Van der Haar soleert in Gavere, Iserbyt steekt de Superprestige-eindzege op zak

  Superprestige
  veldrijden Veldrijden
  location Gavere
  trophy Lars van der Haar
  einde
  startfinish
  0123456789

   Lars van der Haar heeft in Gavere zijn duivels nog eens ontbonden. De Europese kampioen veldrijden reed de tegenstand op een hoopje en soleerde naar zijn 4e zege van het seizoen. Eli Iserbyt werd tweede op meer dan één minuut. Hij bleef Toon Aerts voor en steekt zo de eindzege van de Superprestige op zak.

   Eli Iserbyt begon met een duidelijke opdracht aan de klassieker in Gavere: in de buurt van eerste achtervolger Toon Aerts blijven om zich zo tot eindwinnaar te kronen.

    

   In de tweede ronde leek het mis te gaan voor de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal toen hij in een afdaling bleef hangen in een spandoek en tegen de grond smakte.

    

   Iserbyt stond meteen recht en ging in de achtervolging op Lars van der Haar, die net aan zijn inspanning was begonnen.

    

   Eén keer kon Iserbyt nog zijn wagonnetje aanhaken, maar na een tweede versnelling van de Europese kampioen was de veer van de SP-leider gebroken. 

    

   Van der Haar reed in geen tijd een comfortabele voorsprong bij mekaar, hij soleerde nadien naar de zege. In de achtergrond bleef Iserbyt Aerts gemakkelijk voor, goed voor zijn allereerste eindzege in de Superprestige.

   Rituitslag Superprestige GavereRituitslag Superprestige Gavere

     naamresultaat
   1Lars van der Haar59'08"
   2Eli Iserbyt+1'08"
   3Toon Aerts+1'40"
   4Michael Vanthourenhout+1'45"
   5Daan Soete+2'16"
   6Kevin Kuhn+2'30"
   7Timon Rüegg (Zwi)+2'35"
   8Joran Wyseure +2'59"
   9Ryan Kamp+3'17"
   10Toon Vandebosch+4'04"

   Lars van der Haar: "Aerts motiveerde me naar de overwinning"

   “Vandaag had ik geen pijn aan mijn knie. Gelukkig. Dat is momenteel alleen tijdens lange duurtrainingen. Ik voelde dan ook meteen dat ik over goede benen beschikte vandaag", zegt Van der Haar, die na dit weekend onder het mes gaat.

    

   "De rest van het pak was ook wat naar elkaar aan het kijken in het openingsrondje. Ik pokerde niet en ging meteen vol door. Zo kon ik Toon (Aerts) eventueel ook nog helpen in het vervolg van de wedstrijd, maar het was Aerts zelf die me de motivatie gaf om voor de overwinning te gaan." 

    

   Een eerste Superprestige-overwinning voor Van der Haar, en dan nog wel in Gavere. "Een klassieker als Gavere op mijn palmares hebben, maakt me enorm trots. Ik hoop dat het hier de volgende jaren even droog is. Dat ligt me wel.”

   Het duel Iserbyt/Aerts: "Vechten om het uur te ronden"

   Eli Iserbyt: "Ik ben blij met de eindoverwinning in de Superprestige. Na mijn valpartij in het begin van de wedstrijd was het niet gemakkelijk meer. Ik bleef ergens haken en was toch redelijk "groggy" na de tuimelperte. Ik ging nadien een klein beetje over mijn toeren omdat ik meteen weer de aansluiting zocht. Er was niet echt paniek, maar ik moest toch rekenen voor het eindklassement. Het was vechten om het uur rond te maken."


   Toon Aerts:
   "Op het einde vochten Eli (Iserbyt) en ik nog een mooi duel uit. Ik zat eerst in de tang met hem en zijn ploegmakker Michael Vanthourenhout. Toen wist ik niet goed wat te doen. Ik heb er toen voor gekozen om een langer stuk mijn tempo aan hen op te dringen. Met succes: Michael (Vanthourenhout) heeft dan afgehaakt. Die inspanning speelde me op het einde wel parten tijdens het ultieme duel met Iserbyt."

   eindstand Superprestige mannen 2021-2022
   1. Eli Iserbyt 97 punten
   2. Toon Aerts 92
   3. Lars van den Haar (Ned) 80
   4. Quinten Hermans 70
   5. Laurens Sweeck 54
   6. Toon Vandebosch 44
   7. Jens Adams 32
   8. Corné van Kessel (Ned) 32
   9. Wout van Aert 30
   10. Kevin Kuhn 30
   datum cross winnaar winnares
   03/10 Gieten (Ned) Toon Aerts Lucinda Brand (Ned)
   23/10 Ruddervoorde Eli Iserbyt Denise Betsema (Ned)
   11/11 Niel Eli Iserbyt Lucinda Brand (Ned)
   20/11 Merksplas Eli Iserbyt Lucinda Brand (Ned)
   04/12 Boom Wout van Aert Lucinda Brand (Ned)
   27/12 Heusden-Zolder Wout van Aert Lucinda Brand (Ned)
   29/12 Diegem afgelast afgelast
   12/02 Gavere Lars van der Haar (Ned) Lucinda Brand (Ned)

   Fase per fase

   1. 16 uur 05. Eindwinnaar Iserbyt. Ook Iserbyt komt met zijn armen in de lucht over de streep. Hij is dankzij zijn tweede plaats zeker van eindwinst in de Superprestige. .
   2. 16 uur 04 match afgelopen
   3. 16 uur . Het duel voor de tweede plaats is wel nog spannend: Iserbyt zet Aerts onder druk op een stukje bergop. .
   4. 15 uur 58. De plaatsen liggen al een tijdje vast. Renaat Schotte op Play Sports.
   5. Laatste ronde. In z'n eentje duikt Lars van der Haar de slotronde in. De Nederlander is al eventjes zegezeker. . 15 uur 56.
   6. 15 uur 54. Iserbyt is weer komen aansluiten bij Aerts. De twee kemphanen gaan netjes achter mekaar over de finishlijn bollen, zo lijkt het toch. .
   7. 15 uur 51. Einde ronde 7. Nog twee ronden en Lars van der Haar is binnen. Hij is op weg naar zijn vierde zege van het seizoen. .
   8. 15 uur 50. Dit is misschien wel de beste race van het seizoen van Lars van der Haar. Renaat Schotte op Play Sports.
   9. 15 uur 49. Aerts probeert Iserbyt en Vanthourenhout te lossen langs het water. Veel gevolgen heeft dat niet, want Iserbyt moet dan al 7e worden, wil Aerts nog eindwinnaar worden. .
   10. Opgave Laurens Sweeck. Zoek straks in de uitslag niet naar de naam van Laurens Sweeck. Hij is uit de wedstrijd gestapt, net als Jens Adams. . 15 uur 48.
   11. 15 uur 45. Einde ronde 6. 54 seconden is de voorsprong van Van der Haar al, met nog 3 ronden op de teller.  .
   12. 15 uur 43. Aerts probeert nog een keer om Iserbyt ter plaatse te laten, maar veel snee zit er niet op zijn demarrage bergop. De eindzege lijkt Iserbyt niet meer te kunnen ontsnappen. .
   13. 15 uur 40. Van kniepijn niet veel te merken bij Lars van der Haar. Hij heeft een topdag in zijn voorlaatste cross van het seizoen. .
   14. 15 uur 39. Wat een sterk nummer van Van der Haar. Renaat Schotte op Play Sports.
   15. 15 uur 38. Einde ronde 5. Nog vier ronden op de teller voor de losgeslagen pitbull Van der Haar. De zege lijkt nu al binnen, want de achterstand is al meer dan een halve minuut. .
   16. 15 uur 37. Drie achtervolgers. Aerts heeft alles uit de kast moeten halen om tot bij het Pauwels Sauzen-duo te komen, maar het is hem gelukt. De achterstand van de drie op Van der Haar: 25 seconden. .
   17. 15 uur 35. Iserbyt wacht op Vanthourenhout, die Aerts ter plaatse heeft gelaten. Kunnen de ploegmaat samen iets aan de achterstand doen? .
   18. 15 uur 34. De bonus van Van der Haar is in geen tijd 15 seconden. De Nederlander is volledig ontketend. .
   19. 15 uur 33. Van der Haar rijdt weer weg. Van der Haar blijft het tempo hooghouden, Iserbyt moet lossen. Is de beslissing gevallen? .
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   RuddervoordeveldrijdenRuddervoorde - Ruddervoorde9Eli Iserbyt
   NielveldrijdenNiel - Niel8Eli Iserbyt
   MerksplasveldrijdenMerksplas - Merksplas10Eli Iserbyt
   ZolderveldrijdenZolder - Zolder9Wout van Aert
   GietenveldrijdenGieten - Gieten8Toon Aerts
   BoomveldrijdenBoom - Boom7Wout van Aert
   GavereveldrijdenGavere - Gavere9Lars van der Haar