Alexander Hendrickx was de man van de match met drie goals.
Alexander Hendrickx was de man van de match met drie goals.

Hattrickheld Hendrickx dirigeert sterke Red Lions voorbij Nederland

 za 24 juli 2021 06:17
Nederland
einde
1-3
België

De Red Lions zijn uitstekend begonnen aan hun jacht op olympisch goud. De Belgische hockeymannen namen in hun openingsmatch op de Spelen revanche tegen Nederland voor de verloren halve finale op het EK. Een dominant België smeerde Oranje een 3-1-nederlaag aan.

Sterke Red Lions zetten Nederland opzij met 3-1

De Belgische hockeymannen moesten meteen vol aan de bak in Tokio. In hun eerste wedstrijd keken ze in de ogen van hun grootste titelconcurrent, Nederland. Na het verlies op het EK, was het tijd voor revanche.


Met die ingesteldheid kwamen de Lions ook het veld op. Ze bleven niet bij de pakken zitten en zetten meteen hun tanden in de wedstrijd. Nederland viel zo al snel ten prooi aan het dominante spel van de Belgen en moest noodgedwongen de kaart van de counter trekken.


Toch was het wachten tot het derde kwart vooraleer de Nederlanders verdronken in de aanvalsgolven van de Belgen. Na een even onverwacht als mooi doelpunt van Nederland ontbond Alexander Hendrickx zijn duivels. In 5 minuten tijd zette hij de scheve situatie met een hattrick recht.

 

Hendrickx zette zijn statuut als scherpschutter zo nog eens in de verf. Met drie snoeiharde schoten op 2 strafcorners en een strafbal maakte hij de aarzelende Nederlanders ook meteen monddood.

Bekijk de 3 doelpunten van Hendrickx:

Met 11 ging het niet voor Oranje, met 12 dan maar?

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nederland - België

06:16

Einde: 3-1!

De Lions zetten een belangrijke stap om dit toernooi naar hun hand te zetten. "We hebben weer gezien wat we eigenlijk al wisten. We zijn beter dan de Nederlanders", aldus Eddy Demarez.

06:15

Het is binnen. Dit is een belangrijke stap in de strijd om de groep.

Eddy Demarez
06:11

Dockier aan het kanon

De Lions nemen hun voet nu even van het gaspedaal, maar de doelkansen blijven niet uit. Dockier wordt vergeten en staat moederziel alleen op de cirkel. Hij krijgt misschien te veel tijd en schiet daarom wat onbesuisd naast het doel.

06:08

Geen inspiratie bij Nederland vandaag. Het gaat nu zelfs wat té gemakkelijk voor ons

Eddy Demarez
06:03

Nederland probeert het met een mannetje meer

06:02

Zonder 12e man in Tokio? Oranje gaat niet akkoord

De Nederlanders leken het met 11 niet te halen tegen de Belgen. Een extra mannetje dan maar? Nederland krijgt een gele kaart omdat ze met 12 op het veld staan.

06:00

Nog 15 minuten

België schiet meteen uit de startblokken. Kunnen ze de goede lijn van het derde kwart meteen doortrekken?

05:58

Rust: 3-1!

Derde keer, goede keer. Het derde kwart was om duimen en vingers van af te likken. Vooral Hendrickx was dé protagonist van de derde akte. Met een hattrick in 5 minuten tijd bezegelde hij een spectaculair kwartier.

05:56
05:54

Dolle 5 minuten, Hendrickx scoort zijn derde: 3-1

05:53

De 5 minuten van Hendrickx: 3-1

"Hallo kroket. Of hallo rakket", zegt commentator Eddy Demarez.

Daar is Hendrickx opnieuw! Vol vertrouwen staat hij klaar om opnieuw een strafcorner voor zijn rekening te nemen. Hij jaagt de bal razendsnel via de deklat in het doel. 

05:51

De strafbal van Hendrickx zet de Belgen op voorsprong

05:50

Strafbal: 2-1 (opnieuw Hendrickx)

De Belgen krijgen een strafbal. Hendrickx schaart zich achter de bal en aarzelt niet. Hij brengt de Lions eigenhandig en in een mum van tijd op voorsprong.

05:45

Hendrickx scoort de verdiende gelijkmaker

05:44

Strafcorner België: 1-1!

Na een discutabele fase krijgen de Lions hun eerste corner. Hendrickx weet wel raad met die fase en jaagt de bal snoeihard tegen de achterkant van het doel. Een verdiende gelijkmaker voor de Lions. En nu verder op dat elan ...

05:42

België houdt het hoofd boven water

De Belgen laten hun hoofden niet hangen. Integendeel, de Lions nemen de wapens op en kiezen resoluut voor de aanval. Kunnen ze de Nederlanders verdrinken in een van hun aanvalsgolven?

05:38

Hertzberger zet Nederland op een 1-0 voorsprong

05:37

Doelpunt Nederland: 0-1

Nicolas De Kerpel werd net naar de bank verwezen en het is prijs. Na een knappe solo-actie van Hertzberger wordt Vanasch kansloos gelobd. Nederland verzilvert zo de goede start van het 3e kwart.