90+3'
Victor Boniface
90+3'
4 - 3

Bayer Leverkusen heeft in zijn gekende stijl de overwinning over de streep getrokken tegen Wolfsburg. Victor Boniface zorgde in de extra tijd voor de verlossing: 4-3. Sebastiaan Bornauw scoorde de 2-2 voor Wolfsburg.

Tegen VfL Wolfsburg heeft Bayer 04 Leverkusen zijn reputatie opnieuw kracht bijgezet van ploeg van spectaculaire comebacks. De ploeg van Xabi Alonso kwam vroeg op achterstand en keek net voor de rust weer tegen een achterstand aan.

Dat kwam onder meer dankzij een goal van Sebastiaan Bornauw. Onze landgenoot verlengde aan de eerste paal een hoekschop met zijn hoofd in doel voor de 2-2.

Maar na de rust was Leverkusen heer en meester. Het maakte al snel gelijk en drukte de 10 spelers van Wolfsburg - dat Gerhardt verloor met rood - met de rug tegen het eigen doel. In de extra tijd sloeg Victor Boniface toe.

De ex-spits van Union reageerde alert in de zestien op een voorzet en trapte de verlossende 4-3 in doel. Vorige week had Boniface ook al 2 keer gescoord voor Leverkusen, dat komend weekend naar Bayern München trekt voor de clash met de ploeg van Vincent Kompany.

Bekijk de goal van Bornauw

Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

90+8' tweede helft
90+7'
Victor Boniface (Bayer 04 Leverkusen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+7'
,
VfL Wolfsburg
90+6'
Vrije trap voor Bayer 04 Leverkusen. Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg) hield Martin Terrier vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+6'
Cédric Zesiger (VfL Wolfsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Victor Boniface (Bayer 04 Leverkusen).
90+5'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90+3'

Bayer 04 Leverkusen

Victor Boniface (Bayer 04 Leverkusen) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken.
90+3'
Exequiel Palacios (Bayer 04 Leverkusen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Álex Grimaldo (Bayer 04 Leverkusen) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+3'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Florian Wirtz (Bayer 04 Leverkusen), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
90+1'
,
90+1'
,
90+1'
Pech voor Bayer 04 Leverkusen, want het schot van Granit Xhaka strandt op de paal.
88'
,
88'
,
88'
Bayer 04 Leverkusen krijgt een vrije trap. Yannick Gerhardt (VfL Wolfsburg) haalde Jeremie Frimpong onderuit.
87'
Piero Hincapié (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).