Ga naar de inhoud

Gezien, Roberto Martinez? Dodi Lukebakio opnieuw trefzeker in Duitsland

 1. 34' - Geel - Konstantinos Mavropanos
 2. 31' - Geel - Marc-Oliver Kempf
 3. 3' - Doelpunt - Serhou Guirassy (1 - 0)
 1. 73' - Geel - Borna Sosa
3'goalSerhou Guirassy1 - 0

Een laatste sollicitatie voor Qatar. Dodi Lukebakio kon vandaag voor de tweede week op rij scoren voor Hertha Berlijn, dat op het allerlaatste moment een 2-1 nederlaag slikte tegen Stuttgart. Het was alweer de zevende competitietreffer voor Lukebakio, die zo aast op een plekje in de 26-koppige WK-selectie van Roberto Martinez. 

Donderdag 10 november staat al een tijdje met stip genoteerd in de agenda van Dodi Lukebakio. Dan maakt bondscoach Roberto Martinez zijn 26-koppige WK-selectie bekend. "Het WK is een droom van mij", liet de 25-jarige spits van Hertha dit weekend nog optekenen.

 

Wat is de beste manier om die droom als spits kracht bij te zetten? Simpel: scoren. Zeker nu de deelname van onze doelpuntenmaker Romelu Lukaku twijfelachtig is.

 

Een gebrek aan scorend vermogen kun je Lukebakio momenteel allerminst verwijten. Vandaag scoorde de Rode Duivel zijn zevende van het seizoen. In de 2-1-verliespartij tegen Stuttgart verwerkte hij een voorzet zeer beheerst in de verste hoek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Flashback naar vorige week.

 

Tegen Bayern München zette Lukebakio zijn naam op gelijkaardige wijze op het scorebord. Opduiken aan de tweede paal en de bal uit de lucht nemen.

 

Of het genoeg is voor een selectie voor het WK is de grote vraag, maar in zijn nadeel zal het alleszins niet spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
 2. Borna Sosa neemt de hoekschop voor VfB Stuttgart. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 98.
 3. Waldemar Anton (VfB Stuttgart) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 97.
 4. Waldemar Anton (VfB Stuttgart) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ivan Šunjic (Hertha BSC). tweede helft, minuut 96.
 5. Redding van Oliver Christensen (Hertha BSC), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 96.
 6. De voorzet komt tot bij Enzo Millot (VfB Stuttgart). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 96.
 7. Vrije trap voor Hertha BSC. Borna Sosa (VfB Stuttgart) hield Wilfried Kanga vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 93.
 8. Er komen 7 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 9. Wilfried Kanga (Hertha BSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander. tweede helft, minuut 87.
 10. Waldemar Anton (VfB Stuttgart) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marvin Plattenhardt (Hertha BSC). tweede helft, minuut 86.
 11. Chidera Ejuke (Hertha BSC) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
 12. Ivan Šunjic (Hertha BSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wataru Endo (VfB Stuttgart). tweede helft, minuut 77.
 13. Wataru Endo (VfB Stuttgart) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dodi Lukebakio (Hertha BSC). tweede helft, minuut 76.
 14. Gele kaart voor Borna Sosa van VfB Stuttgart tijdens tweede helft, minuut 73
 15. Borna Sosa (VfB Stuttgart) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dodi Lukebakio (Hertha BSC). tweede helft, minuut 73.
 16. Bij VfB Stuttgart wordt de hoekschop genomen door Borna Sosa. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 71.
 17. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Serhou Guirassy (VfB Stuttgart) stond buitenspel. tweede helft, minuut 69.
 18. Dodi Lukebakio (Hertha BSC) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 68.
 19. Konstantinos Mavropanos (VfB Stuttgart) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn. tweede helft, minuut 68.
 20. Lucas Tousart (Hertha BSC) haalt uit... tweede helft, minuut 68.