• home
 • video
 • pas verschenen

  Mathijssen na gemiste EK-kwalificatie: "Voetbal is niet altijd eerlijk"

  De Belgische beloften zijn in amper 2 matchen van de hemel naar de hel getuimeld in de EK-voorronde. Bondscoach Jacky Mathijssen is diep bedroefd na de gemiste kwalificatie.

  De jonge Rode Duivels lieten heel wat mooie dingen zien in de groepsfase, met onder meer 2 zeges tegen Duitsland. Maar nederlagen in Wales, Moldavië en Bosnië braken de beloften zuur op.

   

  "Ik ben er zeker van dat we tegen heel wat grote landen kunnen winnen, en dat mensen zelfs verbaasd zouden zijn waartoe deze groep in staat is", verdedigt bondscoach Jacky Mathijssen zijn spelers. 

   

  "Mijn spelers hebben het talent om hun voet naast die toplanden te zetten. Maar ze moeten leren om realistische zeges te boeken tegen de kleinere landen, zoals het A-elftal gedaan heeft. Het is duidelijk dat we daar nog niet zijn. Die landen zetten een organisatie neer en kruipen met negen of zelfs tien achter de bal. We vinden daarvoor geen oplossing."

   

  "We komen hier 0-1 voor en die voorsprong had gerust iets hoger kunnen zijn. We waren dominant en het gevoel was er zeker dat het in orde kon komen. Maar we missen een killer voorin en dat is toch iets waar het deze generatie aan ontbreekt: efficiëntie. Aan de overkant wordt dan elke misser die we maken ook nog eens afgestraft. Voetbal is niet altijd eerlijk."

  EK-voorronde U21

  1. 21 uur 24.
  2. 17-11-2020.
  3. 20 uur 49. Raskin keert terug naar Standard. Nicolas Raskin heeft vrijdag de nationale belofteselectie verlaten. De Standard-middenvelder droeg nog een schorsing mee van bij de U19. Dat werd pas net op tijd ontdekt door de Belgische voetbalbond. Raskin werd op 19 november vorig jaar bij de U19 uitgesloten tijdens het duel tegen Griekenland. Raskin werd deze interlandperiode door bondscoach Jacky Mathijssen voor het eerst geselecteerd voor de U21.Nu moet hij onverhoeds terugkeren naar Standard. België probeert dinsdag in Bosnië alsnog zijn EK-voorrondegroep te winnen of anders bij de beste nummers 2 te eindigen. .
  4. 20 uur 30.
  5. 13-11-2020.
  6. 20 uur 17.
  7. 20 uur 13. België is leidersplaats kwijt. Omdat Duitsland enkele uren na België zijn match tegen Bosnië wél wist te winnen (1-0, door een goal van Anderlecht-spits Nmecha) zijn de Rode Duivels hun koppositie in groep 9 kwijt. Op de slotspeeldag moet België naar Bosnië, terwijl Duitsland Wales ontvangt. De groepswinnaar is zeker van het EK, maar België maakt kans om als beste 2e ook nog een rechtstreeks ticket te krijgen. De andere nummers 2 moeten barrage spelen. .
  8. 17 uur 55. Rode Duivels gaan pijnlijk onderuit in Moldavië. Het EK voetbal is plots weer een stuk verder weg voor de Belgische beloften. Een nederlaag bij Moldavië was immers helemaal niet ingecalculeerd, maar de Moldaviërs konden een van hun weinig kansen benutten en de beloften van Jacky Mathijssen wrongen de ene na de andere kans de nek om. Loïs Openda miste 5 minuten voor het einde de gelijkmaker vanaf de strafschopstip. .
  9. 13-10-2020.
  10. 21 uur 56. Wales is hapklare brok voor Sambi Lokonga en co. De Belgische beloften hebben Wales makkelijk opzijgezet. Dankzij de 5-0 blijven de jonge Belgen aan de leiding van groep 9 met nog 2 speeldagen voor de boeg. Wales had de Belgen een koude douche bezorgd op de openingsspeeldag van deze campagne, maar was in Leuven duidelijk een maatje te klein. Coach Jacky Mathijssen miste onder meer Bornauw, Vanheusden en Saelemaekers, maar dat was niet te zien op de grasmat. Op het halfuur was de wedstrijd al gespeeld na een strafschopdoelpunt van Mike Trésor Ndayishimiye en twee treffers van Albert Sambi Lokonga. Al was er even twijfel bij de 3-0, omdat de bal door het net was gevlogen. Wales probeerde na de rust een afstraffing te vermijden, maar in de slotfase legden de Belgen er nog 2 in het mandje. Jelle Bataille maakte er na een mooie actie 4-0 van en Lois Openda zette de 5-0-eindstand op het bord vanaf 11 meter. .