• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloften laten zich in de luren leggen door Bosnië en missen zo het EK

  EK-voorronde U21

  einde
  32

  De Belgische beloften zijn er niet in geslaagd om hun EK-ticket veilig te stellen. Door de 3-2-nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina moesten de jonge Duivels hopen op wat hulp van andere landen. Maar die kwam er niet.

  Doelpunten:

   

  • 7' De Smet 0-1
  • 29' Savic 1-1
  • 31' Resic 2-1
  • 69' Kovac 3-1
  • 90' Openda 3-2 (pen.)

  Het journaal laat met o.a. treurnis voor jonge Duivels na het missen van het EK

  Belgen missen, Bosniërs niet

  De missie was duidelijk: de jonge Duivels moesten vanavond winnen om zeker te zijn van EK-kwalificatie.

   

  Charles De Ketelaere had die boodschap begrepen en was alomtegenwoordig. Na 7 minuten leverde hij de bal enig mooi af bij de vrijstaande Thibault De Smet, die de 0-1 over de doelman duwde. Een droomstart.

   

  Maar de efficiënte Bosniërs draaiden de rollen om met 2 tegengoals in 3 minuten tijd. 2-1 was de ruststand.

   

  Net na de rust hield Bodart de Bosniërs met een beenveeg van de 3-1. Maar 20 minuten voor tijd was het toch weer bingo voor de thuisploeg.

   

  Openda scoorde nog vanaf de stip, maar meer dan de aansluitingstreffer zat er voor de Belgen niet in.

  Roemenië bezegelt lot van de Belgen

  De Belgen konden na hun match nog even hopen op wat hulp van andere landen om alsnog bij de beste tweedes te eindigen. Roemenië ontnam de Duivels die hoop meteen, door thuis 1-1 te spelen tegen Denemarken. Vanuit de groep van België mag enkel Duitsland als groepswinnaar naar het EK.

  Fase per fase

  1. 20 uur 11. Einde. België lijdt een hele zure nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina. De jonge Duivels moeten nu hopen dat Roemenië verliest en IJsland niet wint. .
  2. 20 uur 08. 90+4'. In de slotminuut legt Bornauw de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Dat was de ultieme kans op de 3-3. .
  3. 20 uur 07. 90+2'. Mathijssen vuurt zijn manschappen nog eens aan. Sowieso moeten we het resultaat van Roemenië afwachten om te weten of de Belgen naar het EK mogen. .
  4. 20 uur 05. Openda maakt de 3-2. Vanaf de stip mist Openda niet. De jonge Duivels krijgen nog 5 minuten de tijd om de gelijkmaker op het bord te zetten. .
  5. 20 uur 03. Strafschop voor de Belgen. 2 minuten voor het einde krijgt Bornauw een duw in zijn rug. De ref legt de bal op de stip. Maken de Belgen de aansluitingstreffer? .
  6. 20 uur 02. 87'. Bijna staat er 4-1 op het scorebord, maar Salcin mikt over. .
  7. 19 uur 59. 84'. Amuzu perst nog eens een voorzetje uit zijn benen, maar er zit te weinig poeder op. Het kalf lijft verdronken. .
  8. 19 uur 56. Doelrijpe kansen zijn er voorlopig niet meer voor de jonge Belgen. De Bosniërs voeren een dubbele wissel uit. Doelpuntenmaker Savic mag naar de kant.  .
  9. 19 uur 52. 77'. De Belgen stapelen de hoekschoppen op, maar de ballen van De Ketelaere leveren niet echt gevaar op. We naderen de slotfase. .
  10. 19 uur 50. Ondertussen is Antonucci tussen de lijnen gekomen in plaats van Mangala. .