UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

Tedesco verrast met selectie voor Julien Duranville en opvallende afwezigen, Romelu Lukaku ontbreekt "op eigen verzoek"

 vr 30 augustus 2024 11:20

Nieuwe gezichten, maar ook opvallende afwezigen. Julien Duranville en Arne Engels zijn debutanten in de selectie van Domenico Tedesco voor de Nations League-duels tegen Israël en Frankrijk. Kevin De Bruyne tekent eveneens present, Romelu Lukaku niet "op eigen verzoek" na zijn recente transfer. Eveneens afwezig: Leandro Trossard, Yannick Carrasco en Axel Witsel.

"Ik wil deze Nations League-periode gebruiken om nieuwe gezichten te testen."

 

De verklaring van Domenico Tedesco voor enkele verrassende keuzes in zijn selectie van de Rode Duivels. Zo is Leandro Trossard er niet bij, Julien Duranville is een nieuwkomer.

 

"Ik heb hem gebeld om uit te leggen dat hij er niet zou bij zijn", deelt de bondscoach. "De verklaring draait niet om kwaliteit of het afgelopen EK, maar wel om werken in de breedte."

 

"Julien Duranville is een erg groot talent en kan een belangrijke speler worden. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug vol blessures, maar daar hoeven we niet op te focussen. België heeft zo veel goede wingers. Dus wil ik zien waar iedereen staat."

 

Hetzelfde verhaal geldt voor Yannick Carrasco, die niet langer op de linkerflank zal draven.

Ook een opvallende afwezige voor de wedstrijden tegen Israël en Frankrijk: recordschutter Romelu Lukaku.

 

In dit geval niet het gevolg van doorselecteren. "Hij kende een moeilijke zomer en vroeg me om hem niet te selecteren", verklaart Tedesco die keuze. "Hij wil zich focussen op zijn integratie bij Napoli, waar hij net tekende. Romelu is daar altijd open en eerlijk over, dus ik respecteer zijn vraag. En zijn toekomst bij Duivels? Daar staan geen vraagtekens bij."

 

Kapitein Kevin De Bruyne is dan weer een ander verhaal: "Hij is een uitzondering, als leider. De manier waarop hij sprak en opkwam voor de ploeg tijdens het EK, heeft indruk op ons gemaakt. We willen de ploeg blijven bouwen rond hem, en ook rond Lukaku."

 

KDB moet de ploeg opnieuw zijn ware gelaat helpen tonen. Met pressing en verticaal voetbal. Al blijft de defensie toch een vraagteken na het vertrek van Jan Vertonghen.

 

"Hoe we die puzzel leggen? Dat is nu nog wat vroeg", besluit Tedesco, die opnieuw denkwerk voor de boeg heeft.

Gerelateerd:

selectie Rode Duivelslaatste update: 19 dagen geleden

11:19

Tedesco beantwoordt de vragen over zijn selectie:

11:18

Einde persconferentie

Na korte verklaringen over Alexis Saelemaekers - "we zien hem als rechtsachter, dus hopen dat hij daar enorm veel minuten maakt - en "het enorme potentieel" van Arne Engels, rondt Domenico Tedesco af. 

11:14

Courtois? Het is goed dat de situatie duidelijk is. Tijdens het EK wisten Vercauteren en ik dat we snel een oplossing moesten zoeken. We hebben hem de vraag voorgelegd en Thibaut was meteen erg duidelijk. Frank heeft daarin de eerste stap gezet.

Domenico Tedesco
11:12

Defensieve kopzorgen zonder Vertonghen?

"We moeten opnieuw het vertrouwen vinden in de verdediging. Het was een eer om met Jan Vertonghen samen te werken. Hij laat een grote leegte achter", deelt Tedesco.


"Arthur Theate kan zijn rol overnemen, maar kan ook linksachter blijven. Bij Frankfurt heeft hij dat vorig weekend gedaan. We zullen zien hoe ik de puzzel leg, dat is nu nog te vroeg."

11:11

Witsel? Zijn verhaal zit er nog niet op. Ik heb hem verteld dat ik op zoek moet naar nieuwe centrale verdedigers, ook bij de jeugd. Hij begreep mijn visie meteen. Hij is een geweldig persoon.

Domenico Tedesco
11:09

Het doel deze periode? Opnieuw mijn idee over voetbal installeren bij de ploeg. Pressing en verticaal voetbal wil ik zien. Daar ben ik misschien koppig in. Ik wil terug naar de roots. En bovenal: ik wil wedstrijden winnen en ons niet verstoppen.

Domenico Tedesco
11:08

Trossard gevolg van EK?

"Het gaat niet over zijn leeftijd of het verleden", ontkent Domenico Tedesco dat Leandro Trossard er niet bij is om specifieke redenen. "Ik wil gewoon nieuwe dingen proberen."

11:06

Duranville is een erg groot talent en kan een belangrijke speler worden. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug vol blessures, maar daar hoeven we niet op te focussen. België heeft zo veel goede wingers. Dus wil ik zien waar iedereen staat.

Domenico Tedesco
11:05

Kevin De Bruyne is een uitzondering. Hij is onze leider, onze kapitein. De manier waarop hij sprak en opkwam voor de ploeg tijdens het EK, heeft indruk op ons gemaakt. We willen de ploeg blijven bouwen rond hem, en ook rond Lukaku.

Domenico Tedesco
11:04

Geen vaste waarden als Lukaku en Trossard. Wel Julien Duranville en Charles De Ketelaere, die een belangrijkere rol zal spelen. "Want dat was erg moeilijk voor hem de afgelopen periode, terwijl hij erg goed speelde bij Atalanta."

11:03

In de Nations League valt iets te winnen, dus we zullen ons niet verschuilen. Langs de andere kant is dit een periode om iets uit te testen met nieuwe gezichten. Daarom belde ik Carrasco en Trossard om hen uit te leggen dat ze er dit keer niet bij zouden zijn. Het gaat niet om kwaliteit, maar om werken in de breedte.

Domenico Tedesco
11:02

Geen Romelu Lukaku

Domenico Tedesco selecteert Romelu Lukaku niet. Daar heeft hij een goede reden voor.


"Hij kende een moeilijke zomer en vroeg me om hem niet te selecteren. Hij wil zich focussen op zijn integratie bij Napoli, waar hij net tekende. Romelu is daar altijd open en eerlijk over, dus ik respecteer zijn vraag."

11:02
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:01

Tedesco maakt zijn selectie bekend:

11:00

Over naar de selectie!

Het eerste deel van de persconferentie zit erop. Tedesco maakt nu zijn selectie bekend.

10:59

Tedesco beantwoordt de vragen over zijn evaluatie van het EK

10:58

Kritiek uit België

"Ik voel me als een Belg, nu", deelt Tedesco. "Ik was erg teleurgesteld na onze uitschakeling. Dus aanvaard ik de kritiek die er kwam. Ik moest analyseren wat er verkeerd ging."

10:56

Ik vind het jammer dat Vercauteren er niet meer zal zijn na Nieuwjaar. Ik respecteer hem enorm als persoon en als legende in het voetbal, ook als trainer. Dat is mijn mening, die ik niet meer ga wijzigen na zijn vertrek.

Domenico Tedesco