Neuville rukt nog op naar 2e plaats, maar krijgt Sordo niet meer te pakken

  De Rally van Sardinië, de 6e rally van het WK-seizoen, heeft met Dani Sordo een 5e verschillende winnaar gekregen. Op de slotdag maakte Thierry Neuville nog een inhaalbeweging, maar hij was te laat om zijn Spaanse ploeggenoot nog bij te halen. De Brit Evans blijft leider, maar verliest wel wat van zijn voorsprong.

  Eindstand Rally van Sardinië
  1. Dani Sordo (Spa/Hyundai) in 2u41'37"5
  2. Thierry Neuville (Hyundai) + 5"1
  3. Sébastien Ogier (Fra/Toyota) + 6"1
  4. Elfyn Evans (GBr/Toyota) + 1'02"3
  5. Teemu Suninen (Fin/Ford) + 1'33"9
  6. Ott Tänak (Est/Hyundai) + 2'27"5

  Rally van Sardinië

  1. 16 uur 50. Neuville kan leven met 2e plaats. Net als in Turkije moet Neuville tevreden zijn met de tweede plaats. In de WK-tussenstand schuift de Belg op naar de derde plaats. Met nog 60 punten te verdienen heeft Neuville 24 punten achterstand op Elfyn Evans. De opdracht wordt aartsmoeilijk, maar met het typische parcours van de Ypres Rally in het verschiet is de opdracht van de Belg niet onmogelijk. In het verleden verslikte menig buitenlander zich in het verraderlijke Belgische parcours. "Ik ben heel blij met mijn tweede plaats en de vier extra punten van de powerstage", zegt Thierry Neuville. "Dankzij dit resultaat schuif ik, na een fantastische strijd met Sébastien Ogier, op naar de derde plaats in de WK-tussenstand. We hebben de voorbije dagen alles geprobeerd. Er zijn natuurlijk een paar dingen waarmee we tijd verloren, zoals de motor die tot twee keer afsloeg. Misschien hebben we daar wat tijd laten liggen. Ik wil Dani feliciteren met de mooie zege. Voor het team is deze dubbel fantastisch." .
  2. 13 uur 18. Neuville eindigt nog 2e, Sordo eindwinnaar. Thierry Neuville is dankzij een 2e plaats in de afsluitende power stage in Sardinië nog over Sébastien Ogier naar de 2e plaats in de eindstand gesprongen. Leider Dani Sordo nam geen risico's in de laatste rit en eindigde zo ook maar 5e. Maar dat volstond wel om een kleine voorsprong te houden op Neuville. In de WK-stand springt Neuville van de 5e naar de 3e plaats, maar leider Evans heeft nog altijd een riante voorsprong van 24 punten. .
  3. 11-10-2020.
  4. 18 uur 32. Neuville naar 3e plek na schuiver tegen hooibaal. Thierry Neuville (Hyundai) heeft zijn 2e plek moeten afstaan aan Sébastien Ogier. Onze landgenoot gleed in de laatste rit van de dag tegen een hooibaal, waarschijnlijk door de verkeerde bandenkeuze. "Ik schat dat ik daar anderhalve seconde laat liggen. Zoiets gebeurt wanneer je voluit aan het aanvallen bent. De Toyota's waren deze namiddag sneller dan wij. Mogelijk zit de bandenkeuze daar voor iets tussen", zei Neuville. .
  5. 18 uur 27. Sordo blijft leider. Dani Sordo (Hyundai), vorig jaar nog de primus in Sardinië, blijft ook na de tweede wedstrijddag aan de leiding. De Spanjaard heeft 27,4 seconden voorsprong op Sébastien Ogier, die vier ritten won. De Fransman heeft zondag nog vier ritten om toch nog de zege af te snoepen van Sordo. .
  6. 12 uur 23. We hebben aangevallen en zullen dat blijven doen. Thierry Neuville.
  7. 12 uur 23. Neuville rukt ondanks lekke band op. Halverwege de tweede dag heeft Thierry Neuville één plaats goedgemaakt in Sardinië. Hij volgt op iets meer dan een halve minuut van zijn teamgenoot Dani Sordo.  Neuville reed in het begin van de derde rit lek, maar dat leek onze landgenoot niet zwaar te hinderen.  "Op zo'n drie kilometer van de finish voelde ik dat we lek stonden en moest ik even van het gas. Deze ochtend beslisten we om twee reservewielen mee te nemen. Achteraf gezien was dat geen goede beslissing omdat de bandenslijtage meeviel. We hebben aangevallen en zullen dat blijven doen", aldus Neuville. .
  8. 10-10-2020.
  9. 18 uur 08.
  10. 18 uur 07. Sordo is leider, Neuville op 3. Dani Sordo (Hyundai) sluit de eerste wedstrijddag van de Rally van Sardinië af als leider. De Spanjaard heeft 17"4 voorsprong op eerste achtervolger Teemu Suninen (Ford). Thierry Neuville (Hyundai) kende deze ochtend enkele problemen maar schoof op het einde van de dag toch op naar de derde plaats.  .
  11. 18 uur 04. Deze ochtend reageerde de wagen niet echt zoals ik dat wou, waardoor we kostbare tijd verloren. Daarenboven sloeg de motor twee keer af in een haarspeldbocht. Dat is jammer. . Thierry Neuville.
  12. 16 uur 42.
  13. 09-10-2020.
  14. 19 uur 50. Evans en Tänak snelsten in shakedown, Neuville 6e. De Brit Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) en de Est Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) zijn ex aequo bovenaan geëindigd in de shakedown. Respectievelijk WK-leider en wereldkampioen waren ze met 2'13"6 0,8 seconde rapper dan de Fransman Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC). Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), die de Sardijnse rally in 2016 en 2018 won, had de 6e tijd op 1,6 seconde. Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) belandde op zijn dak na de 1e run en kon niet meer voort, starten is wel geen probleem, zegt hij. Tänak reed zijn snelste tijd in de 3e run, Evans evenaarde die in de 4e. "Ik verwacht een zware wedstrijd", zegt Evans: "Het parcours is kurkdroog, het gravel is eerder los en er is weinig grip." De rally van Sardinië start vrijdagochtend. Tijdens de openingsdag worden er zes klassementsritten gereden. .
  15. 19 uur 49. We probeerden verschillende zaken uit in de shakedown. Het gevoel is oké. We gaan voluit aanvallen. In Turkije streden we mee om de zege, dat gaan we hier ook doen. Thierry Neuville.