Arp
Robert Hartmann
BayArena
30210

Geen feest in jubileummatch Alonso: kampioen Leverkusen vergooit dubbele voorsprong

za 5 oktober 2024 17:45
  1. 4' - Doelpunt - Victor Boniface (1 - 0)
  2. 8' - Doelpunt - Jonas Hofmann (2 - 0)
  3. 45+5' - Doelpunt - Max Geschwill (2 - 1)
  1. 60' - Geel - Magnus Knudsen
  2. 60' - Verv. Jonas Hofmann door Martin Terrier
  3. 68' - Geel - Jeremie Frimpong
  4. 69' - Doelpunt strafschop - Jann-Fiete Arp (2 - 2)
Bundesliga - speeldag 6 - 05/10/24 - 15:30
4'
Victor Boniface
4'
1 - 0
8'
Jonas Hofmann
8'
2 - 0
45+5'
Max Geschwill
2 - 1
45+5'
69'
Jann-Fiete Arp
2 - 2
69'

Bayer Leverkusen heeft zijn 100e match onder succescoach Xabi Alonso niet kunnen bekronen met een overwinning. Ondanks een blitzstart verspeelde de Duitse kampioen nog kostbare punten.

Bayer 04 Leverkusen wilde coach Xabi Alonso maar al te graag bedanken in zijn jubileummatch. Het was zelfs zo gretig dat het na amper 8 minuten al een dubbele voorsprong had.

Victor Boniface (ex-Union) opende de score met links, Jonas Hofman strafte een defensieve blunder af voor de 2-0.

Holstein Kiel, dat voor het eerst in zijn bestaan in de Bundesliga uitkomt, maakte er op slag van rust weer een wedstrijd van met een rake kopbal van Max Geschwill op corner.

Een tegendoelpunt dat Leverkusen nog zuur zou opbreken. Een doelpunt van Boniface in de eerste helft werd afgekeurd voor buitenspel en ook na de pauze vergat de thuisploeg om de promovendus uit te tellen.

Toen Oranje-international Jeremie Frimpong in het strafschopgebied in de fout ging, mocht Jann-Fiete Arp de gelijkmaker scoren vanaf de stip. Zuur puntenverlies dus voor Leverkusen, dat morgen leider Bayern München verder kan zien uitlopen.

Fase per faselaatste update: ongeveer 4 uur geleden

90+8' tweede helft
90+6'
,
Bayer 04 Leverkusen
90+6'
Jann-Fiete Arp (Holstein Kiel) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonathan Tah (Bayer 04 Leverkusen).
90+5'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jann-Fiete Arp (Holstein Kiel) stond buitenspel.
90+2'
,
Holstein Kiel
90+1'

90'
Álex Grimaldo (Bayer 04 Leverkusen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Florian Wirtz (Bayer 04 Leverkusen), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
88'
Hoekschop voor Bayer 04 Leverkusen. Aleix García trapt die naar de tweede paal.
87'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Aleix García (Bayer 04 Leverkusen), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
87'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Aleix García (Bayer 04 Leverkusen) stond buitenspel.
86'
Florian Wirtz neemt de hoekschop voor Bayer 04 Leverkusen. Hij dropt de bal centraal voor doel.
86'
86'
85'
Álex Grimaldo (Bayer 04 Leverkusen) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
79'
Martin Terrier (Bayer 04 Leverkusen) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
79'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Álex Grimaldo (Bayer 04 Leverkusen), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.