Jorre Verstraeten botst in 2e ronde op onvermijdbare Spanjaard: "Pijnlijk, had écht gevoel dat ik kon winnen"

 za 27 juli 2024 11:35
Jorre Verstraeten baalt net na het verlies tegen Garrigos.

Jorre Verstraeten heeft in zijn tweede ronde niet kunnen winnen van zijn angstgegner. De Spanjaard Francisco Garrigos klopte onze landgenoot na elk voorgaand duel, nu ook in Parijs. Verstraeten leek nochtans lang controle te hebben over de kamp, maar werd geworpen in de golden score. Zo haalt hij - net als in Tokio - de kwartfinales niet.

Beter doen dan in Tokio drie jaar geleden. Daar hoopte Jorre Verstraeten op in Parijs.

 

In de eerste ronde bij de categorie tot 60 kilogram kreeg onze landgenoot een goede opwarmer voorgeschoteld. De Salvadoraan Moreno werd na een minuut op zijn schouder gegooid: waza-ari.

 

Een score die bleek te volstaan voor een plek in de 1/8e finales. Daarin trof Verstraeten wel zijn angstgegner.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Die onvermijdelijke tegenstander luistert naar de naam Francisco Garrigos. De Spanjaard is de huidige Europese kampioen, pakte vorig jaar de wereldtitel én won zijn vorige 4 kampen tegen Verstraeten.

 

Werk aan de winkel, wist de Belg. Dus begon hij erg pienter en berekend aan zijn wedstrijd. Verstraeten hield gelijke tred met Garrigos en leek zelfs de controle in handen te hebben. Scoren? Dat lukte niet in de reguliere tijd.

 

Een slijtageslag in de golden score was het gevolg. Daarin probeerde Verstraeten het grondgevecht aan te gaan, maar na bijna 3 minuten werd hij geworpen.

 

Dat betekende opnieuw een exit vlak voor de kwartfinales, net als in Japan. Garrigos? Die hijgt uit na zijn 5e zege in 5 wedstrijden tegen Verstraeten.

Verstraeten: "Ontgoocheling die ik even moet verwerken"

"Het is pijnlijk, zeker omdat ik het gevoel heb dat ik kon winnen", opent Jorre Verstraeten zijn reactie. "Ik voelde me goed in de kamp. De kansen waren er zeker en vast."

 

"Ik was gevaarlijker dan hij, maar op het einde maak ik een fout door de vermoeidheid. Het is een ontgoocheling die ik even moet verwerken", zegt hij met tranen in zijn ogen.

 

Garrigos was vrij in de eerste ronde. Speelde dat mee? "Ik denk niet dat de opeenvolging van gevechten niet het probleem is. Ik was eigenlijk zelfs blij dat ik een eerste gevecht had om onder stoom te komen."

 

"Ik heb getoond dat mijn plan tegen Garrigos werkt, maar jammer genoeg maak ik een fout. Ik heb er zo hard voor gewerkt, nu moet ik nog wat harder werken. Maar ik heb alles gegeven, dus kan me niets verwijten", besluit de Belg.

programma Jorre Verstraeten (Paris 2024)
zaterdag 27 juli -60 kg voorronden en kwartfinales OUT in 1/8e finales 2e ronde - out

Jorre Verstraeten in Parijslaatste update: ongeveer 1 maand geleden

11:32

Jorre Verstraeten verliest van Europees kampioen: “Hij baalt als een stekker natuurlijk”

11:31

Verstraeten uitgeschakeld na golden score

Net als in Tokio zit Jorre Verstraeten zijn olympisch toernooi erop vlak voor de kwartfinales. De Belg nam het in zijn 1/8e finale op tegen de voormalige wereld- en huidige Europese kampioen.


Verstraeten begon erg pienter aan de kamp tegen Spanjaard Francisco Garrigos. Zo werd het een tactisch steekspel - waarin beide heren een strafpunt kregen, om van te smullen.


Onze landgenoot leek grip op de match te hebben, tot de vermoeidheid toesloeg in de golden score. Na net geen drie minuten toegevoegde tijd wierp Garrigos Verstraeten over zijn schouder.


Een score, dus einde Spelen voor de Belg. Net als in Tokio eindigt het in de 1/8e finales. Voor de 5e keer in 5 wedstrijden verliest Verstraeten van de (voor hem) onvermijdelijke Garrigos.

11:20

Opnieuw aan Verstraeten!

Met de nummer 5 van de wereld, de wereldkampioen van 2023 en regerend Europees kampioen heeft Jorre Verstraeten nu een stevige opdracht tegen Francisco Garrigos.

10:41

Stevige opdracht in ronde 2

Francisco Garrigos wordt de tegenstander van Verstraeten in de tweede ronde. Een flinke kluif voor onze landgenoot, want de Spanjaard werd vorig jaar wereldkampioen in de categorie tot 60 kilogram. Kan Jorre Verstraeten stunten?

10:38

Verstraeten klopt Moreno in ronde 1

10:36

Verstraeten vlot voorbij Salvadoraan

Een uitstekende start voor Jorre Verstraeten op de olympische tatami. De nummer 19 van de wereld nam het op tegen de nummer 79, Jairo Moreno.


De Salvadoraan leek op papier een hapklare brok, dus wilde Verstraeten de kamp snel beslissen. Na een minuut gooide hij zijn tegenstander op zijn schouder: waza-ari.


Wat volgde was een flink grondgevecht. Verstraeten zocht minutenlang de houdgreep, aar Moreno wurmde zich er steeds uit. Toch voelde de Salvadoraan dat het onbegonnen werk was om Verstraeten te kloppen. De klok liep af en de Belg mocht naar de laatste 16.

10:03

Op mat 2 mag Jorre Verstraeten straks opdraven. Vindt hij er een ippon tegen Jairo Moreno?

08:20

Start om 10.15 uur!

Jorre Verstraeten opent zijn olympische opdracht op dag 1 van de Spelen. Rond 10.15 uur betreedt hij de tatami in de categorie tot 60 kilogram. 


In zijn eerste ronde treft hij Jairo Moreno, een judoka uit El Salvador.

08:17

In onze sport kan een vijfvoudige wereldkampioen verliezen van de nummer 100. Dat is het moeilijke en het mooie.

Jorre Verstraeten
08:16

Verstraeten: "Probeer zoveel mogelijk plezier te beleven"