Amerikaanse sterren schitteren in het hol van de leeuw: Stephen Curry loodst Team USA naar goud

 za 10 augustus 2024 23:16
" "
Steph Curry on fire: Team USA wint olympisch goud tegen Frankrijk na zinderende wedstrijd!

Missie volbracht: alleen goud was voldoende en Team USA heeft de olympische basketbaltitel opgeëist. Frankrijk hield vrij lang gelijke tred tegen de Amerikaanse vedetten, maar in het laatste kwart van de finale was Stephen Curry de dirigent met dienst. Eindstand: 87-98. Het is de 5e gouden medaille op een rij voor de VS.

We werden deze Olympische Spelen verwend met een basketbaltoernooi van zeer hoog niveau. Het orgelpunt zou de finale bij de mannen worden tussen het sterrenteam van de Verenigde Staten en gastland Frankrijk.

 

Met de steun van het thuispubliek was Frankrijk dan ook van plan zijn huid duur te verkopen, maar het was James die meteen de toon zette met een stevige dunk als allereerste punt van de wedstrijd. 

 

Wembanyama en de zijnen waren niet onder de indruk en zetten met momenten hun voet naast de VS. Door momenten van mooi basketbal af te wisselen met harde duels bleven de Fransen in het zog van de Amerikanen. Tot frustratie van Devin Booker die op een bepaald moment zelfs fysiek verhaal ging halen bij De Colo. 

 

Van een walk-over was absoluut geen sprake.

 

Zelfs King James moest eraan geloven toen Yabusele over de Amerikaan dunkte en het stadion in vuur en vlam zette.

 

Maar tegen een sterrenteam als de VS moet alles perfect lopen. De Fransen vergaten zichzelf te belonen en de foutjes van Amerika af te straffen.

 

In het laatste kwart duwden de Amerikanen onder impuls van een indrukwekkende Stephen Curry het gaspedaal finaal nog eens in. Curry scoorde de ene driepunter na de andere om zo de 87-98 eindstand vast te leggen. 

 

Onder het goedkeurend oog van onder meer Megan Rapinoe, Scottie Pippen en Jimmy Fallon haalde Team USA de 5e olympische titel op een rij binnen.

basketbalfinale: Frankrijk-VSlaatste update: ongeveer 1 maand geleden

23:16

Team USA pakt goud na een zinderende 4de quarter!

23:15

87-98: de VS olympisch kampioen!

Team USA heeft het opnieuw geflikt! Dankzij een ijzersterke Stephen Curry trokken de Amerikanen in het laatste kwart de overwinning over de streep en mogen ze zich opnieuw olympisch kampioen noemen. 

23:14

Curry is los!

Wat Stephen Curry hier laat zien is indrukwekkend. Op de momenten dat het nodig is, laat hij zijn klasse zien. Opnieuw een driepunter!

23:12

Antwoord van Wembanyama

Wat Curry kan, kan ik ook. Wembanyama gooit zijn 26e in het net.

23:12

Wemby met een driepunter, Curry kan niet achterblijven

23:10

Curry met de driepunter!

Moet er gescoord worden? Bel dan naar Stephen Curry. Opnieuw pakt hij uit met een nieuwe driepunter, dat zijn er 4 op een rij!

23:09

79-87

Frankrijk naderde even tot op 3 punten, maar de individuele klasse van de VS zorgt ervoor dat Frankrijk een time-out moet inroepen. Het verschil bedraagt opnieuw 8 punten.

23:07

77-82 is de tussenstand: wat kan er nog?

23:06

Durant met het blok

Kevin Durant pakt nog eens uit met een indrukwekkend blok. De Fransen zijn niet onder de indruk en Wembanyama duwt de rebound binnen. Het stadion ontploft opnieuw!

23:05

6 punten

De Amerikanen spelen toch met vuur met momenten. Na dom balverlies kan Frankrijk in de fast break niet profiteren. Even later gooit Durant een pass gewoon over de achterlijn. De kloof is nu nog maar 6 punten!

23:05

Wemby verkleint verschil tot 3 punten!

23:02

James dunkt USA naar 14 punten voorsprong

23:01

Dunk James

Jimmy Fallon zag dat het goed was. James krijgt ruimte en maakt er gebruik van: met een heerlijke dunk bezorgt hij Amerika een kloof van 14 punten.

22:59

Wemby tikt shot James net op tijd weg, Holiday maakt driepunter

22:58

Lebron vs Wembanyama

James zoekt Wembanyama op en maakt zich mooi vrij. Zijn poging wordt door de Fransman opgeruimd boven de korf. Aan de overkant is het diezelfde Wembanyama die de driepunter mist. Die ballen moeten erin om de VS pijn te doen. 

22:56

Het is alsof coach Steve Kerr zijn mannen een veeg uit de pan heeft gegeven. De Amerikanen slaan in geen tijd weer een kloof van 10 punten. 

22:48

Einde 3e kwart: 66-72

Deze wedstrijd is zeker nog niet gedaan. De Fransen sluipen dichterbij en komen op 6 punten van de VS. 

22:46

De Fransen maken er een echte match op het scherpst van de snede. De Amerikanen hebben het niet makkelijk met het stevige spel van het gastland. 

22:39

Frankrijk profiteert niet

De thuisploeg laat de kans om dichterbij te kruipen liggen. Na Amerikaans balverlies mist Coulibaly de lay-up. In de fast break breekt James de ring net niet af. Een gemiste kans voor Frankrijk. 

22:35

"Wat Curry kan, kan ik ook", moet De Colo gedacht hebben. De Fransman mikt het leer perfect in het net en brengt Frankrijk 3 punten dichterbij. De kloof is 10 punten.

22:31

Curry met de 3

Zijn motor sputterde wat in de 1e helft, maar nu bekent Curry kleur. De Amerikaan haalt twee keer na elkaar uit van achter de driepunterlijn. 6 punten achter zijn naam. 

22:31

Curry met driepunter

22:30

Start 2e helft

We zijn er opnieuw aan begonnen in Parijs. Het spelbeeld in het 3e kwart is hetzelfde als in de 1e helft. De Amerikanen consolideren hun voorsprong, de Fransen spelen goed mee.

22:15

De sterren van de VS gaan rusten met 8 punten verschil tegen Frankrijk

22:13

Rusten: 41-49

Frankrijk verkoopt zijn huid duur en gaat met een kleine achterstand de kleedkamers in. 

22:10

Jrue Holiday zet zichzelf op het scorebord. Na de fast break pakt hij uit met een driepunter. Opnieuw een voorsprong van 10 punten voor de VS. 

22:05

Yabusele dunkt James

Het stadion ontploft voor de zoveelste keer. Yabusele dunkt over James en zorgt voor de Franse aansluiting. 

22:05

Yabusele dunkt James: het Franse publiek ontploft!

22:00

Durant met de driepunter

James kan de bal recupereren op eigen helft, steekt het veld over bedient met een prachtig balletje Curry. Die vindt op zijn beurt Durant voor de driepunter. Hij hangt!

22:00

Frankrijk mist driepunter, Durant maakt hem

21:59

Opstootje

Devin Booker komt goed weg. Als het spel even wordt onderbroken, zoekt hij De Colo op geeft hem een stevige duw. De scheidsrechters laten het er bij, maar hier komt de Amerikaan goed weg. 

21:59

Opstootje met Booker

21:55

Booker vs Wembanyama

Het zijn voorlopig Devin Booker en Victor Wembanyama die hun ploeg op sleeptouw nemen. De Amerikaan is goed voor 10 punten, de Fransman doet één puntje beter.

21:50

Franse streak

De thuisploeg maakt indruk. De achterstand na het 1e kwart is helemaal weggewerkt. 25-24 in het voordeel van de Fransen, die het publiek helemaal achter zich hebben.

21:48

Frankrijk en de VS houden mekaar in evenwicht

Deze basketbalfinale is met een prima 1e kwart begonnen. De Amerikanen probeerden de forcing te voeren, maar Frankrijk slaagde erin om regelmatig tegen prikken. 15-20 in het voordeel van de VS.

21:48

VS gaat aan de leiding: eerste quarter eindigt 15-20

Gerelateerd: