Sterke Van Uytvanck na uitschakeling tegen Svitolina: "Dit geeft me vertrouwen voor de toekomst"

  Wimbledon

  Elina Svitolina (241, crown3)
  Alison Van Uytvanck (55)
  6
  1
  3
  2
  2
  6
  6
  3
  3

  Alison Van Uytvanck heeft op Wimbledon niet kunnen stunten tegen Elina Svitolina (WTA 5). Onze landgenote verweerde zich als een duivel in een wijwatervat, maar moest in 3 sets uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Oekraïense.

  In de 1e set ging Van Uytvanck meteen verrassend door de opslag van haar tegenstandster. Toch kon onze landgenote niet lang genieten van haar bonus, want ook zij moest meteen haar eigen spelletje prijsgeven. Svitolina kwam onder stoom en greep set 1 met 6-3.

   

  In set 2 toonde Van Uytvanck een heel ander gezicht en al snel liep onze landgenote uit tot 1-4. Die voorsprong gaf ze niet meer weg, waardoor ze de set met 2-6 binnenhaalde.

   

  Ook in set 3 ging de 27-jarige Van Uytvanck door op haar elan. Maar bij een 2-2-stand kwam de klasse van Svitolina bovendrijven. De Oekraïense ging nog 3 maal door de opslag van de Belgische en haalde set 3 met 6-3 binnen.

  Van Uytvanck: "Dit geeft me vertrouwen voor de toekomst"

  Ondanks een sterke prestatie zit het Wimbledon-avontuur van Alison Van Uytvanck er al op. Toch blikte onze landgenote tevreden terug op haar partij tegen Elina Svitolina.

   

  "Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld", zei Alison Van Uytvanck na haar verlies. "Ik ben blij met de manier waarop ik speelde, op een groot veld, met veel mensen op de tribunes,. Al ben ik natuurlijk ook een beetje teleurgesteld."

   

  "Natuurlijk win ik de wedstrijd niet, en als ik een betere loting had gehad, had ik waarschijnlijk de eerste ronde kunnen halen en, wie weet, verder kunnen gaan."

   

  "Op de belangrijke momenten is dit soort speelster ongelooflijk solide. En dat is wat ons scheidt, zij als nummer 5 en ik als nummer 57 in de wereld."

   

  "Maar het betekent ook dat ik kan concurreren met dat niveau en dat ik niet minderwaardig ben. Dat geeft me vertrouwen voor de toekomst", sloot de Belgische af.

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. 15 uur 17. "Ik kende een goede voorbereiding". Van Uytvanck onderging dit voorjaar een knie-operatie maar bewees onlangs in Nottingham, waar ze een ITF 100.000-toernooi won, de goede vorm beet te hebben. Svitolina maakte dan weer weinig klaar in Berlijn en Eastbourne, al speelde ze twee jaar geleden wel de halve finales op Wimbledon.  "Ik kende een goede voorbereiding. Ik ben blij dat ik enkele matchen heb gewonnen voor ik naar hier kwam. Dat doet goed. Ik voel me goed, train goed en hoop dat dit blijft duren. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd maar ik ga alles geven." .
  2. 15 uur 17. Je weet het nooit. Ik heb hier al enkele goeie speelsters verslagen. Alison Van Uytvanck.
  3. 15 uur 15. Van Uytvanck legt de druk wel bij haar tegenstandster. "Het is geen cadeau, maar het is zij die moet winnen", blikt de tennisster vooruit.  "Je weet het nooit. Ik heb hier al enkele goeie speelsters verslagen (o.a. Muguruza in 2018). Ik speel graag op gras en hoop dus een goede wedstrijd te spelen en te winnen." "Zij heeft graag hetzelfde ritme dus ik zal veel moeten variëren en naar het net durven komen. Goed serveren, goede returns slaan en zoveel mogelijk druk zetten." .