Ga naar de inhoud
Mertens en Hunter op Wimbledon.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Aryna Sabalenka
8138
3
Coco Gauff
7638
4
Elena Rybakina
5673
5
Jessica Pegula
4550
6
Markéta Vondroušová
4143
7
Maria Sakkari
3980
8
Zheng Qinwen
3945
9
Ons Jabeur
3748
102
Danielle Collins
3472

Elise Mertens en dubbelpartner Hunter walsen over tegenstander richting finale van Wimbledon

 vr 14 juli 2023 15:04
Wimbledon
Caroline Dolehide (60)
Zhang Shuai
Storm Hunter (121)
Elise Mertens
einde
1
set 1
6
1
set 2
6

Elise Mertens staat voor het derde jaar op rij in de finale van Wimbledon in het dubbelspel. De Belgische had aan de zijde van Australische Storm Hunter geen kind aan een Amerikaans/Chinees duo. Slechts 2 spelletjes gaven ze uit handen. Mertens kan zich opmaken voor een nieuwe eindstrijd in Londen.

Eindwinnaar in 2021, verliezend finaliste in 2022. Het gras van Wimbledon is Elise Mertens niet onbekend in het dubbelspel.

 

Ook dit jaar plaatst de Belgische zich voor de eindstrijd op Centre Court. Samen met haar dubbelpartner, de Australische Storm Hunter, domineerde ze haar halve finale van start tot finish.

 

Zowel op opslag, achter de baseline als aan het net was het duo Mertens/Hunter simpelweg te sterk voor het Amerikaans/Chinese duo. Het gevolg waren twee korte sets: 1-6 en 1-6.

 

Het plezier was duidelijk af te lezen van Mertens haar gezicht. Ze lijkt helemaal klaar voor de match om het eremetaal komend weekend.

Mertens: "Derde finale op een rij? Ongelooflijk, hé"

"Ik had zeker niet verwacht dat het zo vlot zou gaan", reageerde een gelukkige Mertens achteraf. "Zeker omdat Dolehide zeer goed serveert. Maar we waren voorbereid, we wisten wat we moeten doen."


Aan de overkant van het net stonden dan ook twee bekenden voor Mertens en Hunter. "Storm speelde heel veel dubbels met Dolehide, ikzelf stond samen met Zhang vorig jaar in de finale van Wimbledon. Het was een beetje een rare combinatie, maar we zijn er gewoon voor gegaan."


"Het is toch een beetje onverwacht dat we hier in de finale staan. Maar de klik met Storm was er van in het begin, het is een heel positief meisje. Ik had niet verwacht dat het zo snel zo goed zou zijn."

 

Mertens staat zo in haar derde dubbelfinale op een rij op Wimbledon. "Ongelooflijk, hé. Maar ik heb hier ook hard voor gewerkt. Na mijn nederlaag in het enkelspel heb ik zelfs nog dubbeltrainingen gedaan. Hopelijk winnen we nu ook die laatste wedstrijd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

15:03

Mertens staat in de finale!

Ook de tweede set blijkt een koud kunstje. De veer helemaal gebroken bij de tegenstanders, het vertrouwen enorm groot bij het Belgisch/Australische duo. Mertens en Hunter domineren zowel aan de baseline als aan het net. Het resultaat: opnieuw een harde 1-6 in set 2 en een ticket richting finale.

14:34

Dominantie in set 1

Jet duo Dolehide/Zhang is geen goeie sparringpartner gebleken in de eerste set. Elise Mertens en haar dubbelpartner Storm Hunter stonden sterk te serveren, getuige de bijna 80% gewonnen punten op eerste opslag. Met drie breaks – vroeg en laat in de set – daarbovenop staat de Belgische al met een been in de finale.