UEFA Conference League klassement

KAA Gent krijgt topaffiche tegen Chelsea in Conference League, Cercle Brugge ontvangt Basaksehir als grootste naam

 vr 30 augustus 2024 15:05
De tegenstanders van Cercle en Gent.

Topaffiche voor KAA Gent in de Conference League. De Buffalo's mogen naar Londen voor een duel tegen Chelsea en treffen daarnaast haalbare kaarten. Cercle Brugge maakt zich op voor de komst van Basaksehir uit Turkije. Zelf reist de Vereniging naar IJsland om Vikingur partij te geven.

Op naar Stamford Bridge!

 

De fans van KAA Gent kunnen zich verlekkeren op een verplaatsing naar Londen voor een absolute topaffiche tegen Chelsea. Met Roméo Lavia treffen Wouter Vrancken en co. er een landgenoot.

 

Meteen de enige grote klepper op de agenda van de Buffalo's. Ze ontvangen Molde uit Noorwegen, Omonia uit Cyprus en TSC uit Servië nog in Gent.

 

Ze stappen dan weer op hun beurt het vliegtuig op naar Lugano, Zwitserland. Tot slot is Larne uit Noord-Ierland een onbekende opponent.

Tegenstanders Gent
Thuis Uit
Molde (Noo) Chelsea (Eng)
Omonia (Cyp) Lugano (Zwi)
TSC (Ser) Larne (N-Ie)
Komt Romeo Lavia (nu geblesseerd) in actie tegen Gent?

Cercle ontvangt Basaksehir

Basaksehir is de grootste naam op de kalender van Cercle Brugge. De Belgische club ontvangt de ploeg uit Istanboel en zijn Turkse fans in het Jan Breydelstadion.

 

Ook Heart of Midlothian - voorlopig de nummer 10 in Schotland, maar wel de club met de mooiste naam - maakt een bezoekje aan Brugge. Tot slot ontvangt Cercle ook St. Gallen uit Zwitserland in eigen huis.

 

Voor de enthousiastelingen die graag op Europees avontuur trekken. LASK brengt de supporters van groen en zwart naar Oostenrijk, met Olimpija moet Cercle ook naar Slovenië en een trip naar IJsland staat op de planning om Vikingur te bekampen.

Tegenstanders Cercle Brugge
Thuis Uit
Basaksehir (Tur) LASK (Oos)
Hearts (Sch) Olimpija (Slo)
St Gallen (Zwi) Vikingur (IJs)
Gent speelde begin 2023 nog tegen Basaksehir.
Gerelateerd:

loting Conference Leaguelaatste update: 19 dagen geleden

15:07

Einde loting

De tegenstanders van de Belgen zijn bekend. Nu kunnen de clubs aan hun Europese voorbereiding beginnen.

15:01

Cercle Brugge naar IJsland

De overige tegenstanders van Cercle Brugge: de Schotten van Heart of Midlothian FC en de Zwitsers van St. Gallen in het Jan Breydelstadion. Tot slot wacht groen en zwart een lange verplaatsing naar IJsland, waar Vikingur wacht.

15:00

Een derde tegenstander voor Cercle: Olimpija. De Vereniging mag zich dus opmaken voor een reis naar Sloveense hoofdstad Ljubljana.

14:54

Ook Cercle Brugge kent zijn eerste tegenstanders. Het gaat naar Linz, Oostenrijk om LASK partij te bieden. Basaksehir neemt zijn Turkse fans dan weer mee naar Brugge.

14:46

Op naar Stamford Bridge!

Gent kan zich opmaken voor een trip naar Londen. De Buffalo's loten met Chelsea een absolute klepper uit de Premier League. De overige tegenstanders? Molde, Omonia, Lugano, TSC en Larne.

14:46

Gent als eerste aan de beurt

Gent komt als eerste balletje uit pot 1 en kent meteen zijn 6 tegenstanders.

14:30

Loting van start gegaan

Met de Conference League-loting komt het derde en laatste hoofdstuk eraan bij de start van het Europese seizoen. Een belangrijk voor Gent en Cercle. De Belgische Clubs zullen nauwlettend hun tegenstanders in de gaten houden.

12:51

Loting om 14.30 uur

Vanaf 14.30 uur zitten Gent en Cercle op het puntje van hun stoel. Welke affiches levert de loting op? Je volgt het hier.

12:47

KAA Gent was er al bij elke editie van de Conference League, Cercle Brugge maakt zijn debuut in de Europese competitie. De Belgische clubs zitten respectievelijk in potten 1 en 4 (van de 6). Ze krijgen 6 tegenstanders toegewezen, waarvan ze 3 thuis en 3 uit treffen.