Iserbyt overvleugelt de concurrentie in Koppenbergcross, Van der Haar blijft Aerts voor

  X²O Trofee
  veldrijden Veldrijden
  location Oudenaarde
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  012345678

   Eli Iserbyt heeft net als vorig jaar met panache de Koppenbergcross gewonnen. Lars van der Haar was de enige die binnen de minuut van de winnaar bleef. Iserbyt doet zo dus meteen ook een gouden zaak met het oog op de eindzege in de X²O-trofee.

   Bekijk de hoogtepunten van de Koppenbergcross bij de mannen

   Machtsvertoning van Iserbyt, Aerts kraakt halfweg

   Toon Aerts werd in Ruddervoorde nog gesloopt door het ploegenwerk van Pauwels Sauzen-Bingoal en was dan ook op zijn hoede in Oudenaarde. Met een blitzstart op de Koppenberg schudde hij al stevig aan de boom.

    

   Maar Eli Iserbyt liet zich niet intimideren: na een snelle fietswissel sloot de 23-jarige West-Vlaming aan. De protagonisten vonden het te vroeg om aan een tweestrijd te beginnen en lieten Lars van der Haar en Quinten Hermans aan de rekker bungelen.

    

   Het koningskoppel bepaalde de wedstrijd, maar op de Koppenberg kan slechts één heerser op de troon zitten. En Iserbyt was niet van plan om zijn kroon af te geven.

    

   Met een snedige demarrage testte hij het uithoudingsvermogen van Toon Aerts, met succes. Aerts boog zich dubbel over zijn stuur, maar kon zich niet meer vastbijten in het wiel van Iserbyt. Op de top van de Koppenberg was de kloof al 13 seconden.

    

   De machtsvertoning van Iserbyt bleef nog een halfuur duren: na een indrukwekkende solo nam hij ook al een optie op het eindklassement in de X²O-Trofee. Van der Haar eiste de tweede plek op, Aerts kreeg een gepeperde rekening gepresenteerd. De waardeverhoudingen voor het EK zijn geschetst.

   Iserbyt: "Nu wil ik Europees kampioen worden"

   "In het begin heb ik een paar keer een prik uitgedeeld en zag ik dat Lars en Quinten gemakkelijk op achterstand werden gezet. Alleen Toon deed wat moeilijk, maar ik hoorde dat hij aan het zuchten was."

    

   "Het was niet gemakkelijk om hem eraf te krijgen, maar eenmaal ik een kloofje had, nam ik meteen een mooie voorsprong. De Koppenberg is echt iets voor mij. Ik was gebrand op een goede prestatie."

    

   "Zeker nu Mathieu niet start, wil ik Europees kampioen worden. Ik ben gebrand op de Europese trui."

   Rituitslag KoppenbergcrossRituitslag Koppenbergcross

   Fase per fase

   1. 16 uur 02. Voor Toon Aerts werd het een martelgang in Oudenaarde. Net als in Ruddervoorde moet hij zijn meerdere erkennen in Eli Iserbyt. De eindrekening is 1'25", met bonificatieseconden. .
   2. 16 uur 01. Lars van der Haar kan de schade enigszins beperken en zal tevreden zijn over zijn wedstrijd. De Nederlander is op iets meer dan 40 seconden 2e. .
   3. 16 uur 01. Iserbyt wint de Koppenbergcross!

    Iserbyt wint de Koppenbergcross!

   4. 16 uur match afgelopen
   5. 16 uur . Iserbyt begint aan zijn laatste beklimming van de Koppenberg. .
   6. 15 uur 58. Lars van der Haar, ook in Ruddervoorde al op het podium, is ook in de Koppenbergcross sterk. Hij zal de tweede plek opeisen, niet zijn ploegmaat Toon Aerts. .
   7. 15 uur 56. Voor Eli Iserbyt is het een overwinningsrondje. De leider hoeft zich geen zorgen meer te maken en is op weg naar zijn tweede kassei. .
   8. Slotronde. Geen spatje verval bij Iserbyt die elke keer meer voorsprong heeft op de Koppenberg. Voor Toon Aerts, nummer 3 in de wedstrijd, betekent dat 1'12" achterstand. . 15 uur 54.
   9. Thibau Nys geeft op. Thibau Nys ziet af bij de profs op de Koppenberg. Hij houdt de pedalen stil en wandelt al richting camper. . 15 uur 51.
   10. 15 uur 47. Lars van der Haar komt een halve minuut later boven op de Koppenberg, Toon Aerts krijgt ruim een minuut aangerekend. Iserbyt zet het klassement al met een uitroepteken op zijn naam. .
   11. 15 uur 45. Eli Iserbyt draait nu helemaal alleen de Koppenberg op. Lars van der Haar rijdt zijn eigen tempo, voor Toon Aerts dikken de seconden aan. .
   12. 15 uur 42. Iserbyt zet nog eens een uitroepteken achter zijn suprematie. Hij imponeert op de Koppenbergcross. .
   13. 15 uur 41. Iserbyt zal de komende weken nog groeien. Hij kan nog een stukje beter. Jürgen Mettepenningen.
   14. 15 uur 40. Iserbyt wil ook een stevige slag slaan in het klassement. Met zijn supervorm heeft hij nu al 23 seconden voor op Van der Haar. Voor Aerts loopt de schade al op tot een halve minuut. .
   15. 15 uur 37. Van der Haar neemt over. Lars van der Haar is ploegmaat Toon Aerts voorbij. Aerts moet duidelijk even bekomen van de uppercut van Iserbyt. Kan Van der Haar nog een bedreiging vormen voor de leider? .
   16. 15 uur 36. De vogel voor de overwinning lijkt gaan vliegen. Sven Nys.
   17. 15 uur 34. Iserbyt wil nog wat meer zekerheid en gaat bij elke helling op de trappers staan. Toon Aerts beperkt de schade tot 13 seconden. Lars van der Haar rijdt op de derde plek rond. Kunnen ze samenwerken in de achtervolging? .
   18. 15 uur 32. We zijn nog maar halfweg, maar Iserbyt heeft nu al stevig uitgehaald. De 23-jarige West-Vlaming voelt zich kiplekker en wil er nog een solo van een halfuur van maken. .
   19. 15 uur 31. Koers gelopen? Op de Koppenberg plooit Aerts zich nog eens dubbel over zijn stuur om Iserbyt weer bij het nekvel te grijpen. Maar hij krijgt toch al 13 seconden aangesmeerd. .