De jonge Flames vieren hun goals.

Einde EK in eigen land: spektakelkwartier met 5 goals levert jonge Flames maar draw op tegen Oostenrijk

ma 24 juli 2023 19:24
EK voetbal U19 vrouwen: Oostenrijk - België

De jonge Red Flames hebben hun laatste groepswedstrijd op spectaculaire wijze afgesloten. In een doldwaas kwartier in de tweede helft vielen 5 goals, helaas voor de Belgen niet allemaal in hun voordeel. De Oostenrijkers hielden gelijke tred in de doelpuntenkermis. Het 3-3-gelijkspel betekent de laatste plaats in de groep en de logische uitschakeling op het EK.

Doelpunten:

11' Rukavina: 1-0

48' Jacobs: 1-1

50' Natter: 2-1 (p)

56' Ampoorter: 2-2

59' Madl: 3-2

60' Detruyer: 3-3

Goals, goals en nog eens goals. De U19 Red Flames wisten wat hen te doen stond om een waterkans te maken op de knock-outfase: met 4 goals verschil winnen van Oostenrijk.

Maar scoren bleek – net als in de voorgaande groepsmatchen – erg lastig voor de Belgen in de eerste helft. Verder dan kleine kansjes en afstandschotjes kwamen de Flames niet.

Tot overmaat van ramp deed Oostenrijk dat wel, mede dankzij slordig uitverdedigen van de Belgische vrouwen. Rukavina knalde hard voorbij een kansloze keepster. De 1-0 bij de rust gaf de hoop een flinke knauw.

Wanneer na rust meteen een flinke opkikker volgde bij de gelijkmaker van Jacobs, leken de Belgen opnieuw te geloven in een stunt. Al vergaten ze in hun aanvallend enthousiasme wel de deur achterin dicht te slaan.

In een doldwaas kwartier volgden nog 4 goals. De Flames gaven opnieuw hun tegentreffers te makkelijk weg, maar toonden wel dat ze talent hadden voor het doel van de tegenstander.

In het slot wilden de Belgen nog op en over de Oostenrijkse meisjes, maar de winnende treffer botste telkens weer op de doelvrouw.

Door het 3-3 gelijkspel zijn beide ploegen uitgeschakeld. Nederland won met 3-1 van Duitsland, zo stoten onze buurlanden door naar de halve finales.

Oostenrijk - België

19:25

EINDE: 3-3

België had kansen genoeg om met heel wat goals afstand te nemen van Oostenrijk, maar zelf gaven de jonge Flames al te makkelijk doelpunten weg. Het resulteerde in een doelpuntenkermis na rust, die eindigde bij 3-3. De Belgen verlaten het toernooi in eigen land na hun beste helft van het EK.

19:05

Na het uur heeft Nederland zich op voorsprong getrapt tegen Duitsland. België is dus sowieso uitgeschakeld als de buren uit het oosten niet twee keer scoren.

18:48

Daar zijn Flames weer: 3-3!

Een rush over het veld, De Meester tot bij Detruyer en pats... Daar is de 3-3 al. In een doldwaas kwartier vallen zowaar 5 doelpunten.

18:47

Het gaat wel heel snel: 3-2

De doelpuntenregen stopt niet. Opnieuw zwak uitverdedigen van de Belgen. Natter bedient Madi, die onhoudbaar binnen knalt. Oostenrijk weer op voorsprong.

18:45

Weer op gelijke hoogte: 2-2

Een doelpuntenkermis! In tien minuten in de tweede helft valt de derde goal al. Ampooter werkt af op aangeven van Jacobs.

18:38

Meteen koude douche: 2-1

Lang hebben de jonge Flames niet kunnen vieren. Natter trapt Oostenrijk weer op voorsprong vanaf de stip.

18:36

Belgische hoop: 1-1

Jacobs zorgt voor Belgische hoop meteen na rust. Ze trapt de gelijkmaker in doel. Nog 4 te gaan.

18:18

RUST: Flames moeten hopen op mirakel: 1-0

Enkele kansjes, dichter kwamen de Flames niet bij een doelpunt. Nochtans moeten de jonge Belgen op zoek naar 5 stuks, wil het nog doorstoten naar de knock-outfase. Dan moet ook Duitsland - dat de gelijkmaker slikte tegen Nederland - meewerken.

17:58

Duitsland op voorsprong tegen Nederland

Goed nieuws uit de andere wedstrijd in groep A. Duitsland heeft de score geopend tegen Nederland. België moet nu wel zelf nog 5 keer scoren.

17:42

Slordig uitverdedigen bij Flames: 1-0

De Belgen proberen uit te voetballen in de eigen zestien, maar er zit een Oostenrijkse voet tussen. Rukavina pikt op, kapt zich vrij en trapt onhoudbaar de openingstreffer in doel. De missie van de Flames wordt nog wat moeilijker.

16:58

Mathematisch kan het nog

Met 0 punten en een doelpuntensaldo van -5 ziet het er niet goed uit voor de jonge Flames. Toch kunnen ze de knock-outfase nog halen. Als België hard uithaalt tegen Oostenrijk en Nederland verliest van groepsleider Duitsland, kan het nog doorstoten op basis van het beste doelpuntensaldo. Goals scoren, is dus de boodschap.