Alvarado proeft na 1 jaar en 9 maanden nog eens van de zege in Niel

  Superprestige vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Niel
  trophy Ceylin del Carmen Alvarado
  einde
  startfinish
  0123456

  Ze heeft er twee seizoenen op moeten wachten, maar Ceylin del Carmen Alvarado weet eindelijk weer wat winnen is. In de Jaarmarktcross in Niel won ze een heerlijk duel met Denise Betsema, die wel leidster blijft in de Superprestige.

  Op de deelnemerslijst in Niel ontbrak een aantal grote namen. Europees kampioene Fem van Empel had rust nodig, Lucinda Brand, die de voorbije drie edities had gewonnen, was nog niet hersteld van haar handbreuk en Annemarie Worst kampt met knieproblemen.

   

  Een uitgelezen kans dus voor Ceylin del Carmen Alvarado om eindelijk nog eens van de overwinning te proeven. Maar dan moest ze wel afrekenen met Denise Betsema, die de eerste manche van de Superprestige in Ruddervoorde had gewonnen.

   

  Inge van der Heijden, Sanne Cant en Aniek van Alphen probeerden de topfavorieten te volgen, maar stuk voor stuk moesten ze het hoofd buigen. Van Alphen hield het het langst vol, maar bleef haperen in een reclamedoek.

   

  Alvarado rook haar kans, maar dan moest ze die dekselse Betsema kunnen afschudden. Pas in de slotronde liet Betsema zich op een klein, maar duur foutje betrappen. Alvarado trok stevig door en mocht voor het eerst in 1 jaar en 9 maanden nog eens het zegegebaar maken. Aan de streep barstte ze in tranen uit.

  Alvarado: "Ik heb er lang op moeten wachten"

  Met een kamerbrede glimlach verscheen Alvarado voor de microfoon. "Het was een zware wedstrijd", gaf ze toe. "De eerste helft van het parcours was beter voor mij, het tweede stuk voor Denise."

   

  "In de slotronde was het dan alles of niet. Het was één ronde vollebak rijden."

   

  Bij de vraag hoe veel deugd die overwinning deed, barstte Alvarado toch weer in tranen uit. "Het was veel te lang geleden", snikte ze. "Eindelijk, ik heb er lang op moeten wachten."

   

  "Hopelijk ben ik eindelijk vertrokken en kan ik nu elke keer meedoen voor de overwinning."

  Uitslag SP Niel (vrouwen)Uitslag SP Niel (vrouwen)

  Fase per fase

  1. 14 uur 28 match afgelopen
  2. 14 uur 28. Het is binnen voor Alvarado. Ze heeft Betsema de beslissende dreun verkocht. .
  3. 14 uur 27. Alvarado hapt even naar adem en laat Betsema aansluiten in de zandbak. Het wordt een sprint. .
  4. 14 uur 26. Alvarado kijkt ongerust over haar schouder. Ze voelt Betsema naderen. Laat ze deze unieke kans op de zege nog liggen? .
  5. 14 uur 25. Op de verharde strook bijt Alvarado op de tanden, de kloof met Betsema blijft even groot. Het wordt knokken tot aan de zandbak. .
  6. 14 uur 25. Alvarado rijdt nu al haar sprint. Ze trekt stevig door, ook Betsema gaat op de pedalen staan. Wat een heerlijk duel. .
  7. 14 uur 24. Betsema laat een gaatje. Denise Betsema is niet helemaal boven geraakt en ziet zo Alvarado weg snellen. De kloof is maar 5 meter, heeft ze nog een remonte in huis? .
  8. 14 uur 23. Wachten ze tot de zandbak om een beslissende actie te ondernemen? Alvarado heeft alvast overgenomen vooraan en lijkt een plan te hebben. .
  9. 14 uur 21. Cant en Van Alphen gaan vechten voor de 4e plek. Manon Bakker volgt op 5 seconden van die twee. .
  10. Slotronde. Wie wint in Niel? Alvarado of Betsema? Het wordt in deze ronde beslist. . 14 uur 21.
  11. 14 uur 20. Denise Betsema vertoont geen teken van vermoeidheid. Alvarado lijkt wat meer af te zien in haar wiel. Schijn kan bedriegen natuurlijk. .
  12. 14 uur 19. De 3e plek lijkt het enige wat al vastligt in Niel. Die gaat naar Inge van der Heijden.  .
  13. 14 uur 17. Cant, Riberolle, Bakker en Van Alphen strijden nog steeds voor de 4e plek in de achterhoede. Maar de aandacht gaat vooral naar Betsema en Alvarado. Ze blijven voorlopig foutloos. .
  14. 14 uur 15. "Komaan, Denise. Je bent beter", schreeuwt de ploegleider van Betsema. Kan ze 2 op 2 scoren in de Superprestige? .
  15. Indy van Os in ambulance. De Nederlandse Indy van Os is op een paaltje geknald en moet worden afgevoerd. De ambulance rijdt de materiaalzone binnen om haar te helpen. . 14 uur 13.
  16. 14 uur 12.
  17. 14 uur 10. Voor Alvarado is het een unieke kans om na 1 jaar en 9 maanden zonder overwinning nog eens raak te schieten. Maar Betsema zal haar leidersplaats in de Superprestige niet zomaar uit handen geven. .
  18. 14 uur 08. Bij Van der Heijden lijkt de rekker geknapt. Alvarado en Betsema geven elkaar geen duimbreed toe. .
  19. 14 uur 06. Het is een jojo-spelletje voor Van der Heijden. In de "blubberzone" wordt ze opnieuw op afstand gezet. Een podiumplek lijkt het hoogst haalbare vandaag. .