Michael Vanthourenhout wint in Ardooie.

Michael Vanthourenhout houdt ploegmaat Eli Iserbyt af en wint in Ardooie: "Iets meer risico in de bochten"

 do 17 oktober 2024 16:51
Kermiscross Ardooie
Losse crossen
9 rondes
15:45 Ardooie
Michael Vanthourenhout
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9

    Eli Iserbyt heeft zijn diskwalificatie van afgelopen weekend net niet kunnen doorspoelen met een overwinning in Ardooie. Het was landgenoot (en ploegmaat) Michael Vanthourenhout die aan het langste eind trok na een spannende cross. Witse Meeussen mag als 3e mee op het podium in de Kermiscross. 

    Het voornamelijk vlakke parcours in Ardooie was niet erg selectief en dat werd ook duidelijk in het koersverloop. Niemand kon echt wegrijden. 

     

    Felipe Orts en Michael Vanthourenhout reden het vaakst op kop. Uiteindelijk leverden enkele versnellingen een kopgroep met 10 renners op. 

     

    Na enkele dagen in het oog van de storm hield Eli Iserbyt zich afzijdig. Hij miste de beslissende slag weliswaar niet.

     

    Het was namelijk de Belgische kampioen zelf die de slag forceerde. Enkel ploegmaat Vanthourenhout en Witse Meeussen konden volgen in de voorlaatste ronde. 

     

    Sprinten met drie dan maar? Nee, want het bobijntje van Vanthourenhout was nog niet leeg. Hij reed weg in de laatste hectometers en kon de tijd nemen om te juichen in Ardooie. 

     

    Vijf dagen na zijn diskwalificatie in Beringen moet Iserbyt vrede nemen met plek 2. Witse Meeussen werd 3e in de miezerregen. 

    Vanthourenhout: "Bewust gewacht tot het einde"

    Michael Vanthourenhout: "Het doet altijd deugd om in het begin van het seizoen een overwinning te pakken. Vorige week had ik al een heel goed gevoel, maar was het net niet, nu net wel. Ik kon altijd wel een verschil maken, maar het was heel moeilijk om dat vast te houden."

     

    "Ik heb bewust gewacht tot het einde. Het was duidelijk dat ik en Eli iets beter waren dan de rest, maar het was zeker niet simpel om te winnen vandaag."

     

    "In de laatste ronde heb ik nog gewisseld van banden om iets meer risico te nemen in de bochten. Ik denk dat het goed is uitgedraaid. Aan het einde van het seizoen kijkt men naar het aantal zeges, dus het maakt voor mij niet uit welke het is."

    Iserbyt: "Michael was zeker beter"

    Eli Iserbyt: "Michael was zeker de sterkste, dat zag je in de wedstrijd. Ik had het moeilijk om erin te komen. Het was aanklampen in het begin. In de laatste 2 ronden waren de benen iets beter, maar op de zwaardere stukken was Michael zeker beter."

     

    "Het was goed om met twee van de ploeg mee te zijn. Ik probeerde nog zijn wiel te houden, maar hij reed iets te snel. Natuurlijk vergeet je het voorbije weekend niet, maar ik hoop terug vertrokken te zijn om op het sportieve te focussen. Iemand die zoiets doet moet daar wel de consequenties van dragen."

    Meeussen: "Seizoen op valse noot begonnen"

    Witse Meeussen: "In de eerste ronde zat ik redelijk ver. Het was moeilijk om op te schuiven, maar ik had het gevoel dat ik voor het podium kon rijden. Ik wist dat het moeilijk ging worden, zeker met twee ploegmaten. Eigenlijk was ik al redelijk op de limiet bij het ingaan van de laatste ronde."

     

    "Ik kwam in 3e positie terecht. Ik wist dat het kwestie zou zijn om dat vast te houden. Het doet heel veel deugd. Ik ben een beetje met een valse noot aan het seizoen begonnen, met twee keer redelijk veel pech. Vandaag zat het op het juiste moment mee en kon ik vooraan meedoen. 

    Uitslag Kermiscross Ardooie

    naamresultaat
    1
    Michael Vanthourenhout
    1u02'25"
    2
    Eli Iserbyt
    + 3"
    3
    Witse Meeussen
    + 10"
    4
    Jens Adams
    + 16"
    5
    Lander Loockx
    + 18"
    6
    Gerben Kuypers
    + 20"
    7
    Felipe Orts
    + 58"
    8
    Thomas Mein
    + 1'17"
    9
    Yorben Lauryssen
    + 1'35"
    10
    Kay De Bruyckere
    + 2'15"

    Fase per faselaatste update: ongeveer 3 uur geleden

    16:48

    Vanthourenhout wint!

    Na zijn 2e plaats in Beringen schiet Michael Vanthourenhout vandaag wel raak. Hij kon in de laatste veldstroken toch nog wegrijden van Iserbyt en Meeussen en kwam solo over de streep. 

    16:46

    Het drietal is nog altijd samen. Wordt het een sprint in de Stationstraat in Ardooie? 

    16:41

    Drie leiders!

    Enkel Witse Meeussen en Michael Vanthourenhout konden Iserbyt volgen. Met een kleine voorsprong beginnen ze aan de laatste ronde. 

    16:38

    Eli Iserbyt schudt aan de boom en rijdt een paar meter weg van de rest. Meestal komt alles wel weer samen richting de streep. 

    16:34

    Nog 2 ronden

    Ze zijn nog met z'n achten vooraan: Orts, Vanthourenhout, Wyseure, Iserbyt, Meeussen, Loockx, Adams en Kuypers. Wiel in wiel beginnen ze aan de voorlaatste ronde. Wie kan het verschil maken? 

    16:31

    Opnieuw is het Michael Vanthourenhout die het tempo verhoogt. De Europese kampioen wil het groepje nog wat verder uitdunnen in de 7e van 9 ronden. 

    16:27

    Orts en Vanthourenhout blijven de gretigste mannen vooraan. Iserbyt en Mein zijn mee. Voor de rest wordt het al wat moeilijker. Adams en Lauryssen moeten passen. 

    16:23

    10 renners strijden om de zege

    16:22

    10 leiders

    Alles komt weer wat samen op 4 ronden van het einde. Enkel Daan Soete en Victor Van de Putte moeten de groep laten rijden. 

    16:17

    Het is een belangrijke fase in de wedstrijd, want de kloofjes worden stilaan kloven vooraan. Vanthourenhout en Orts maken de sterkste indruk, met Kuypers en Iserbyt in de buurt. 

    16:14

    Vanthourenhout zet druk

    Het tempo blijft hoog vooraan. Nu is het aan de Europese kampioen om eens door te trekken. Orts probeert hem te volgen. Iserbyt is wat opgeschoven. 

    16:08

    Felipe Orts versnelt bij het ingaan van ronde 4

    16:07

    12 leiders passeren aan de streep, op 6 ronden van het einde. Felipe Orts voert de forcing in het groepje dat dreigt te breken. 

    16:04

    Echt wegrijden lukte niet voor Kuypers, want een tiental achtervolgers zijn teruggekeerd. Wie zorgt voor een volgend prikje? 

    15:59

    Kuypers solo

    Wil Kuypers een bisnummertje opvoeren? Met enkele meters voorsprong begint hij aan de 3e ronde. Wyseure en Vanthourenhout leiden de achtervolging. 

    15:56

    Halfweg ronde 2 steekt Gerben Kuypers zijn neus aan het venster. Voor de Belg is dit zijn eerste cross van het seizoen. Vorig jaar won hij in Ardooie. 

    15:52

    Lang lint

    Lander Loockx draait als eerste de laatste rechte lijn in na één ronde. Felipe Orts en Eli Iserbyt zitten in zijn spoor. Vooraan rijden zeker nog 20 mannen samen. 

    15:51

    Er vallen enkele druppels in Ardooie. Dat kan de ondergrond iets gladder maken. Hebben de mannen daar rekening mee gehouden bij hun bandenkeuze?