Kajaksters Lize Broekx en Hermien Peters knokken zich bij top 2 in de reeksen en mogen meteen naar halve finales

 di 6 augustus 2024 12:23
" "
Lize Broeckx en Hermien Peters worden 2de in hun reeks en mogen naar halve finales.

In de K2 500 meter, de kajakdiscipline voor duo's, hebben Lize Broekx en Hermien Peters een ticket geboekt voor de halve finales. Dankzij een goede indeling werden ze nog vrij vlot 2e in hun reeks. Zo mogen ze rechtstreeks naar de halve finales. Die vinden vrijdag plaats. 

De reeksen waren al zeker niet het eindstation voor Lize Broekx en Hermien Peters. De top 2 mocht rechtstreeks naar de halve finales, de anderen werden doorverwezen naar de kwartfinales, een soort herkansingen. 

 

Finishen bij de eerste 2 leek niet zo evident te worden. Het Belgisch duo startte vrij traag en bleef na 250 meter hangen op plek 4. 

 

De teams uit Australië en Hongarije waren wel vlakbij en bleken een vogel voor de kat voor Broekx en Peters. 

 

Met wat reserve werkten de Belgen de laatste decameters af. Achter de sterke Nieuw-Zeelanders Lisa Carrington en Alicia Hoskin werden ze tweede. 

 

Als duo zien we Broekx en Peters vrijdag terug, want ze mogen de kwartfinales overslaan. Morgen proberen ze hun kunstje individueel over te doen in de reeksen van de K1. 

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

"Ons basistempo lag enorm hoog"

Achteraf was de opluchting groot bij de twee Belgische kajaksters. 

 

Lize Broekx: "Het is altijd moeilijk in te schatten. Het was wel ons doel en dat is gelukt, dus dat is leuk. Zoals altijd probeerden we goed te starten, maar dat blijft een moeilijk puntje. Ons basistempo lag wel enorm hoog. We gingen echt hard. Het was het plan om te blijven gaan."

 

Hermien Peters: "Sterk finishen is meestal ons sterk punt. We proberen er dubbel zo hard op te focussen. Het maakt niet uit hoe ver de anderen voorliggen. Over de meet keken we toch nog eens extra. Tijdens een race zie je niet altijd wat je denkt."

 

Lize Broekx: "De kwartfinales overslaan is zeker een voordeel. Morgen is er nog de K1. Hoe minder races, hoe beter, in functie van vrijdag (eindfase K2, red.). De halve finale zal sowieso pittig worden."

 

Hermien Peters: "K2 is absoluut ons hoofddoel. Dat is waarom we hier zijn. In de K1 hebben we ook ambities, maar dit is echt het belangrijkste."

programma Lize Broekx en Hermien Peters (Paris 2024)
dinsdag 6 augustus K2 500 meter reeksen 2e liveblog
vrijdag 9 augustus K2 500 meter
halve finales 2e liveblog
  K2 500 meter
A-finale 5e liveblog

kajak in Parijslaatste update: ongeveer 1 maand geleden

12:42

Duitse en Poolse kajakkers naar halve finales in laatste reeks

12:40

Lize Broeckx en Hermien Peters: "Ik denk dat we vandaag zeker tevreden mogen zijn"

12:33

Polen en Zweden stoten door in reeks 3

12:24

Op vrijdag komen Peters en Broekx opnieuw samen in actie in de halve finales van de K2. Morgen zijn ze wel terug te zien op het water voor de reeksen in de K1, het individuele nummer. 

12:23

Belgisch duo Broekx-Peters wordt tweede in hun reeks en mag naar halve finales

12:22

Peters en Broekx naar halve finales!

Hermien Peters en Lize Broekx plaatsen zich meteen voor de halve finales. Ze laten de Hongaren en Australiërs nog achter zich in het tweede deel van de race. Richting de streep leken ze zich zelfs wat te kunnen inhouden. 

12:22
De gebalde vuist bij Broeckx: opdracht volbracht.
12:21

Halfweg ligt het allemaal dicht bij elkaar. Ze zijn voorlopig 4e, maar heel dicht bij de tweede plaats. 

12:21
Broekx en Peters in actie.
12:14

Duitsland en China stoten door in de eerste reeks

12:13

De eerste reeks is afgelopen. Duo's uit Duitsland en China stoten door naar de halve finales. Nu is het aan Lize Broekx en Hermien Peters. Eindigen ze in de top 2?

12:11

Top 2 is zeker haalbaar voor de twee Belgen. Ze finishten in het verleden op het podium van het WK en eerder dit jaar werden Broekx en Peters 4e op het Europees kampioenschap. 

11:58

Top 2 slaat ronde over

Nog een kwartier tot het begin van de eerste ronde in de K2. Broekx en Peters komen op het water in de tweede reeks. Als ze bij de eerste 2 eindigen mogen ze meteen naar de halve finales. Zo niet, dan wachten deze namiddag de kwartfinales. 

11:10

Livestream vanaf 12.10 uur

Mis niets van de reeks met de Belgen via onze livestream (3) vanaf 12.10 uur.

11:09

Wat kan Belgisch kajakduo in reeksen?

500 meter alles geven met z'n tweeën. Dat is wat Lize Broekx en Hermien Peters vandaag te wachten staat. Om 12.10 werken de Belgen hun reeksen af in de K2, twee uur later volgt een eventuele kwartfinale. 

11:08

We focussen op de K2. Goed dat we met die wedstrijden beginnen, want het is de zwaarste inspanning.

Lize Broekx en Hermien Peters
11:04

Word een kajakexpert!

Benieuwd wat je allemaal moet weten over Kajak? Lees het allemaal in onderstaande gids, inclusief het uitstapje van Bert en Bavo.