Ga naar de inhoud
Roberto Martinez
Bondscoach Roberto Martinez.

Alles over de persconferentie van Martinez: over vaccins, De Bruyne en Hazard

 wo 2 juni 2021 14:30

De EK-voorbereiding van de Rode Duivels is volop aan de gang. De focus lag vandaag op de oefenmatch van morgen tegen Griekenland. Bekijk hier nog eens de belangrijkste nieuwtjes.

Fase per fase

14:51

Tot zover de persconferentie.

14:49

Tot slot krijgt Roberto Martinez nog een vraag uit Engeland: "Wat betekent de nummer 1 op de wereldranglijst?"


"Daar zijn we erg trots op, maar het gaat ons geen voordeel opleveren op het Europees kampioenschap", verzekert de bondscoach. "Het betekent wel dat we uitstekend gewerkt hebben."

14:46

We volgen de situatie van Kevin De Bruyne elke dag op, maar gunnen hem ook de tijd om te herstellen. Wanneer hij speelt, kan ik nog niet zeggen. Dat hangt van de medische staf af. Kevin is alleszins beschikbaar voor Euro 2020. Als hij onder het mes moest, was dat niet het geval geweest.

Roberto Martinez
14:44

Alle beslissingen over vaccinaties zijn genomen na overleg met de virologen.

Perschef Stefan Van Loock
14:42

Wie draagt morgen de aanvoerdersband? "Dat wordt een verrassing", lacht Roberto Martinez.

14:41

Sambi Lokonga wordt de schaduwspeler van Axel Witsel.

Roberto Martinez
14:40

Niemand is ziek van zijn vaccinatie.

Roberto Martinez
14:36

"Eden Hazard speelt zondag 45 minuten"

3 ervaren internationals staan morgen niet op het terrein: Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Eden Hazard. "Ze hoeven nu nog geen 2 matchen te spelen", legt de bondscoach uit.


"Met blessures heeft het niets te maken", verzekert hij. "Vermaelen zal wel een jetlag moeten verwerken. Hij komt uit Japan."


"Voor Eden Hazard mikken we zondag op 45 minuten."

14:35

We hebben voldoende opties. Voor bijna elke positie beschikken we over 3 mogelijkheden.

Roberto Martinez
14:35
14:32

We werken eraan om iedereen fit te krijgen voor de eerste match op Euro 2020, maar het is erg onwaarschijnlijk dat Kevin De Bruyne die zal halen. Dat geldt ook voor Axel Witsel.

Bondscoach Roberto Martinez
14:25

Martinez: "We zijn voor vaccinaties"

De bondscoach begrijpt de heisa over de vaccinaties niet. "We maken van een mug een olifant", antwoordt Roberto Martinez op de vraag van Sporza. "We volgen de regels van de Europese voetbalbond en gaan het EK tegemoet in een bubbel."


"Laat me duidelijk zijn: we zijn voor vaccinaties en zijn iedereen dankbaar voor deze kans."

14:22

Mignolet onder de lat tegen Griekenland

Over het doel van de oefenmatch tegen Griekenland stelt Roberto Martinez: "We willen zo goed mogelijk aan de start staan van het Europees kampioenschap."


"Simon Mignolet begint aan de match. Jan Vertonghen, Eden Hazard en Thomas Vermaelen zullen niet spelen, zondag wel. Axel Witsel past nog voor beide wedstrijden."

14:20

Elke speler zal gevaccineerd worden, ten laatste net na het EK. Dat is een persoonlijke en medische keuze. Sommige internationals beschikken al over antilichamen. De meeste spelers zijn al gevaccineerd.

Roberto Martinez
14:19

Nu is het aan de bondscoach.

14:16
14:15

Kevin De Bruyne is er nog niet bij. "Op dit niveau is het zo dat spelers vaak een individueel en aangepast programma krijgen. Tactisch zullen we het wellicht anders aanpakken, maar daar zal de bondscoach zo meteen meer over vertellen."

14:14

We zijn hier om de Europese titel binnen te halen.

Simon Mignolet
14:11

"Heb niet met de supporters gevierd"

"Ik heb de landstitel gevierd, maar niet tussen de supporters", stipt Simon Mignolet aan. "Dat hebben we met de spelers en de staf gedaan."


"Logisch, zeker na vorig seizoen toen we onze titel moesten vernemen via de telefoon."

14:11

Bij Club Brugge speel ik elke week. Dat is een groot voordeel voor de nationale ploeg.

Simon Mignolet
14:09

Simon Mignolet beschikt over de nodige ervaring. "Da's ook belangrijk voor een doelman. Vooral een goeie relatie met je verdedigers is meegenomen", vertelt hij.

14:03

Maakt niet uit wie er speelt, er zal een goede doelman tussen de palen staan.

Simon Mignolet
14:03

Simon Mignolet: "Ik heb de prik gehad"

"We hebben in groep gesproken over de vaccinaties. Daarna heeft ieder voor zich beslist", legt Simon Mignolet uit.


"Voor alle duidelijkheid: ik heb het coronavirus niet gehad. Ik heb wel 2 keer vals positief getest, zoals dat heet."


"Ik heb nu gekozen voor het vaccin. Andere spelers doen dat op een ander moment."

14:02

Voor alle duidelijkheid: ik heb het virus niet gehad.

Simon Mignolet
13:59

Simon Mignolet is als eerste aan zet op de persconferentie.

13:45

Zo meteen persconferentie

Om 14 uur zetten bondscoach Roberto Martinez en doelman Simon Mignolet zich klaar voor de pers. Op deze pagina kunt u het spel van vraag en antwoord rechtstreeks volgen.

11:33

Helft van de spelers is niet gevaccineerd

De Rode Duivels hebben maandagavond een prikje gekregen met het Pfizer-vaccin. Onder meer Toby Alderweireld, Timothy Castagne, Thibaut Courtois, Jérémy Doku en Thomas Vermaelen lieten zich vaccineren, maar opvallend: ongeveer de helft van de spelersgroep heeft maandag geen prik gekregen.


Naar verluidt vrezen enkele spelers de bijwerkingen van het vaccin. De tweede prik zou normaal gezien gegeven worden in de eerste week van juli, wanneer het EK nog volop aan de gang is.


Wellicht zal bondscoach Roberto Martinez vanmiddag meer uitleg geven over de vaccinaties bij de Rode Duivels op zijn persconferentie. De persbabbel is straks live te volgen op deze pagina, vanaf 14.30 uur.

11:33
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:46

Wat staat er vandaag op het programma?

Een dag voor de oefenwedstrijd tegen Griekenland praat de bondscoach vandaag nog eens met de pers. De persconferentie met Roberto Martinez en ook doelman Simon Mignolet is gepland om 14 uur. Vanavond om 19 uur wordt er ook nog getraind.

09:46
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:44

Voor de Rode Duivels is het vandaag de 3e dag in hun voorbereiding op het EK. De focus ligt vandaag wellicht op de oefenmatch van donderdagavond tegen Griekenland. We volgen al het nieuws uit Tubeke hier op.