Eintracht FrankfurtFC Bayern München
Benjamin Brand
Deutsche Bank Park
58000

Extra munitie voor criticasters van Kompany? Bayern gooit zege tegen Frankfurt kinderlijk weg in 95e minuut

zo 6 oktober 2024 19:41
  1. 15' - Doelpunt - Kim Min-jae (0 - 1)
  2. 22' - Doelpunt - Omar Marmoush (1 - 1)
  3. 35' - Doelpunt - Hugo Ekitike (2 - 1)
  4. 38' - Doelpunt - Dayot Upamecano (2 - 2)
  5. 43' - Geel - Thomas Müller
  1. 53' - Doelpunt - Michael Olise (2 - 3)
  10. 90' - Verv. Aleksandar Pavlovic door João Palhinha
  11. 90+4' - Doelpunt - Omar Marmoush (3 - 3)
  12. 90+6' - Geel - Omar Marmoush
Bundesliga - speeldag 6 - 06/10/24 - 17:30
15'
Min-jae Kim
0 - 1
Min-jae Kim
15'
22'
Omar Marmoush
22'
1 - 1
35'
Hugo Ekitike
35'
2 - 1
38'
Dayot Upamecano
2 - 2
38'
53'
Michael Olise
2 - 3
53'
90+4'
90+4'
3 - 3

Voor de derde keer op een rij puntenverlies. Bayern München heeft een uitgelezen kans laten liggen om de beginnende kritiek in Duitsland meteen de mond te snoeren. Tegen Eintracht Frankfurt kwam het tot twee keer toe op voorsprong, maar opnieuw ging de defensie enkele keren kinderlijk in de fout. En zo zal Kompany de criticasters toch nog wat langer moeten aanhoren.

Pas één wedstrijd verloren en de druk op FC Bayern München en Vincent Kompany was deze week al voelbaar in Duitsland.

Nadat de Rekordmeister eerst gelijk speelde tegen Bayer Leverkusen in de Bundesliga en daarna ook verloor in de Champions League tegen Aston Villa, moest het vandaag de draad weer oppikken tegen Eintracht Frankfurt – al was het maar om de druk wat van de ketel te halen.

Dat leken de mannen uit München ook begrepen te hebben. Als bezoekende ploeg domineerde Bayern het wedstrijdbegin, en na een kwartier zou hun knaldrang al verzilverd worden door centrale verdediger Min-Jae Kim, die de rebound van een hoekschop tegen het net prikte.

En toch zou Eintracht Frankfurt de pijnpunten van Bayern daarna openlijk blootleggen. Tot twee keer toe pakte het de dwalende defensie van Bayern in de tegenaanval.

Het resultaat: 2-1 na 35 minuten.

Kompany krabde zich even op zijn hoofd en riep zijn defensie op het matje. Met succes: ironisch genoeg zou verdediger Dayot Upamecano nog voor de rust de gelijkmaker op het scorebord zetten na een flipperkastmoment voor de kooi van de thuisploeg.

En – hoe kan het ook anders – de man in vorm, Michael Olise, zorgde met een panna en geplaatste bal in de betere tweede helft haast meteen voor de bevrijdende 2-3.

Oef? Neen, zelfs de wonderboy kon de kwetsbaarheden van zijn defensie niet verdoezelen. In de 95e minuut werd de verdediging uit München nog eens eenvoudig opgerold tijdens een counter van de thuisploeg: 3-3.

En zo zwelt de kritiek opnieuw wat meer aan voor Kompany en co.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+9' tweede helft
90+8'
De poging wordt gered door Kauã Santos (Eintracht Frankfurt), die geen rebound weggeeft.
90+8'
João Palhinha (FC Bayern München) haalt uit...
90+7'
90+7'
Kingsley Coman (FC Bayern München) haalt uit...
90+7'
Pech voor FC Bayern München, want het schot van Thomas Müller strandt op de paal.
90+7'
90+7'
João Palhinha (FC Bayern München) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+7'
Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+6'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Eintracht Frankfurt bevestigd.
90+6'
,
Eintracht Frankfurt
90+4'

Doelpunt voor

Omar Marmoush kan scoren voor Eintracht Frankfurt. De assist komt op naam van Eric Ebimbe.
90+3'
Can Uzun (Eintracht Frankfurt) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alphonso Davies (FC Bayern München).
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
90'
90'
89'
Kim Min-jae (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Omar Marmoush (Eintracht Frankfurt).