• home
 • video
 • pas verschenen

  Brand sprint ijzersterk en wint pijlsnelle uitputtingsslag in Kortrijk

  X²O Trofee vrouweneinde
  Kortrijk
  5/5
  00u 50m
  012345

   Lucinda Brand heeft haar hoogvorm nog maar eens in de verf gezet in Kortrijk. Na een Nederlandse uitputtingsslag won ze na een enorm sterke sprint. Denise Betsema en Yara Kastelijn vervolledigden het podium. Alvarado viel in de laatste ronde.

   Bekijk de samenvatting:

   Betsema zorgt voor schifting, Alvarado valt, Brand wint

   Dat het opnieuw een Nederlandse strijd zou worden in Kortrijk, stond al bij de start zo goed als zeker vast. Met Alvarado, Brand, Betsema, Worst en Kastelijn waren er kanshebbers op overschot.

    

   De wedstrijd begon pijlsnel en vertragen zou het bijna nooit. De Nederlandse toppers hadden hun start niet gemist, enkel Brand moest een kleine inhaalrace beginnen en slaagde daar al snel in.

    

   Sanne Cant was ook goed weg, maar kon slechts een tweetal rondes de kop van de koers volgen. Zij zou uiteindelijk 8e worden op 1'26". Na een versnelling van Betsema spatte alles uit elkaar, maar de toppers hielden elkaar bijna de hele tijd in het zicht.

    

   Alvarado kwam aansluiten en het duo reed een hele tijd alleen rond. Ook Worst kwam erbij, maar viel weg met een lekke band. Brand en Kastelijn maakten nog wel de aansluiting bij het ingaan van de laatste ronde. Op weg naar een sprint met 4.

    

   Althans, zo leek het. Want op een schuine kant tuimelde Alvarado tegen de grond, ze keerde niet meer terug. In de laatste rechte lijn zette Brand haar sprint aan van ver, Betsema kon haar landgenote niet meer remonteren en werd tweede. Kastelijn mocht mee op het podium. 

   Brand: "Het ging niet vanzelf"

   Betsema: "Ik had gehoopt om als eerste boven te komen"

   Kastelijn: "Ik ben niet zo'n beste sprinter"

   Rituitslag Urban CrossRituitslag Urban Cross

     naam
   1Lucinda Brand
   2Denise Betsema
   3Yara Kastelijn
   4Ceylin del Carmen Alvarado
   5Fem van Empel
   6Annemarie Worst
   7Manon Bakker
   8Sanne Cant
   9Aniek Van Alphen
   10Clara Honsinger

   Fase per fase

   1. 14 uur 33. Alvarado bolt als vierde over de streep. De eerste Belgische is Sanne Cant, op 1'26". .
   2. 14 uur 31. Brand sprint het snelst! Wat een straffe sprint van Brand! De Nederlandse gaat aan van vroeg, maar houdt het ook vol na een ijzersterke sprint. Betsema wordt tweede, Kastelijn derde. .
   3. 14 uur 31. We gaan sprinten, Brand zet aan van ver! .
   4. 14 uur 29. Betsema lijkt al de hele dag de beste renster in koers. Maar kan ze het ook afmaken in de sprint? Brand plakt in haar wiel, Kastelijn heeft het iets lastiger. .
   5. 14 uur 29. Het wordt een sprintje met drie. Michel Wuyts .
   6. Alvarado valt! Ai ai ai, Alvarado kantelt omver op de schuine strook en lijkt haar kansen op de zege helemaal weg te gooien. De zege zal voor Brand, Betsema of Kastelijn worden! . 14 uur 27.
   7. 14 uur 26. Sterke Betsema! Denise Betsema gaat op de pedalen dansen en heeft de koppositie beet. Ze zet haar concurrentes onder druk en neemt een lengte of twee. Kastelijn hangt aan de rekker. .
   8. 14 uur 24. Worst gaat de laatste ronde in met een achterstand van 31" en krijgt gezelschap van Van Empel. Cant heeft al meer dan een minuut aan haar been. .
   9. 14 uur 23. Laatste ronde! Bij het ingaan van de laatste ronde hebben Brand en Kastelijn de twee koplopers beet! Brand zoekt meteen de koppositie op, Alvarado en Betsema zetten zich uit de wind. .
   10. Lekke band bij Worst. Dat is dan pech hebben. Worst kwam net aansluiten vooraan, maar rijdt even nadien lek achteraan. Ze zakt nu helemaal weg uit de top 5. . 14 uur 22.