Kajakkers Hermien Peters en Lize Broekx eindigen sterk toernooi met 5e plek op de 500 meter

 vr 9 augustus 2024 13:13
Hermien Peters en Lize Broekx.

Lize Broekx en Hermien Peters hebben hun olympisch toernooi in de K2 afgesloten op de vijfde plek. Het Belgische kajakduo haperde bij de start heel even, wat voor een mini-inhaalrace zorgde in de A-finale. Hun eindschot was net niet zo verschroeiend als in de halve finale, waardoor onze landgenoten trots mogen zijn met een mooie 5e stek.

Na hun straf eindschot in de halve finales mochten ze dromen van eremetaal.

 

Lize Broekx en Hermien Peters plaatsten zich met de 5e tijd voor de A-finale. Dat het goud onhaalbaar was door het Nieuw-Zeelandse duo Lisa Carringhton en Alicia Hoskin, stond vast.

 

Maar die bronzen plak? Met de perfecte race kon die zomaar de Belgische richting uitkomen.

 

Al snel bleek een hapering bij de start een smet op de feestvreugde bij onze landgenotes. Halfweg de race hadden ze die enigszins goedgemaakt op de 5e plek, mooi in het pak.

 

Vechten tegen de verzuring, werd het in de laatste 250 meter. Die nam de bovenhand bij Broekx en Peters. Ze klampten aan, maar mochten trots zijn op een 5e stek na een knap olympisch toernooi.

We kunnen onszelf niets verwijten. Al blijft het toch een beetje zuur. 

Lize Broekx

"Ik ben heel tevreden, maar het is dubbel", reageert Hermien Peters meteen na de finale. "We kwamen voor de medaille."

 

"We kunnen onszelf niets verwijten. Al blijft het toch een beetje zuur. We zaten er niet ver af", pikt Lize Broekx in.

 

Haar kajakpartner knikt: "We Mogen tevreden zijn van heel onze wedstrijd. Veel beter konden we niet beter presteren. Voor plek 2 tot en met 6 was het heel nipt. Het was een heel stevige wedstrijd."

 

"Op dit moment moet het nog even doorsijpelen dat we trots mogen zijn op onze prestatie", besluit Broekx.

Belgische kajakkers op vrijdag 9 augustus
10.50 uur Lize Broekx en Hermien Peters 2e in 1'39"74 - naar A-finale
13.10 uur Lize Broekx en Hermien Peters 5e in 1'39"84

kajak in Parijslaatste update: 29 dagen geleden

13:46

Geen medaille voor Broekx en Peters: 5e in A-finale

13:30

"We kunnen onszelf niks verwijten, maar het is toch wel een beetje zuur"

13:19

Peters en Broekx finishen als vijfde in de A-finale

13:11

Belgen worden 5e!

Het eindschot was niet zo verschroeiend als in de halve finale. Toch mogen Hermien Peters en Lize Broekx trots zijn op een knappe 5e plek. Het goud is voor de ongenaakbare Nieuw-Zeelandse vrouwen, voor een Duitse en Hongaarse boot.

13:10

5e halfweg

Onze landgenotes zijn 5e halfweg. Op naar een nieuwe sterke eindsprint?

13:10

Daar gaan ze!

Start van de race! De Belgen proberen de tred van de Nieuw-Zeelanders meteen te volgen, al haperen ze even bij de eerste slagen.

13:06

Daar zijn de Belgen

Lisa Carringhton en Alicia Hoskin zijn de absolute topfavorieten voor goud. De Nieuw-Zeelanders liggen in baan 4, naast onze landgenotes. Een goed spoor om te volgen, dus.

13:00

Lize Broekcx en Hermien Peters starten zo dadelijk opnieuw in baan 3. Wordt dat het geluksgetal van onze landgenotes?

12:44

De spanning stijgt

Met de 5e tijd plaatsten Hermien Peters en Lize Broekx zich voor de A-finale. Dus is het niet onlogisch dat ze stiekem dromen van eremetaal in de K2. Daarvoor is de perfecte race nodig. Komt die er zo dadelijk aan? Onze livestream loopt vanaf 13 uur, 10 minuten later klinkt het startschot.

11:00

Peters en Broekx naar de A-finale: “Kijk naar de vreugde op hun gezicht”

10:52

Naar de A-finale!

Goede indeling en een sterke eindsprint. De Belgen delen hun race perfect in en peddelen naar de 2e plek in 1'39"74. De lach op het gezicht zegt alles: Hermien Peters en Lize Broekx gaan naar de A-finale.

10:50

Het Belgische duo begint in baan 3. 

10:45

Doel: top 4

Hermien Peters en Lize Broekx zitten in halve finale 1. Daarin moeten ze zich naar de top 4 peddelen om naar de A-finale te mogen. Anders wacht de B-finale.

10:35

Livestream om 10.50 uur

Hermien Peters en Lize Broekx mogen straks op zoek gaan naar een plek in de A-finale op de K2 500 meter. Of dat lukt, zie je om 10.50 uur via onze livestream.

10:34

Ook succes voor Hermien Peters in de K1. Ze heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finales op de 500 meter. Peters werd knap 2e in haar reeks en mag zaterdag opnieuw aantreden. Lize Broekx kon zich via de kwartfinales van een plaatsje in de halve finales verzekeren.

10:33

In de K2 500 meter, de kajakdiscipline voor duo's, hebben Lize Broekx en Hermien Peters een ticket geboekt voor de halve finales. Dankzij een goede indeling werden ze nog vrij vlot 2e in hun reeks.