Wereldkampioene Alvarado soleert naar de zege in Hamme, Betsema komt dichter bij Brand

  X²O Trofee vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Hamme
  trophy Ceylin del Carmen Alvarado
  einde
  startfinish
  012345

   Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Flandriencross in Hamme aan haar erelijst toegevoegd. Ze reed in de tweede ronde weg en soleerde daarna naar de zege. Denise Betsema werd tweede en deed een zaakje in het klassement. 

   Bekijk de samenvatting:

   De beste start in Hamme was voor Lucinda Brand, maar lang kon de topfavoriete voor het WK in Oostende niet van de de koppositie genieten. In de eerste blubberstrook nam Denise Betsema meteen de koppositie over.

    

   Brand moest de hele openingsronde achtervolgen, maar in de laatste rechte lijn kwam ze plots als een duveltje uit een doosje helemaal naar voren, goed voor 5 extra bonificatieseconden. 

    

   De tweede ronde was er één vol valpartijen. Nadat Betsema en Brand allebei in aanraking waren gekomen de Hamse grond, versnelde Alvarado helemaal voorin. Manon Bakker en Sanne Cant gingen even mee, maar lang duurde hun verweer niet.

    

   Alvarado reed snel van iedereen weg en haalde het uiteindelijk vrij gemakkelijk. Betsema zou nog tweede worden, Brand, die allesbehalve een topdag had, vierde. Het verschil tussen de twee is nu 38 seconden in de stand. Alles kan dus nog in de X²O-trofee veldrijden.

   Alvarado: "Benen waren niet top"

   "Het was eigenlijk niet de bedoeling om er een lange solo van te maken", zei een tevreden Alvarado na de wedstrijd. "Maar na de valpartijen van Betsema en Brand ging ik er vol voor. Dat pakte gelukkig goed uit."

    

   "Mijn benen waren niet top en ik zat de hele wedstrijd in de verzuring. Toch is dit een belangrijke zege met het oog op het WK. Ik krijg hier veel goede moed van."

   Bekijk de reacties van Betsema en Bakker:

   Rituitslag FlandriencrossRituitslag Flandriencross

   Fase per fase

   1. 14 uur 31 match afgelopen
   2. 14 uur 27. Net na de balkjes neemt de lange Bakker wat afstand van Betsema, die moe gestreden lijkt na haar twee valpartijen. .
   3. 14 uur 25. Alvarado is al een tijdje zeker van de zege. Betsema doet er in de achtervolging alles aan om Brand verder op achterstand te rijden, daardoor kan de wereldkampioene niet zomaar laten lopen. .
   4. 14 uur 23. Brand verliest op dit moment 23 seconden op Betsema. Het wordt dus nog spannend in de X²O-trofee veldrijden aangezien er met Lille en Brussel nog twee lastige wedstrijden op het programma staan. .
   5. Laatste ronde. Moederziel alleen duikt Alvarado de laatste ronde in. De voorsprong van de wereldkampioene is 23 seconden op Betsema, die over Bakker ging langs het water. . 14 uur 22.
   6. 14 uur 17. Beoordeel Betsema en Brand niet op deze prestatie. Oostende wordt een heel ander verhaal. Michel Wuyts.
   7. Aftocht Verdonschot. Voor Laura Verdonschot zit de cross erop. Geen opsteker voor de jonge Belgische na ook een matig BK. . 14 uur 16.
   8. 14 uur 15. Betsema heeft nog altijd een voorsprong van 12 seconden te pakken op Brand, die niet haar beste wedstrijd rijdt. .
   9. Sanne Cant komt sterk voor de dag in Hamme. 14 uur 14.
   10. 14 uur 14. Einde ronde 3. Met nog twee ronden op de teller lijkt Alvarado zo goed als zegezeker. Bakker komt als tweede over de finishlijn op 24 seconden, Cant volgt als derde op 33 tellen. .
   11. 14 uur 12. Brand is bezig met een scheve situatie recht te zetten. Door het oponthoud van Betsema komen de twee opnieuw in mekaars buurt, weliswaar op ruime afstand van de wereldkampioene. .
   12. 14 uur 10. Waar is Betsema? Buiten beeld is Betsema teruggevallen naar de vijfde plaats. Het gevolg van een valpartij of materiaalpech? .
   13. 14 uur 09. Alvarado geeft vandaag een heel goede indruk. Haar voorsprong op Betsema is ondertussen al opgelopen tot 20 seconden. Brand volgt nog wat verderop op 40 seconden. .
   14. Is Alvarado gaan vliegen? 14 uur 08.
   15. 14 uur 07. Alvarado won dit seizoen zes crossen. Ze lijkt goed op weg naar nummer zeven, exact halfweg in deze Flandriencross. .
   16. 14 uur 05. Het zal geen sinecure zijn om Alvarado nog bij de lurven te grijpen. Michel Wuyts.
   17. 14 uur 05. Betsema beseft dat ze een goede zaak kan doen in het klassement als ze tot bij Alvarado geraakt. Ze doet er dan ook alles aan en laat Cant en Bakker meteen achter. .
   18. 14 uur 04. Einde ronde 2. Op het einde van de tweede ronde is de voorsprong van Alvarado plots al 15 seconden op Cant, Bakker en Betsema. Brand volgt op net geen halve minuut. .
   19. 14 uur . Is Alvarado weg? De voorsprong van de wereldkampioene is vier seconden. Cant rijdt zich in de achtervolging vast en zo vergroot de voorsprong van Alvarado. .
   20. 13 uur 59. Versnelling Alvarado. Na de valpartijen van Brand en Betsema heeft Alvarado ervoor gekozen om het tempo de hoogte in te trekken. Bakker, Cant, Riberolle volgen, maar het kraakt toch. .