Londenaars hebben een beter doelpuntensaldo. Man. City volgt op slechts één punt, volgende speeldag staat Man. City - Arsenal op het menu.