Loïs Openda
78'
Loïs Openda
3 - 1

Loïs Openda heeft met een doelpunt en een assist Leipzig aan een comeback geholpen tegen Freiburg. De Rode Duivel fleurde zo de match van Maarten Vandevoordt op, die als invaller zijn eerste kans onder de lat kreeg.

Maarten Vandevoordt werd net na de rust van de bank gehaald. Gulacsi, die de openingstreffer had geslikt, kon niet meer verder, waardoor onze landgenoot zijn eerste kans kreeg onder de lat bij Leipzig.

De doelman leek als een talisman te werken voor de thuisploeg tegen nummer 3 Freiburg, want Orban scoorde amper 2 minuten na zijn invalbeurt de gelijkmaker.

RB Leipzig nam evenwel geen vrede met een gelijkspel, dus duwde Loïs Openda door. Eerst schotelde hij Geertruida de 2-1 aan, in het laatste kwart van de match mocht de Rode Duivel ook zelf juichen.

Openda toonde zijn snelheid op een counter en werkte mooi af. Hij gooide zijn shirt als souvenirtje weg, een aandenken aan zijn 5e competitiedoelpunt van het seizoen. Leipzig blijft ongeslagen en springt voorlopig over Bayern naar de leidersplek.

Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

90+3'
Redding van Noah Atubolu (SC Freiburg), die de bal al duikend kan pareren.
90+3'
El Chadaille Bitshiabu (RB Leipzig) haalt uit...
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Kevin Kampl (RB Leipzig), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
Loïs Openda (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
De poging wordt gered door Noah Atubolu (SC Freiburg). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
90+2'
André Silva (RB Leipzig) haalt uit...
90+1'

90'
Matthias Ginter (SC Freiburg) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
89'
Florent Muslija (SC Freiburg) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
88'
SC Freiburg krijgt een vrije trap. Arthur Vermeeren (RB Leipzig) haalde Ritsu Doan onderuit.