Spring naar de inhoud

LIVE - Ronde 105! Na ruim honderd (!) uur lopen blijft Belgisch trio over in WK Backyard, maar breken ze mythisch wereldrecord?

LIVE - Ronde 105! Na ruim honderd (!) uur lopen blijft Belgisch trio over in WK Backyard, maar breken ze mythisch wereldrecord?
 wo 23 oktober 2024 22:02

Zotter wordt het niet. Enkele Belgen zijn al 103 (!) uur rondjes aan het lopen voor het WK Backyard, dat is een loopwedstrijd zonder einde waarbij deelnemers rondjes lopen op een vast parcours. Ons land is al zeker van de wereldtitel, maar de overblijvers hebben hun zinnen gezet op een mythisch record. Lukt het hen om minstens 108 uur te lopen? Volg het hieronder LIVE.

Momenteel zijn de 3 overgebleven Belgen bezig aan rondje 102. Omstreeks 3 uur vannacht zouden ze het wereldrecord kunnen evenaren.

Een extreme loopwedstrijd zonder vooraf bepaald einde: dat is het WK Backyard Ultra. De wedstrijd is zaterdag om 14 uur begonnen en is nu dus al aan zijn 5e dag toe.

Hoe het precies werkt?

 

Wel, de lopers krijgen een uur de tijd om een rondje van 6,7 kilometer af te leggen. In ons land is dat in de bossen rond Beverdonk in Retie. Meestal doen ze dat iets sneller en hebben de sportievelingen nog een 10-tal minuten over om even te eten, van kleren te wisselen of te recupereren voor een nieuw rondje start.

Maar alle overgebleven deelnemers hebben dus al ruim 4 dagen niet geslapen - hoogstens was er tijd voor een korte powernap. In totaal gingen 936 deelnemers uit 63 landen de uitdaging aan. Allemaal lopen ze in hun eigen land rondjes.

 

Gekkenwerk dus.

 

Na een fysieke uitputtingsslag bleven er na 96 uur (en meer dan 600 gelopen kilometers per deelnemer) nog 4 onvermoeibare lopers over. En dat waren allemaal Belgen. Bijzonder straf. Ons land was op die manier dus al zeker van de wereldtitel, die om de 2 jaar wordt uitgedeeld.


Toch wilden onze overblijvers meer.

 

Frank “De Tank” Gielen, Merijn Geerts, Ivo Steyaert en Kenneth Vanthuyne mikten namelijk ook op het mythische wereldrecord van de Amerikaan Harvey Lewis. Hij legde eind 2023 in totaal 108 rondjes af.

De 4 Belgen die als laatste overbleven

Laatste update: 3 overblijvers begonnen aan ronde 104, Vanthuyne moet strijd staken,

Van vier naar drie overblijvers.

In ronde 100 moest een moegestreden Vanthuyne de strijd staken. En dus blijven de Belgen nog met 3 over. Slagen ze in hun onwaarschijnlijke missie nu de avond valt?

 

LAATSTE RONDETIJDEN (104)

 

Steyaert draaide met een tijd van 53 minuten en 30 seconden een stabiele tijd in ronde 103. Geerts vertraagde weer even en liep een rondje in 55 minuten en 19 seconden. Gielen kwam als laatste bij de finish aan na 57 en 56 seconden - hij houdt dus nog een kleine 2 minuten marge over. Ondertussen zijn onze landgenoten vertrokken voor ronde 105.

Bekijk hieronder de reportage over het WK Backyard

Gerelateerd: