De Belgen slikten 3 tegengoals vanavond.

Beloften laten zich in de luren leggen door Bosnië en missen zo het EK

di 17 november 2020 21:27
MF U21 Bosnië België

De Belgische beloften zijn er niet in geslaagd om hun EK-ticket veilig te stellen. Door de 3-2-nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina moesten de jonge Duivels hopen op wat hulp van andere landen. Maar die kwam er niet.

Doelpunten:

• 7' De Smet 0-1
  • 29' Savic 1-1
  • 31' Resic 2-1
  • 69' Kovac 3-1
  • 90' Openda 3-2 (pen.)

Het journaal laat met o.a. treurnis voor jonge Duivels na het missen van het EK

Belgen missen, Bosniërs niet

De missie was duidelijk: de jonge Duivels moesten vanavond winnen om zeker te zijn van EK-kwalificatie.

Charles De Ketelaere had die boodschap begrepen en was alomtegenwoordig. Na 7 minuten leverde hij de bal enig mooi af bij de vrijstaande Thibault De Smet, die de 0-1 over de doelman duwde. Een droomstart.

Maar de efficiënte Bosniërs draaiden de rollen om met 2 tegengoals in 3 minuten tijd. 2-1 was de ruststand.

Net na de rust hield Bodart de Bosniërs met een beenveeg van de 3-1. Maar 20 minuten voor tijd was het toch weer bingo voor de thuisploeg.

Openda scoorde nog vanaf de stip, maar meer dan de aansluitingstreffer zat er voor de Belgen niet in.

Roemenië bezegelt lot van de Belgen

De Belgen konden na hun match nog even hopen op wat hulp van andere landen om alsnog bij de beste tweedes te eindigen. Roemenië ontnam de Duivels die hoop meteen, door thuis 1-1 te spelen tegen Denemarken. Vanuit de groep van België mag enkel Duitsland als groepswinnaar naar het EK.

20:11

België lijdt een hele zure nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina. De jonge Duivels moeten nu hopen dat Roemenië verliest en IJsland niet wint.

20:08

90+4'

In de slotminuut legt Bornauw de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Dat was de ultieme kans op de 3-3.

20:07

90+2'

Mathijssen vuurt zijn manschappen nog eens aan. Sowieso moeten we het resultaat van Roemenië afwachten om te weten of de Belgen naar het EK mogen.

20:05

Openda maakt de 3-2

Vanaf de stip mist Openda niet. De jonge Duivels krijgen nog 5 minuten de tijd om de gelijkmaker op het bord te zetten.

20:03

Strafschop voor de Belgen

2 minuten voor het einde krijgt Bornauw een duw in zijn rug. De ref legt de bal op de stip. Maken de Belgen de aansluitingstreffer?

20:02

87'

Bijna staat er 4-1 op het scorebord, maar Salcin mikt over.

19:59

84'

Amuzu perst nog eens een voorzetje uit zijn benen, maar er zit te weinig poeder op. Het kalf lijft verdronken.

19:56

Doelrijpe kansen zijn er voorlopig niet meer voor de jonge Belgen. De Bosniërs voeren een dubbele wissel uit. Doelpuntenmaker Savic mag naar de kant.

19:52

77'

De Belgen stapelen de hoekschoppen op, maar de ballen van De Ketelaere leveren niet echt gevaar op. We naderen de slotfase.

19:50

Ondertussen is Antonucci tussen de lijnen gekomen in plaats van Mangala.

19:47

72'

België heeft zijn lot niet meer in eigen handen. De jonge Duivels moeten bij de 5 beste tweedes eindigen, als ze naar het EK willen. Roemenië (dat om 19u30 begonnen is) moet dan wel verliezen tegen Denemarken. En ook IJsland vormt een bedreiging voor de Belgen, zijn mogen hun uitgestelde wedstrijd niet winnen.

19:44

Bosniërs komen 3-1 voor

Kovac krijgt niet veel tegenstand en mag zomaar trappen naar doel. De 3-1 gaat onverbiddelijk binnen. Amen en uit voor de jonge Duivels?

19:42

Belgische kansen bij de vleet

Deze keer mag Bornauw het proberen. Zijn kopbal is net niet scherp genoeg. We zijn  ondertussen al halfweg de 2e helft.

19:41

Het regent nu plots kansen voor de jonge Duivels. Faes staat in een ideale schietpositie, maar knalt de bal over. Daar zat meer in.

19:40

Vanzeir tegen het zijnet

De Ketelaere lanceert invaller Vanzeir. Na een goede controle waagt Vanzeir zijn kans, de bal verdwijnt in het zijnet.

19:38

De Belgen geraken nog eens door de Bosnische afweer. Amuzu brengt de bal voor doel. De Ketelaere kan uiteindelijk trappen, maar zijn schot wordt afgeblokt.

19:35

Amuzu en Sambi Lokonga vinden elkaar, maar daarna loopt het fout. De minuten tikken weg.