Ga naar de inhoud

Gravel in de motor: nummer 2 Medvedev moet weer meteen opkrassen op Roland Garros na vijfsetter

Roland Garros

Thiago Seyboth Wild (76)
Daniil Medvedev (3, crown2)
7
7
1
6
5
6
6
2
7
8
2
3
6
6
4
3
6
5
4

Met zijn allereerste toernooizege op gravel in Rome leek Daniil Medvedev een outsider voor de eindzege op Roland Garros, maar al in de eerste ronde moest de nummer 2 van de wereld het hoofd buigen tegen een Braziliaanse kwalificatiespeler.

Wie volgt Rafael Nadal op op de erelijst in Parijs? Nummer 1 Carlos Alcaraz en 22-voudig grandslamwinnaar Novak Djokovic zijn de logische opties, maar ook Daniil Medvedev leek zijn vinger op te steken.

 

In Rome, het laatste voorbereidingstoernooi voor Roland Garros, stak de 27-jarige Rus zijn eerste titel op gravel op zak. Zou hij dan toch eens verder raken dan de kwartfinales in Parijs?

 

Niet dus. In een slopende vijfsetter liet Medvedev zich verrassen door de Braziliaanse kwalificatiespeler Thiago Seyboth Wild, 170 plaatsen lager op de ATP-ranking. 

 

Na 4 uur en 15 minuten moest Medvedev al voor de vijfde keer in zeven deelnames in de eerste ronde afdruipen in Parijs. Voorlopig blijft het dus bij één grandslamtitel op zijn palmares, de US Open in 2021.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.