13. 90+6' - Doelpunt - Bryan Mbeumo (0 - 2)
    Premier League - speeldag 10 - 28/10/23 - 13:31
    90+6'
    Bryan Mbeumo
    0 - 2
    90+6'

Chelsea FC blijft maar zoeken naar het juiste elan. Op de tiende speeldag in de Premier League verloren de Blues op Stamford Bridge met 0-2 van Brentford, een vierde nederlaag al van het seizoen. Met 13 punten springt Brentford over Chelsea naar de 10e plaats.

De goals:

Chelsea schiet zichzelf in de voet

Het had voor Chelsea zeker zover niet hoeven te komen. De voormalige Champions League-laureaat slaagde erin om een resem kansen de nek om te wringen.

De bezoekers waren efficiënter.  Net voor het uur stond de Chelsea-verdediging te slapen op een voorzet van Bryan Mbeumo, Ethan Pinnock kopte aan de tweede paal binnen.

Ook een bestorming van het Brentford-doel leverde daarna niets meer op, een counter leverde in de 96e minuut nog de 0-2 op langs Mbeumo, nadat doelman Robert Sanchez mee naar voren was getrokken.

De Blues toonden na twee eerdere overwinningen tegen Fulham (0-2) en Burnley (0-4) vorige week tegen Arsenal al beterschap in hun spel en kwamen tegen de vicekampioen zelfs op een dubbele voorsprong, tot Declan Rice en Leandro Trossard de thuisploeg de zege alsnog ontzegden.

Loodzwaar programma

Extra zorgen dus weer voor Chelsea, dat nu een zwaar programma voor de kiezen krijgt: na een intermezzo in de EFL Cup tegen tweedeklasser Blackburn (1/11) volgt er enkele dagen later de verplaatsing naar koploper Tottenham (6/11).

Nadien wachten met landskampioen Manchester City (12/11), Newcastle (25/11), Brighton (3/12) en Manchester United (6 /12) maar liefst 4 clubs uit de top 6 van afgelopen seizoen.

14:45
    Brentford
    90+9' tweede helft
    90+6'
    90+6'

Brentford

Bryan Mbeumo kan scoren voor Brentford. De assist komt op naam van Neal Maupay.
    90+5'
    Conor Gallagher neemt de hoekschop voor Chelsea. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    90+5'
    Brentford
    90+5'
    Reece James (Chelsea) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    90+3'
    Reece James (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yegor Yarmolyuk (Brentford).
    90+2'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Conor Gallagher (Chelsea), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    90+1'

90'
    Bryan Mbeumo (Brentford) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    90'
    Redding van Robert Sánchez (Chelsea), die de bal al duikend kan pareren.
    90'
    Yegor Yarmolyuk (Brentford) haalt uit...
    89'
    Bij Chelsea wordt de hoekschop genomen door Conor Gallagher. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    88'
    Deivid Washington (Chelsea) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    88'
    Cole Palmer (Chelsea) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    88'
    Yegor Yarmolyuk (Brentford) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Conor Gallagher (Chelsea).