zo 14 januari 2024 20:06
België
7-0
Japan

De Red Lions hebben de eerste klus op het olympische kwalificatietoernooi geklaard. Het Japanse verzet werd pas na de rust gebroken, maar het werd nog een zwaar verdict: 7-0. Maandag spelen de Red Lions tegen Ierland.

Red Lions breken Japanse verzet pas na de rust

Op een eerste wedstrijd van een toernooi zit altijd wat meer druk en daar hadden de Red Lions blijkbaar ook wat last van. Tegen de stugge Japanners, die vol overgave alle gaten dichtliepen, vonden ze niet meteen de openingen.

Maar de eerste strafcorner bood een oplossing. Met een slimme variant werd Luypaert vrijgemaakt en die knalde de bevrijdende 1-0 door de benen van de Japanse doelman.

De bonus werd voor de rust niet meer uitgebreid, maar in het slot van het derde kwart werd het Japanse verzet toch gebroken. Cosyns mikte een strafcorner in doel en Onana knalde na een knappe controle de 3-0 keihard in de korte hoek.

Na de knappe 4-0 van Boon leken de Belgen de wedstrijd professioneel uit te spelen, maar ze hadden nog een laatste opflakkering bewaard voor de slotminuten. Daarin scoorde Van Aubel nog twee keer en pikte ook Boon zijn tweede goal mee.

Met de 7-0-overwinning hebben de Red Lions het olympische kwalificatietoernooi goed ingezet. Maandag volgt al de tweede wedstrijd, daarin is Ierland de tegenstander.

"Belangrijk om met stevige zege te beginnen"

Loïck Luypaert brak de ban tegen Japan. "Dit is een prima start van het toernooi: we scoren 7 keer en geven geen echte kans weg. Japan is een stugge ploeg en we hadden even tijd nodig om de match open te breken."

"In het wedstrijdbegin voelden we meteen dat het niet makkelijk zou worden tegen een sterk blok", vertelde doelpuntenmaker Nelson Onana. "Maar we bleven rustig en geconcentreerd. Na de pauze konden we afstand nemen."

"We konden geen betere manier bedenken om aan zo'n toernooi te beginnen",  zei Tanguy Cosyns, die ook een doelpunt voor zijn rekening nam. "Zo'n toernooi is altijd lastig, kijk maar naar de Red Panthers op zaterdag. Er staan olympische tickets op het spel en dat maakt het speciaal. Daarom is het zo belangrijk om met een stevige zege te kunnen beginnen."

Goals:

• 22' Loïck Luypaert 1-0 (strafcorner)
  • 44' Tanguy Cosyns 2-0 (strafcorner)
  • 45' Nelson Onana 3-0
  • 46' Tom Boon 4-0
  • 59' Florent Van Aubel 5-0
  • 60' Tom Boon 6-0 (strafcorner)
  • 60' Florent Van Aubel 7-0

4. Oekraïne 3 0 0 3 3-22 0

Het olympisch kwalificatietoernooi vindt plaats in Valencia (Spa). De top 2 van de 2 poules stoot door naar de halve finales. De top 3 van het toernooi met 8 landen plaatst zich voor de Olympische Spelen.

België - Japan

20:06

Van Aubel schuift de 7-0 binnen in de slotseconden

20:05

Einde: 7-0

De Red Lions hebben de eerste klus op het olympische kwalificatietoernooi geklaard. Pas in het derde kwart werd het Japanse verzet gebroken, maar in de slotfase dreven de Red Lions de score op: 7-0.

20:03

Goal: 7-0

De Red Lions tonen geen genade en dikken nog aan tot 7-0. Van Aubel tikt een lage voorzet van Onana in de bovenhoek: 7-0.

20:02

Goal: 6-0

Het verdict wordt nog wat zwaarder voor Japan. De bal gaat verrassend genoeg niet naar Hendrickx, wel naar Boon. De Japanse doelman verslikt zich in de poging: 6-0.

20:02

Boon mikt een strafcorner binnen: 6-0

20:00

Na een interventie van de videoref krijgen de Belgen nog een extra kans om hun strafcorner te oefenen.

19:59

Goal: 5-0

Daar is de 5-0. De Japanse verdedigers vergeten in te grijpen en Florent Van Aubel profiteert. Zo staan de forfaitcijfers op het scorebord.

19:59

Van Aubel tekent voor 5-0

19:57

De Belgen gaan in de slotfase nog nadrukkelijk op zoek naar de 5-0. Tom Boon kwam er dicht bij, maar de Japanse doelman lag in de weg.