3:59do 25 juli 2024

Roos Vanotterdijk: "Ik ben hier vooral om te genieten en plezier te hebben"

Zaterdag starten de Olympische Spelen in Parijs. Voor Belgische zwemmers Roos Vanotterdijk, Valentine Dumont en Lucas Henveaux is het meteen D-day. Voor Roos Vanotterdijk is het "een kinderdroom die uitkomt".

De Olympische Spelen komen steeds dichter. Over twee dagen starten de eerste zwemcompetities al. Voor Roos Vanotterdijk voelt het "onwerkelijk om hier te staan".

 

De 19-jarige zwemster is naar eigen zeggen niet bezig met haar goede prestaties. "Ik heb geen objectief. Mijn objectief is om hier te staan en plezier te hebben. Ik ga er gewoon van genieten. Dat is mijn enige doel voor deze Olympische Spelen. De rest zal wel volgen. "

Ik ben niet van plan om te stoppen met zwemmen

Roos Vanotterdijk

De zwemcompetitie in Parijs gaat door in een concertzaal die is omgetoverd tot olympisch zwembad. "Het is een heel mooie en ruime zaal met grote tribunes, dus er kan veel publiek in. Mijn ouders zullen ook in de tribunes zitten, daar ben ik heel blij om."


Voor Vanotterdijk is Parijs maar een tussenstap. De volgende Olympische Spelen in Los Angeles zijn het grote doel. "Ik ben op dit moment niet van plan om te stoppen met zwemmen. Ik geniet er heel hard van dus ik ben wel van plan om verder te gaan."

 

Vanotterdijk zwemt in Parijs de 100 meter vlinder- en rugslag.

Gerelateerd: