DFB Pokal: Belgen bij Bremen stoten vlot door, Bornauw en Wolfsburg hebben meer moeite tegen vijfdeklasser

 ma 19 augustus 2024 20:35
Duranville aan het kanon.

In Duitsland wordt er dit weekend opnieuw gevoetbald, met de eerste ronde van de DFB Pokal. Op deze pagina volgen we de uitslagen van de eersteklassers.

1e ronde (eersteklassers)
Würzburg (IV) Hoffenhheim 2-3 (n.s.)
Wiesbaden (III) Mainz 1-3 (n.v.)
Hallescher FC (IV) St. Pauli 2-3 (n.v.)
Ulm (II) Bayern München 0-4
Aue (III) Mönchengladbach 1-3
Villingen (IV) Heidenheim 0-4
Rot-Weiss Essen (III) Leipzig 1-4
Osnabrück (III) Freiburg 0-4
Greifswalder FC (IV) Union Berlijn 0-1
Lübeck (IV) Dortmund 1-4
Alemannia Aken (III) Kiel 2-3
Viktoria Berlin (IV) Augsburg 1-4
Regensburg (II) Bochum 1-0
Cottbus (III) Werder Bremen 1-3
Koblenz (V) Wolfsburg 0-1
Braunschweig (II) Frankfurt 1-4
Münster (II) Stuttgart 0-5
Carl Zeiss Jena (IV) Leverkusen 28/08

DFB Pokal: eerste rondelaatste update: 24 dagen geleden

20:20

Belgen bij Bremen en Wolfsburg stoten door

Werder Bremen heeft zich zonder problemen geplaatst voor de volgende ronde. Het won met 1-3 op bezoek bij derdeklasser Cottbus. Senne Lynen speelde de hele partij en zag ploegmakker Keke Topp een hattrick maken. Die tweede landgenoot, Olivier Deman, viel in met nog 20 minuten op de klok.

Wolfsburg, met Bornauw maar zonder Vranckx, had het een stuk lastiger. Patrick Wimmer maakte al vroeg de 0-1, maar daar bleef het na een spannende pot in en tegen vijfdeklasser Koblenz ook bij.

17/08/24
20:03

Duranville maakt zijn eerste

Julien Duranville heeft de 0 weggeveegd bij Dortmund. Op bezoek bij vierdeklasser Lübeck zorgde onze landgenoot voor de 1-4. Op snelheid zoefde hij langs zijn man, waarna hij de bal tussen de benen van de doelman schoof. 1-4 was meteen ook de eindstand.

Holstein Kiel beleefde op hetzelfde moment een minder makkelijke avond. Het ging pas in de extra tijd over Alemannia Aken: 2-3.

18:32

Vertessen is de redder van Berlijn

Union Berlijn heeft met de nodige moeite vierdeklasser Greifswalder opzijgezet. Het had invaller Yorbe Vertessen nodig, die amper 3 minuten op het veld stond bij zijn treffer. Daarmee stond meteen ook de eindstand op het bord.

Ook RB Leipzig wist zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Duitse beker. 'Die Roten Bullen' wonnen met 1-4 bij derdeklasser Essen met dank aan onder meer een doelpunt van Rode Duivel Loïs Openda. Ook ex-Bruggeling Antonio Nusa opende bij zijn debuut gelijk zijn rekening.

Ook het Schalke 04 van Karel Geraerts wist door te stoten naar de volgende ronde. De Duitse traditieclub ging met 0-2 winnen bij vierdeklasser Aalen.

16/08/24
21:02

Blessin kan blamage maar net vermijden

Alexander Blessin is vrijdagavond met St. Pauli door het oog van de naald gekropen in de 1/32 finales van de Duitse beker op bezoek bij vierdeklasser Hallescher FC. De gewezen coach van Union Sint-Gillis stevende met de Duitse promovendus lange tijd af op een 2-1-nederlaag, maar zag zijn elftal de scheve situatie toch nog ombuigen in een 2-3-zege na verlengingen.

Ook Mainz en Hoffenheim, de andere eersteklassers die gelijktijdig in actie kwamen, geraakten pas na de reguliere speeltijd voorbij hun bekeropponenten. Mainz haalde het na verlengingen met 1-3 van derdeklasser Wehen Wiesbaden. Hoffenheim wipte vierdeklasser Wurzburger Kickers zelfs pas met 3-5 na penalty's, nadat het scorebord na 120 minuten 2-2 aangaf.