RB LeipzigFC Augsburg
Daniel Siebert
Red Bull Arena
44407

Met dank aan doelpunt en assist Openda: Leipzig leert Augsburg een lesje in efficiëntie

za 28 september 2024 17:35
  1. 10' - Doelpunt - Benjamin Sesko (1 - 0)
  2. 15' - Doelpunt - Benjamin Sesko (2 - 0)
Bundesliga - speeldag 5 - 28/09/24 - 15:30
10'
Benjamin Sesko
10'
1 - 0
15'
15'
2 - 0
46'
Loïs Openda
46'
Loïs Openda
3 - 0
57'
Xavi Simons
57'
Xavi Simons
4 - 0

Een nieuwe glansrol voor Lois Openda. Met een doelpunt en een assist loodste hij Leipzig naar een ruime zege tegen Augsburg. Samen met zijn spitsbroertjes Benjamin Sesko en Xavi Simons verdeelden ze eerlijk de koek vandaag. Leipzig schuift zo stilletjes weer op in het klassement.

Een perfecte namiddag voor RB Leipzig.

Tegen middenmoter Augsburg liet de Duitse spektakelploeg de doelpuntenmachine al snel draaien. Benjamin Sesko scoorde nog voor het kwartier een dubbel doelpunt.

Zijn tweede was op aangeven van Openda, die zijn spitsbroertje vrijspeelde met een leep hakje. Al moet gezegd: het was vooral de verdienste van de Sloveense goaltjesdief, die vanaf meer dan 20 meter de doelman verschalkte met een lage schuiver.

Openda mocht net na de rust ook zelf nog eens juichen. Toen het fluitsignaal nog weerklonk in het stadion, glipte hij door de buitenspelval en mikte hij de 3-0 loepzuiver in het hoekje.

Zijn assistgever Xavi Simons sloot de rekening van Leipzig op het uur af met de vierde en laatste treffer. De ploeg van Openda klimt zo stelselmatig op in de Bundesliga.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
Lutsharel Geertruida (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90'
Kristijan Jakic (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yussuf Poulsen (RB Leipzig).
88'
Xavi Simons neemt de hoekschop voor RB Leipzig. Hij dropt de bal centraal voor doel.
88'
Loïs Openda (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Vrije trap voor RB Leipzig. Steve Mounié (FC Augsburg) hield Yussuf Poulsen vast en dat had de scheidsrechter gezien.
85'
Frank Onyeka (FC Augsburg) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
84'
83'
,
83'
RB Leipzig krijgt een vrije trap. Chrislain Matsima (FC Augsburg) haalde Christoph Baumgartner onderuit.
82'
Christoph Baumgartner (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
81'
Kristijan Jakic neemt de hoekschop voor FC Augsburg. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
78'
,
FC Augsburg
78'
Frank Onyeka (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Christoph Baumgartner (RB Leipzig).