België hield het op een gelijkspel.

Programma Red Lions

finale
donderdag 5 augustus Australië - België 1-1 (2-3 in shoot-out) verslag
halve finales
dinsdag 3 augustus België - India 5-2 verslag
  Australië - Duitsland 3-1 verslag
kwartfinales
zondag 1 augustus België - Spanje 3-1 verslag
  India - Groot-Brittannië 3-1  
  Australië - Nederland 2-2 (3-0 n.p.) verslag
  Duitsland - Argentinië 3-1 verslag
groepsfase
zaterdag 24 juli Nederland - België 1-3 verslag
maandag 26 juli Duitsland - België 1-3 verslag
dinsdag 27 juli België - Zuid-Afrika 9-4 verslag
donderdag 29 juli België - Canada 9-1 verslag
vrijdag 30 juli België - Groot-Brittannië 2-2 verslag
    M W G V +/- punten
1. België 5 4 1 0 +17 13
2. Duitsland 5 3 0 2 +9 9
3. Groot-Brittannië 5 2 2 1 0 8
4. Nederland 5 2 1 2 0 7
5. Zuid-Afrika 5 1 1 3 -8 4
6. Canada 5 0 1 4 -18 1

Red Lions blijven ongeslagen in hun groep en treffen zondag Spanje

 vr 30 juli 2021 15:46
België
einde
2-2
Groot-Brittannië

De Belgische hockeymannen hebben hun groepsfase afgesloten met een 2-2-gelijkspel tegen Groot-Brittannië. De Belgische goals waren van Boon en Briels. De Red Lions waren al zeker van groepswinst en spelen hun kwartfinale tegen Spanje.

Voor de Belgen stond er tegen Groot-Brittannië niets meer op het spel, maar voor de tegenstander wel en dat was te merken in het wedstrijdbegin. De Britten wilden niet 4e eindigen in de groep en begonnen met veel meer grinta aan de partij. 


Maar ze konden dat overwicht pas vroeg in het tweede kwart omzetten in een goal. De Lions verdedigden veel te slap en Shipperley kon Vanasch kloppen. De Belgen leken toch geen nederlaag te willen slikken en knokten zich beter in de partij. Al nam Alexander Hendrickx dat iets te letterlijk. Hij kreeg een stick vol in het gezicht en moest bloedend van het veld. Even werd gevreesd voor een gebroken neus, maar hij kon het einde van de wedstrijd zelfs nog zien vanop de tribunes. 

Goal van Britten wordt niet toegekend, iedereen lijkt tevreden met gelijkspel

De Britten scoorden eigenlijk nog een keer voor de rust. De bal was over de doellijn voor die werd weggewerkt, maar dat had de scheidsrechter niet gezien. en de Britten hadden geen video referral meer over. Zo bleef het 0-1.


Het derde kwart stond bol van de actie. Het was Tom Boon die in afwezigheid van Hendrickx kon scoren op strafcorner. Maar na opnieuw veel te slap verdedigen stond het al heel snel weer 1-2. Het was Briels, die als invaller al elke match gespeeld heeft, die toch nog voor een gelijke stand zorgde.


Beide ploegen leken meer dan tevreden met die stand en zo werd er in het vierde kwart gewoon doelloos rondgetikt. Dat zal zondag niet kunnen want dan begint het echte werk. De Lions treffen Spanje in hun kwartfinale.

Doelpunten:

 

  • 17' Shipperley
  • 37' Boon
  • 38' Ansell
  • 43' Briels

Bekijk de doelpunten uit de partij

Denayer: "Het was vooral een bijzondere wedstrijd"

"Het was vooral een bijzondere wedstrijd", kijkt Felix Denayer terug op het gelijkspel tegen de Britten.  "Bij aanvang wisten we dat we eerste werden in de poule. Dat is toch niet altijd makkelijk om qua mindset aan die wedstrijd te beginnen."  

 

"Zij komen twee keer op voorsprong. Ik vind wel dat we daarna karakter hebben getoond. Daarbij kregen we ook te maken met twee kleine blessures. Al bij al ben ik wel trots op de groep. De kaarten liggen goed nu. Het echte werk kan beginnen."

 

"We hebben hier vijf jaar lang naartoe gewerkt en zijn goed gestart aan het toernooi. We hopen ons beste hockey nog te laten zien. Nu leven we vol toe naar Spanje en laten we de groepsfase achter ons."

 

"Spanje hebben we de laatste jaren een aantal keer getroffen. Het zijn echte "warmbloeden". Voor één duel kunnen ze zich echt wel opladen. Ze hebben een aantal creatieve spelers waar we zeker voor moeten opletten. Maar we moeten gewoon focussen op onszelf. Als we ons beste hockey laten zien, zijn we gewoon de betere ploeg."

McLeod: "We hebben zeker wat geleerd"

Bondscoach Shane McLeod was een tevreden man na de wedstrijd. "Als je op kop finisht in de groepsfase, dan heb je het nagenoeg perfect gedaan. Toch kunnen we een aantal lessen trekken uit de voorbije wedstrijden. Vooral uit de wedstrijd vandaag kunnen heel wat bijleren op tactisch vlak, maar ook op het vlak van discipline."

 

"We maken in twee wedstrijden telkens negen doelpunten. Ik ben dus niet bezorgd over het aanvallend compartiment. Zij leveren goed werk. Maar ik geloof dat er in elke fase weer een ander compartiment gaat zijn die ons erdoor gaat sleuren."

 

"Spanje is een goede loting, maar we hebben zeker respect voor hen. We speelden er al een aantal keer tegen. Als we beide ons topniveau halen, trekken we normaalgezien aan het langste eind."

 

"Het is zeker een goede wedstrijd met het oog op wat daarna komt. Het kan zo maar eens zijn dat we dan Groot-Brittanië of India tegenkomen. Hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt. We hebben hoge verwachtingen. We liggen op koers daarvoor, maar het wordt zeker niet makkelijk."

België - Groot-Brittannië

15:43

Einde!

Na een vierde kwart zonder veel spektakel wordt het een gelijkspel: 2-2.

15:42

Nu is het wel een saai kijkstuk geworden. De Britten mogen geen druk zetten. 

15:40

De Lions blijven nu lang in balbezit. Ze tikken rond en wachten op een goed moment voor de tempoversnelling. De Britten lijken tevreden met de 2-2.

15:37

Het wordt een interessante keuze hoor voor de bondscoach. Thomas Briels speelt een heel goeie match.

Pascal Kina
15:35

We krijgen een beeld van Hendrickx. Hij zit alweer in de tribune met een pleister op zijn hoofd. De schade lijkt dus mee te vallen bij hem. En dat is goed nieuws voor het vervolg van ons toernooi.

15:34

Dockier glijdt naar een voorzet van Antoine Kina aan de tweede paal. Hij kan er net niet bij, maar dit was een prima aanval.

15:33

De Belgen zijn goed aan het vierde kwart begonnen. Ze willen dit toch nog over de streep trekken blijkbaar, ook al zijn ze al lang zeker van groepswinst.

15:27

2-2

Met nog een kwart te spelen hebben we weer een gelijkspel. Er werden 3 goals gemaakt. Dankzij Tom Boon kwamen de Lions weer langszij, maar de vreugde was van korte duur. De Britten mochten opnieuw te makkelijk scoren, maar Briels zorgde nog voor de 2-2 op aangeven van Dockier.

15:25

Briels devieert de Belgen weer langszij

15:24

Bordjes weer in evenwicht

Op de strafcorner lukte het niet, maar meteen daarna is het wel raak voor de Belgen. Thomas Briels devieert de bal in doel.

15:22

De Sloover versiert een corner. Het is Luypaert die het moet doen, maar Payne redt uitstekend.

15:22

Ansell zet de Britten snel terug op voorsprong, 1-2

15:21

"Wegnez speelt ook niet meer", merkt Pascal Kina op. We spelen nu dus nog met 4. De Lions hebben duidelijk nood aan wat rust na wat al een intens toernooi geweest is.

15:21

Een goeie bal van Arthur Van Doren, maar voor de goal kan er niemand bij. Dit was een goeie kans voor de Belgen op een nieuwe gelijkmaker.

15:17

Toch weer Groot-Brittannië

We pakken heel snel weer een tegendoelpunt. Het is een snelle tegenprik van de Britten en Vanasch staat er bijna alleen voor. Ansell kan scoren: 1-2.

15:16

Dit is goed voor Tom, voor zijn vertrouwen.

Pascal Kina
15:16

Dit is al de tweede keer dat we het dit toernooi meemaken, de scheidsrechter die een te grote rol speelt.

Eddy Demarez
15:15

Boon sleept de red lions op gelijke hoogte