Greet Minnen kan niet stunten bij Wimbledon-debuut: "Ik kan beter dan dit"

  Wimbledon

  Greet Minnen (203, Kwal.)
  Ajla Tomljanovic (33)
  2
  1
  6
  6
  5
  2
  7
  7

  Greet Minnen kwalificeerde zich voor het eerst voor de hoofdtabel op Wimbledon, maar de Belgische nummer 118 op de WTA-ranking heeft daar geen vervolg aan kunnen breien. Ze verloor in 2 sets van de Australische Ajla Tomljanovic (WTA-75). 

  De 28-jarige Tomljanovic bewees enkele weken geleden al in vorm te zijn door onder meer Elise Mertens uit te schakelen in Birmingham. Tegen Greet Minnen opende de Australische bijzonder straf. In de eerste set ging ze liefst 3 keer door de opslag van Minnen.

   

  In de tweede set slaagde Minnen erin om een tiebreak te forceren. Daarin bleek Tomljanovic uiteindelijk met 7-5 nipt te sterk. Minnen stond voor het eerst op de hoofdtabel van Wimbledon.

   

  In de tweede ronde speelt Tomljanovic tegen Alizé Cornet (WTA 58). De Française verraste het Canadese vijfde reekshoofd Bianca Andreescu (WTA 7) met duidelijke 6-2 en 6-1 cijfers. 

  Minnen: "Niet het gevoel dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld"

  "Ik heb niet het gevoel dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld", reageerde Greet Minnen teleurgesteld. "Ik kan beter en dat heb ik al laten zien."

   

  Tomljanovic speelde heel intelligent, anders dan ik had verwacht. Ze was erg solide en daarom paste ik mijn spel aan na het verlies van de eerste set, waardoor ik haar dwong meer risico's te nemen en winnende slagen te maken."

   

  "Uiteindelijk was het een erg spannende wedstrijd. Maar ze speelde een goede tiebreak."

   

  "Ik begon niet zo goed, maar ik kwam wel nog terug. Het goede is dat het niveauverschil niet groot was en ik ook gewoon drie sets had kunnen spelen", sloot Minnen af.

  Lees ook:

  Fase per fase

  1. 16 uur . Exit Minnen in eerste ronde. Geen stunt voor Greet Minnen in de eerste ronde op Wimbledon. Na een moeizame eerste set (6-2) verloor ze ook in de 2e set na een tiebreak van Ajla Tomljanovic.  Later deze namiddag komt Elise Mertens (WTA-16) ook nog in actie. Ze neemt het in de 2e ronde dan op tegen de Chinese Lin Zhu (WTA-99). .
  2. 30-06-2021.
  3. 17 uur 44. Minnen moet een dag wachten. Het was sowieso afwachten voor Greet Minnen of ze wel in actie zou komen vandaag. Ze kwam normaal gezien pas 's avonds als 5e in actie op Court 5. Verschillende wedstrijden kenden korte onderbrekingen waardoor Minnen morgen pas in actie komt. Ze neemt het dan op tegen de Australische Ajla Tomljanovic. Momenteel staat ze ingepland om 12 uur. .
  4. 00 uur 05. Het is erg speciaal om hier te spelen en al die grote spelers, zoals Federer, tegen te komen. Greet Minnen.
  5. 00 uur 04. Ik weet dat mijn spel goed samengaat met gras. En aangezien ik al drie matchen heb gewonnen, heb ik vertrouwen. Greet Minnen.
  6. 00 uur 02. Ik wil echt de tweede ronde bereiken. Greet Minnen.
  7. 00 uur . 5e match op Court 5. Greet Minnen wacht wel een lange dag, want ze speelt pas de 5e match op Court 5. Daar wordt vanaf 12u Belgische tijd gespeeld. Gisteren was Elise Mertens de 4e match op Court 18, maar zij regende uit. Dat is mogelijk ook nog een optie voor Minnen. .
  8. 29-06-2021.
  9. 23 uur 59. "Ik ben heel blij hier te zijn", zegt Greet Minnen bij haar eerste deelname aan Wimbledon. "Wimbledon is mijn lievelingstoernooi. Dat ik me wist te kwalificeren, is een mooie prestatie. Ik heb een nieuwe kaap omzeild. Ik heb niet altijd mijn beste niveau gehaald, maar ik was solide op de belangrijke momenten."  "Het zal een volkomen nieuwe ervaring zijn voor mij op de hoofdtabel, ook al dubbelde ik hier al met Alison Van Uytvanck. Het is altijd speciaal op de All England Club te zijn en al die grote spelers, zoals Federer, tegen te komen", weet ze. "Ik wil echt de tweede ronde bereiken", vervolgt Minnen ambitieus. "Ik weet dat mijn spel goed samengaat met gras. En aangezien ik al drie matchen heb gewonnen, heb ik vertrouwen. Ik heb nog nooit tegen Tomljanovic gespeeld, maar ik weet dat ze een erg agressieve speelster is. Het wordt geen gemakkelijke match, maar ik zal proberen mijn spel te spelen en het initiatief te nemen." .