FC Bayern MünchenBayer 04 Leverkusen
Felix Zwayer
Allianz Arena
75000

Vincent Kompany is perfecte rapport met Bayern München kwijt na gelijkspel tegen kampioen Leverkusen

za 28 september 2024 20:23
  1. 23' - Geel - Dayot Upamecano
  2. 31' - Doelpunt - Robert Andrich (0 - 1)
  3. 32' - Geel - Robert Andrich
  4. 39' - Doelpunt - Aleksandar Pavlovic (1 - 1)
Bundesliga - speeldag 5 - 28/09/24 - 18:30
31'
Robert Andrich
0 - 1
31'
39'
Aleksandar Pavlovic
39'
1 - 1

Vincent Kompany heeft zijn eerste examen met Bayern München afgesloten met een puntje. Tegen landskampioen Bayer Leverkusen wiste de Rekordmeister een achterstand nog voor de rust uit, maar verder dan 1-1 kwam het niet meer. De Belgische coach is zo zijn perfecte rapport in de Bundesliga kwijt.

Met vier zeges op een rij begon Vincent Kompany perfect aan zijn uitdaging bij FC Bayern München, maar het eerste examen van de Belgische coach moest nog komen.

Tegen Bayer 04 Leverkusen, dat de Rekordmeister vorig seizoen na 11 titels op een rij onttroonde, stond Kompany voor zijn eerste echte test in Duitsland. En hij had zijn spelers op scherp gezet, bleek uit een gretig begin.

Toch was het Leverkusen dat verrassend op voorsprong kwam in de Allianz Arena. Granit Xhaka legde terug, Robert Andrich knalde voorbij Neuer voor de 0-1.

Een knap doelpunt, maar Kompany zag voor de rust een nog mooier exemplaar. Aleksandar Pavlovic controleerde een afvallende bal op de borst en haalde heerlijk uit. Een gelijkmaker om duimen en vingers bij af te likken.

Bayern München had na de pauze nog kansen om een zege in de wacht te slepen, maar Serge Gnabry zag de beste kans op de paal en de lat botsen. Kompany was dus de morele winnaar, maar kreeg toch geen 10 op 10 op zijn eerste examen.

Fase per faselaatste update: ongeveer 2 uur geleden

90+5'
Dayot Upamecano (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Amine Adli (Bayer 04 Leverkusen).
90+4'
Konrad Laimer (FC Bayern München) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90+1'
90+1'
88'
De poging wordt gered door Manuel Neuer (FC Bayern München), die geen rebound weggeeft.
86'
Nathan Tella (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alphonso Davies (FC Bayern München).
86'
78'
De poging wordt gered door Lukáš Hrádecký (Bayer 04 Leverkusen), die geen rebound weggeeft.
78'
Kim Min-jae (FC Bayern München) haalt uit...
78'
78'
78'
77'
Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alphonso Davies (FC Bayern München).
76'
Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel.
76'
Bij FC Bayern München wordt de hoekschop genomen door Joshua Kimmich. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.