LIVESTREAM WK baanwielrennen: geen medaille voor Fabio Van den Bossche, jonge Vanhove betaalt leergeld

 vr 18 oktober 2024 19:34
Fabio Van den Bossche wordt 5e in de puntenkoers, Mora Vedri is wereldkampioen.
Fabio Van den Bossche wordt 5e in de puntenkoers, Mora Vedri is wereldkampioen.

Op de derde dag van het WK baanwielrennen staat onder meer het omnium bij de vrouwen en de puntenkoers bij de mannen op het programma. Kijk nu live.

Belgen op 18/10
uur discipline renner uitslag
14.38 uur omnium: scratch (v) Marith Vanhove 23e
14.53 uur ind. achtervolging: kwalificaties (m) Thibaut Bernard DSQ
    Noah Vandenbranden 5e
16.33 uur omnium: temporace (v) Marith Vanhove 21e
18.32 uur puntenkoers (m) Fabio Van den Bossche 5e
19.34 uur omnium: afvalling (v) Marith Vanhove 22e
21.03 uur omnium: puntenkoers (v) Marith Vanhove  

WK baanwielrennen: 18/10laatste update: 17 minuten geleden

19:40

Exit Vanhove: "Marith Vanhove naar het middenplein"

19:37

Exit Vanhove

Vanhove zat in de beginfase goed voorin, maar bij de derde afvalling heeft ze al prijs. Ze kan niet meer versnellen en valt af. Zo eindigt ze als 22e.

19:33

Van Belgische zijde is het nu aan Marith Vanhove in het omnium. Zij begint als 23e aan het derde nummer van de meerkamp, de afvalling.

19:21

Van den Bossche wordt 5e, Mora Vedri is wereldkampioen puntenkoers

19:20

Geen medaille voor Van den Bossche

Vanuit de ontsnapping met Van den Bossche rijdt de Spanjaard Sebastian Mora Vedri naar de wereldtitel in de puntenkoers. Met 70 punten troeft hij thuisrijder Niklas Larsen (69) net af. De Nederlander Philip Heijnen mag als derde mee op het podium. Daar is helaas geen plaats voor Van den Bossche, die als 5e eindigt.

19:20
19:18

Van den Bossche ontploft in de slotronde, geen medaille voor onze landgenoot.

19:18

In de absolute slotfase is Van den Bosche toch weer weggereden uit het peloton, maar dat is te laat voor eremetaal.

19:14

De aanval van Van den Bossche loopt spaak, een medaille is ver weg.

19:11

Nog 19 ronden en Van den Bossche heeft een bonusronde nodig om nog op het podium te geraken. Daar gaat hij!

19:11

Van den Bosche en Larsen kunnen razendsnel een bonusronde veroveren en zo doet onze landgenoot weer een beetje mee voor de medailles. Hij staat op 16 punten van brons.

19:10

Larsen schiet weg, Van den Bossche reageert en sluit aan: “Goed moment gekozen”

19:09

De Deen Niklas Larsen probeert het met een verrassingsaanval en Fabio Van den Bossche is de enige die zijn wagon kan aanhaken. De finale is geopend.

19:07

Na een razendsnelle wedstrijd valt het tempo nu even stil. Van den Bossche staat als 10e met 25 punten voorlopig ver van het podium.

19:03

Nog 60 ronden, Van den Bossche zal iets straf uit zijn mouw moeten schudden als hij nog een medaille wil veroveren.

19:01

Het is de ene bonusronde na de andere: nu springen de Nederlander Heijnen en de Spanjaard Mora Vedri naar de leiding dankzij bonuspunten.

18:59


tussenstand halfweg
1.
Naoki Kojima (Jap)
50 punten
2.
Niklas Larsen (Den)
45
3.
Peter Moore (VS)
45
9.
Fabio Van den Bossche
25


18:56

Van den Bossche gaat vol voor de 5 punten: "Ah, de Japanner komt die wegsnoepen"

18:56

Van den Bossche rijdt een klein beetje achter de feiten aan. Hij wordt duidelijk geviseerd door de anderen en krijgt weinig vrijheid.

18:56

Het groepje van Van den Bossche neemt een bonusronde, maar ook een groepje met leider Niklas Larsen en heel wat anderen krijgen 20 punten extra. Chaos troef in de puntenkoers, zoals gewoonlijk.

18:52

Van den Bossche heeft opnieuw een ontsnapping op gang gebracht. Hij heeft 5 collega's meegekregen, maar ze krijgen geen vrijgeleide.

18:52

Larsen komt aan de leiding na winstronde: “Een kandidaat-wereldkampioen”

18:51

Niklas Larsen mag 20 punten bijschrijven op zijn rekening en komt samen met de Amerikaan Peter Moore aan de leiding. Bij de volgende sprint sprokkelt Van den Bossche een puntje, hij heeft er nu 3 in totaal.

18:50

De Deen Niklas Larsen krijgt het thuispubliek op de banken met winst in een sprint. Hij zet zijn inspanning door en probeert voor een bonusronde te gaan. Fabio Van den Bossche neemt even het initiatief in de achtervolging, maar laat dan lopen.

18:47

De wedstrijd lijkt geopend: “Fabio Van den Bossche staat op het bord”

18:46

Op het moment dat de Amerikaan Peter Moore een bonusronde verovert, ontsnapt Fabio Van den Bossche met 5 kompanen uit het peloton. De Belg pakt zijn eerste punten, 2 stuks.

18:43

Fabio Van den Bossche mengt zich niet in de eerste 3 sprints. Onze landgenoot heeft nog geen punt achter zijn naam. De Nederlander Philip Heijnen staat op kop met 7 punten.

18:34

Start! De renners zijn begonnen aan hun 160 ronden.

18:30

LIVESTREAM

De renners voor de puntenkoers maken zich klaar. Fabio Van den Bossche staat bovenaan de piste, te wachten op de start.


Je kunt de avondsessie op het WK baanwielrennen live bekijken op Canvas/Ketnet en deze pagina, Renaat Schotte is zoals gewoonlijk de commentator.

17:55

Het is aftellen naar de avondsessie op het WK baanwielrennen in Ballerup. Vanaf 18.30 uur kunt u op Canvas en op deze pagina kijken naar onder meer de puntenkoers bij de mannen met Fabio Van den Bossche en het omnium bij de vrouwen met Marith Vanhove.

16:30

Met de temporace van het omnium bij de vrouwen komt er ook een einde aan het eerste deel van de derde dag op het WK baanwielrennen. Om 18.30 uur zijn we terug met de avondsessie mét Fabio Van den Bossche en mét livestream. Tot straks.

16:25

Geen beterschap voor Marith Vanhove

Marith Vanhove heeft nu ook de temporace van het omnium achter de rug. Net als in de scratch kwam ze ook in die temporace niet in het stuk voor. Onze jonge landgenote betaalt leergeld en moest tevreden zijn met de 21e plaats in de temporace. Daarmee blijft ze onderin de stand halverwege het omnium.

16:24
Marith Vanhove
16:20

Vandenbranden: “Wel teleurgesteld, echt wel heel zuur”

16:12

Diskwalificatie Bernard

Thibaud Bernard zal niet opgenomen worden in de uitslag van de kwalificaties van de individuele achtervolging. Onze landgenoot is gediskwalificeerd voor stayeren.

16:12

Bekijk de laatste anderhalve kilometer van Noah Vandenbranden

16:08

Vijfde plaats Vandenbranden

Noah Vandenbranden eindigt uiteindelijk op de 5e plaats in de kwalificaties van de individuele achtervolging. Onze landgenoot mag dus niet meer strijden voor de medailles, maar met zijn Belgisch record mag hij meer dan tevreden zijn.


De concurrentie was niet min in de kwalificaties: enkel Josh Charlton, de nieuwe wereldrecordhouder, Jonathan Milan, Europees kampioen Dan Bigham en Charlie Tanfield, de zilveren medaille van het EK waren sneller.

16:00
Noah Vandenbranden in actie.
15:54

Belgisch record

Noah Vandenbranden heeft woord gehouden. De 22-jarige Belg toont zijn topvorm en zet op de individuele achtervolging een knaltijd neer: 4'04"470. Zo verbetert hij zijn eigen Belgische record.


Die tijd is ook goed voor voorlopig de vierde tijd, hij moet nu hopen dat in de laatste rit niemand onder zijn tijd duikt en dan plaatst hij zich ook voor de strijd om het brons vanavond.

15:31
Thibaut Bernard werd gediskwalificeerd.
15:30

Thibaut Bernard werkt een meer dan degelijke achtervolging af. De bronzen medaille van het EK baanwielrennen voor beloften ging behoudend van start, maar had een uitstekende laatste kilometer in de benen. Zo klokt hij af op 4'12"788, voorlopig de 4e tijd.

15:22
Josh Charlton reed het wereldrecord van Filippo Ganna van de tabellen.
15:12

Wereldrecord op de achtervolging

Josh Charlton heeft voor een onverwacht hoogtepunt gezorgd tijdens de kwalificaties van de individuele achtervolging. De jonge Brit knalde met een snelheid van 60,175 kilometer per uur naar het wereldrecord (3'59"304) en reed zo Filippo Ganna van de tabellen.

15:11
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:10

Bekijk de slotfase van de scratch met Marith Vanhove

14:50

Vanhove voorlaatste

Geen goed begin voor Marith Vanhove op het omnium. De 21-jarige Belgische komt als 23e en voorlaatste over de finish in de scratch, het eerste nummer van het omnium.


De overwinning op de scratch was voor de Mexicaanse Acevedo, die ontsnapte in de slotfase, voor de Deense Dideriksen. Olympisch kampioene Jennifer Valente eindigde pas als 14e. 

14:41

Omnium met Marith Vanhove

Geen Lotte Kopecky vandaag op het omnium bij de vrouwen, maar wel Marith Vanhove. De jonge Belgische komt eerst in actie op de scratch, daarna volgen nog de temporace, de afvalling en de afsluitende puntenkoers.

14:40
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:37

Lavreysen maakt indruk

Drievoudig olympisch kampioen Harrie Lavreysen heeft zich op dit WK een nieuwe uitdaging aangemeten: hij wil wereldkampioen worden op de kilometer.


In de kwalificaties was hij alvast indrukwekkend: Lavreysen reed de snelste tijd en hield onder meer zijn landgenoot en wereldrecordhouder Jeffrey Hoogland achter zich.

14:35
Harrie Lavreysen in actie op de kilometer.
14:03

Een drukke Belgische dag op het WK baanwielrennen in Denemarken. De eerste sessie opent met de kilometer bij de mannen. Daarna komen Marith Vanhove in het omnium (om 14.30 uur) en Thibaut Bernard en Noah Vandenbranden in de individuele achtervolging (vanaf 14.45 uur) in actie op de piste.

09:42
Op de Olympische Spelen in Parijs reed Fabio Van den Bossche naar brons in het omnium. Vandaag rijdt hij de puntenkoers op het WK.
09:38

4 Belgen op dag 3

Goeiemorgen, op dag 3 van het WK baanwielrennen snellen 4 Belgen de piste van Ballerup op.

Komen in actie in Denemarken: Marith Vanhove (omnium), Fabio Van den Bossche (puntenkoers) en Thibaut Bernard & Noah Vandenbranden (individuele achtervolging).

Om 14.38 uur opent Vanhove de dans met de scratch in het omnium.

09:28
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.