Ga naar de inhoud

Kalender X²O-trofee veldrijden

datum cross winnaar winnares
31/10/20 Oudenaarde Iserbyt Worst
28/11/20 Kortrijk Iserbyt Brand
12/12/20 Antwerpen Van der Poel Betsema
23/12/20 Herentals Van Aert Alvarado
01/01/21 Baal Van der Poel Alvarado
23/01/21 Hamme Van der Poel Alvarado
07/02/21 Lille Sweeck Alvarado
14/02/21 Brussel Aerts Alvarado
Eindstand X²O-trofee vrouwen
1. Lucinda Brand (Ned) in 5u54'19"
2. Denise Betsema (Ned) op 5"
3. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) 3'48"
4. Annemarie Worst (Ned) 8'19"
5. Yara Kastelijn (Ned) 9'38"
6. Fem van Empel (Ned) 9'51"
7. Sanne Cant 11'06"
8. Manon Bakker (Ned) 11'49"
9. Aniek van Alphen (Ned) 14'10"
10. Eva Lechner (Ita) 25'00"

Brand sprint ijzersterk en wint pijlsnelle uitputtingsslag in Kortrijk

 za 28 november 2020 14:33
Urban Cross (vrouwen)
X²O Trofee vrouwen
5 rondes
13:45 Kortrijk
Lucinda Brand
einde
 1. 0
 2. 1
 3. 2
 4. 3
 5. 4
 6. 5

  Lucinda Brand heeft haar hoogvorm nog maar eens in de verf gezet in Kortrijk. Na een Nederlandse uitputtingsslag won ze na een enorm sterke sprint. Denise Betsema en Yara Kastelijn vervolledigden het podium. Alvarado viel in de laatste ronde.

  Bekijk de samenvatting:

  Betsema zorgt voor schifting, Alvarado valt, Brand wint

  Dat het opnieuw een Nederlandse strijd zou worden in Kortrijk, stond al bij de start zo goed als zeker vast. Met Alvarado, Brand, Betsema, Worst en Kastelijn waren er kanshebbers op overschot.

   

  De wedstrijd begon pijlsnel en vertragen zou het bijna nooit. De Nederlandse toppers hadden hun start niet gemist, enkel Brand moest een kleine inhaalrace beginnen en slaagde daar al snel in.

   

  Sanne Cant was ook goed weg, maar kon slechts een tweetal rondes de kop van de koers volgen. Zij zou uiteindelijk 8e worden op 1'26". Na een versnelling van Betsema spatte alles uit elkaar, maar de toppers hielden elkaar bijna de hele tijd in het zicht.

   

  Alvarado kwam aansluiten en het duo reed een hele tijd alleen rond. Ook Worst kwam erbij, maar viel weg met een lekke band. Brand en Kastelijn maakten nog wel de aansluiting bij het ingaan van de laatste ronde. Op weg naar een sprint met 4.

   

  Althans, zo leek het. Want op een schuine kant tuimelde Alvarado tegen de grond, ze keerde niet meer terug. In de laatste rechte lijn zette Brand haar sprint aan van ver, Betsema kon haar landgenote niet meer remonteren en werd tweede. Kastelijn mocht mee op het podium. 

  Brand: "Het ging niet vanzelf"

  Betsema: "Ik had gehoopt om als eerste boven te komen"

  Kastelijn: "Ik ben niet zo'n beste sprinter"

  Rituitslag Urban Cross

  naamresultaat
  1
  Lucinda Brand
  2
  Denise Betsema
  3
  Yara Kastelijn
  4
  Ceylin del Carmen Alvarado
  5
  Fem van Empel
  6
  Annemarie Worst
  7
  Manon Bakker
  8
  Sanne Cant
  9
  Aniek Van Alphen
  10
  Clara Honsinger

  Fase per fase

  14:33

  Alvarado bolt als vierde over de streep. De eerste Belgische is Sanne Cant, op 1'26".

  14:31

  Brand sprint het snelst!

  Wat een straffe sprint van Brand! De Nederlandse gaat aan van vroeg, maar houdt het ook vol na een ijzersterke sprint. Betsema wordt tweede, Kastelijn derde.

  14:31

  We gaan sprinten, Brand zet aan van ver!

  14:29

  Betsema lijkt al de hele dag de beste renster in koers. Maar kan ze het ook afmaken in de sprint? Brand plakt in haar wiel, Kastelijn heeft het iets lastiger.

  14:29

  Het wordt een sprintje met drie

  Michel Wuyts
  14:27

  Alvarado valt!

  Ai ai ai, Alvarado kantelt omver op de schuine strook en lijkt haar kansen op de zege helemaal weg te gooien. De zege zal voor Brand, Betsema of Kastelijn worden!

  14:26

  Sterke Betsema!

  Denise Betsema gaat op de pedalen dansen en heeft de koppositie beet. Ze zet haar concurrentes onder druk en neemt een lengte of twee. Kastelijn hangt aan de rekker.

  14:24

  Worst gaat de laatste ronde in met een achterstand van 31" en krijgt gezelschap van Van Empel. Cant heeft al meer dan een minuut aan haar been.

  14:23

  Laatste ronde!

  Bij het ingaan van de laatste ronde hebben Brand en Kastelijn de twee koplopers beet! Brand zoekt meteen de koppositie op, Alvarado en Betsema zetten zich uit de wind.

  14:22

  Lekke band bij Worst

  Dat is dan pech hebben. Worst kwam net aansluiten vooraan, maar rijdt even nadien lek achteraan. Ze zakt nu helemaal weg uit de top 5.

  14:21

  Klasse van Alvarado

  Ceylin Alvarado lijkt tegen de grond te gaan, maar herstelt zich op enorm puike manier en blijft maar net recht!

  14:19

  Trio vooraan

  Worst is tot bij Alvarado en Betsema gesneld. We hebben nu drie rensters vooraan. Brand en Kastelijn zien ze rijden, maar hebben nog wat werk.

  14:18

  De verschillen tussen de groepjes blijven miniem. Op deze snelle omloop betekent de benen heel even stilhouden ervoor dat achtervolgers weer snel terug kunnen keren. 

  14:17

  Ik denk wel dat ze (Alvarado) in orde is. Ze weet hoe ze het moet aanpakken. Als het tot een sprint komt, moet het wel lukken.

  Roy Jans (vriend Alvarado)
  14:15

  Alvarado komt tot bij Betsema en is daarvoor heel diep moeten gaan. Worst volgt op 5". Kastelijn en Brand op 8". Van Empel moet 11" goedmaken.

  14:12

  Val Brand

  Net wanneer alles vooraan lijkt samen te komen tot een vijftal, gaat Brand erbij liggen. Betsema trekt door, Alvarado volgt. Brand, Worst en Kastelijn moeten alweer achtervolgen.

  14:11

  Voor Sanne Cant zal het lastig worden om nog vooraan te komen aansluiten. Ze rijdt voorlopig op een achtste plek op ruime afstand.

  14:10

  3/6

  Bij het einde van de derde ronde komt Betsema met 3" voorsprong als eerste over de meet. Alvarado en Kastelijn rijden het kleine gaatje weer toe, ook Brand en Worst zijn niet veraf.